JOM LAYAN IKLAN

Saturday, November 1, 2014

JULIA GABRIEL CITTA MALL

Assalamualaikum semua...
Banyak betul cerita nak diceritakan.....
Daripada cerita sekolah kerja yang dah terbuat kesilapan terbesar sampai lah cerita sekolah LHA nih

Kita start cerita sekolah lah..

So tak sangkalah papa yang lebih beria-ia nak sekolahkan anak walaupun dah akhir tahun.

Semalam dalam kesibukan kena sediakan utk hiT... mummy kenalah melambatkan diri ke sana.. nasib baik ada kekawan yang sudi membantu.

LHA bangun amat pagi... pukul 6.30. Sedangkan sekolah start pukul 11.30.
Dia makan roti... minum susu.... pakai baju baru nak pergi sekolah tau...

Bila sampai sana adia terus pergi kat playground... muka tetap hepi seperti biasa.

Lepas health screening... check mulut kaki tangan
Masuk kelas....
Teruslah nampak mainan... bloks... bowling pins, story books, n aimals.... dia lebih minat ngan bowling pins tu. Ditendangnya dirampasnya dr budak lain... huhuhu cam budak liar la...
Malunya lah mummy..... lepas simpan mainan barulah start ngan kelas

Kelas start dgn introduction ... hahahha part nih mummy dah blur... mummy yang tua nih masuk sekolah tadika pun terus blur..... mana taknya.. rupanya papa enroll kami untuk bilingual kelas... start ngan bahasa cina.... terlompat-lompat teacher-teacher kenalkan diri... masa nih LHA ok lagik... happy gitu rupanya.  Mmmmm pastu dia terperasan organ teacher... hua ... jakun benorlah dia nampak organ tu... dia pun nak menekan jugak..... dah start lah mummy ngejor dia.

mula lah adegan kejor ngejor...
Pastu duduk kat meja comel comel.... cikgu kenalkan perkataan mama... papa.... apa-apa pun hi5. Hakim sebut mama betul-betul. Bebudak lain shy shy lagi... depa tu lebih kecik dr LHA... LHA aja yg plg tinggi... tu perangai lebih tu :(

Pastu main buat necklace... letak straw n pasta dalam tali ... LHA nih dah ngantuk... dah start ngamuk.. hua.. ngan mummy mummy rasa nak ngamuk. huhuuh.....
Main ngan dust pun gitu.. kerja dia nak mencurah aja.... mummy naik malu... huhuhuu

Pastu teacher ajak main.... mainan keluar lagi.. mm dia dah ngamuklah.. maka keluar lah kelas...
tapi dia nak masuk balik jugak......

dia kena janji tak nanges,, masuk kelas balik teacher cerita pasal anak ayam baru menetas cari mak dia.. semua hewan ditanya mana mummy dia... nanges2 lah pulak anak ayam tu... sedih pulak lah si LHA tu menengokkan anak ayam tu.. MAKA NANGES LAGIK!!!

Keluar lagik..
Then masuk balik....
Ada puppet show.... hahahhah cerita sedih lagi.. teacher dia buat cerita kalau nanges bunyi memamng sedih.  Kali ni cerita bear sesat dalam hutan tak jumpa mummy....
Apa lagi... meraung lah LHA tengok bear tu nanges dengan real nya!!!
Keluar lagik...

Then masuk lagi....
Nak makan pulak kali ni....
Makan ok.. dia makan semua melon... cheese yang dia suka tu dia makan then luahkan.... dia syok kopek sampul cheese yang comel comel tu....

Perangai cam nih tak boleh berterusan. Mak bapak lain bayor mahal... anak kita pulak do
k mendistract anak org lain..... malu lah ami cam nih.....

Tapi memang dia tengah ngantuk sesangat...... macam mana lah nak suruh dia stay pukul 1.30 kalau waktu tido dah pukul 12....
Malam tadi start tido pukul 11... tp dia bangun awal jugak... 7.30.

Haish.. semoga next week dia lebih baik...

Nak naik kat lif.. hepi gitu

Masuk sekolah

Main kat luar sekolah

mama... sesi belajar.. ok lagi part nih

Dah puas ngamuk.... sampai tertido..
Dalam tido pun menanges jugak tau!!
Hidung dah merah dah mata dah bengkak








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...