JOM LAYAN IKLAN

Sunday, October 26, 2014

SALAM MAAL HIJRAH 1436

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Dah masuk tahun baru lah kita...

Seperti biasa azam tetap berazam sama ada untuk spiritual, fikrah mahupun fizikal yang tak seberapa nih.

Setiap tahun berfikiran positif.. tapi malang sekali setiap kali berfikiran positif.. ada sahaja individu yang akan berfikiran positif untuk I...
So terasa cam tak perlu berfikiran positif untuk sesiapa kecuali untuk diri sendiri.
So fikiran positif yang terbaik adalah untuk agama dan keluarga....
Kalau pikir balik berpikiran positif untuk kerja juga merupakan untuk agama... tetapi kalau kena sogok cara pemikiran negatif adakah berbaloi usaha?  APa-apa pun hanya Allah sahaja yang tahu.

Hari ni LHA gave me a surprise...
We went to Subang Parade.... kat sanakan ada McD... dia nampak aja playground maka dia terus terpa.. terkial-kial la mummy panggil suruh dia bukak kasut dulu baru main.  Dah bukak kasut, mummy campakkan kasut bawah stroller.  Sambil main-main syok sendiri rasanya LHA cam terperasan ada shoe rack kat tepi playgroung tu... dah 15 minit bagi dia main maka Mummy pun tariklah dia naik stroller tanpa kasut ke restauran makan lain....

Bila makan kat tempat lain.. spt biasa LHA tak keruan teringat playground McD...
Lepas makan mummy pun pakaikan dia kasut n berlarilah dia ke McD.... nak aja jerit suruh dia bukak kasut... tetiba nampak LHA terkial-kial bukak kasut sendiri...
Dah bukak kasut pulak terkedek-kedek dia bawak kasut dia ke shoe rack tanpa disuruh...
Kat tepi shoe rack tu ada one girl jaga anak dia.. bila dia nampak LHA sibuk nak simpan kasut barulah dia terperasaan yang kat situ buka area berkasut.. maka dia pun bukak lah kasut dia n anak dia. :D  Anak memang boleh mengajar kita secara tak langsung.... Happy to see him that way.. maka mummy tambahkan masa main 15 minit jadik 20 minit.. hahahahha Nak pujuk dia balik.. papa umpan dia ngan ice-cream.. tak keruan LHA nampak ice-cream tu... Maka selamatlah kami kembali ke kereta dan ke rumah :D

Meh layan gambar bawah... bbsitter suruh beli tekter nih... coz takmo LHA kacau cucu dia punya... Bukannya apa.. cucu dia tu garang .. nak elak gaduh baik beli yang sama... siap dia suruh amik gambar nak mummy beli biar sejibik
Minum susu pun peluk....

Perkembangan LHA nak masuk 2 tahun 8 bulan nih memang menarik.
Cakap dia dah agak jelas... now nak tambah 'the' dalam ayat... cth OPEN THE DOOR hahaha... PUT MEDICINE IN THE MILK (ayat paling panjang)... paling kelako kalau dia sebut... OH MY GOD!!! dengan tangan-tangan dia tekap kat mulut.... puas mummy nagjor Ya Allah.

OK lah takat ni ya...
Semoga hidup kita lebih bermakna pada tahun mendatang .. Amiin


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...