JOM LAYAN IKLAN

Tuesday, September 16, 2014

SELAMAT HARI MALAYSIA SEMUA

Selamat Hari malaysia ke51....
Alhamdulillah... masih hidup di bumi bertuah ini...

Minggu ni cuti sekolah... tak terpikir pun ada cuti pasal banyak syllabus tak habis lagi...
Sebelum cuti sangat hectic.....
Dari masalah kebun sekolah sehinggalah ke penyampaian Hari Anugerah Koko .... belum masuk sukan permainan tingkatan enam lagik tu...

Apa-apa pun Alhamdulillah... semua dah selesai berjalan dengan lancar.  Lepas ni nak pikirkan aktiviti Kelab Guru pula.

Sepanjang minggu penuh kesibukan mummy rasa semacam.... rasa macam nak mati.... macam ajal nak sampai.... pening kepala lah... rasa mual lah..... sakit tengkuk bahu lah... sakit dada lah...
Mesti lepas sekolah terus nak balik... nak main ngan LHA
And entah berapa kali dah google tanda-tanda mati.... dan nak siap-siap beli tambah insurans  lagik...

Nak jadi cerita masa mak datang.. mak rasa tak sihat... pergilah klinik.... mummy pun register lah sekali... Mak darah tinggi... MUMMY PUN DARAH TINGGI!!!! 157 and tah apa-apa.... tp tinggilah kata doc.... bila doc bg ubat baru rasa reda..... Itu pun semalam bila pergi jumpa doc dah rasa better... bayangkan cam manalah bacaan pressure tu last week...!! Sinus hidung pulak dah bengkak .. patut rasa lain macam...

Hari ni google sikit tanda-tanda yang mrasa... nubness kat kepala... tingling sensation kat kepala... sakit tengkuk bahu...

Pastu jumpa nih... kat sini

  • Acute stress reaction
    Acute stress reaction symptoms include shortness of breath, anxiety, nervousness, sense of doom and more.
Ini memang sangat rasa..... sense of doom!!!! Terasa sangat berdosa... sangat daif... sangat hina.. si sisi Allah... Terasa amat tak cukup amal ibadat....  memang terasa nak ajal la
Bagus sebenarnya rasa seperti ini  supaya amal tambahan dapat buat...

Terus terfikir tiap-tiap hari... esok hidup lagi ker??? LHA ni macam mana??? Allah terima ke taubat?? Hari ini nak buat amal ibadat tambahan apa???

Oleh itu.. bila terpikir balik... Apalah nak risau pasal suami dan LHA..... Mereka akan teruskan kehidupan seperti biasa... mula-mula memang kekok... lama-lama biasa.  Tp kita nih.... bersedia ke kat alam barzakh?? Itulah paling mummy takut kalau mati.....
Takut juga kalau papa lupa terapkan keislaman dalam jiwa LHA... mummy nak LHA jadi tahfiz... disamping kerjaya lain.. :D InsyaAllah

So ... stress yang dasat...

Mulai hari ini... kita makan sihat,.... (kononnya)

Dalam kul 11... entah macam mana LHA keriau nak makan kek... berulang-ulang lah dia sebut
"ammi go cake shop... mamam hepi to u....."

kesian .. maka pergila Secret recipe Oasis Ara... Apa lagi makan kek lah kita ya...






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...