JOM LAYAN IKLAN

Thursday, September 18, 2014

GBS WAREHOUSE SALES

:D  REASON TO GO... WE HAVE BDAY PARTIES TO ATTEND LA PAPA :D


We did not buy much... only 5 items :D  plan toys and hape....

Overall comment... nothing much... last sales was more interesting.  Chunggington pun tak banyak... just bought the safari trains... 






Mmmmm Radio Flyer tu mmg  la mummy tak mampu.. lebih RM1k tu anak oi!!

Nak cerita jugak pasal skill baru LHA...
Aritu papa ajar main scooter... a gift from his 1st bday...
Tetiba dia pandai main pulak



"Laju" pulak.. tak sempat mummy nak tangkap gambar

Semua lah dia langgar

Semua tempat dia celah.... (Muka confident gedik gitu)


:D


Wednesday, September 17, 2014

HAPDET GI KLINIK

Alahmdulillah.. hari ini mummy n tokmak agak BETTER.  Tapi tokmak macam lagi tak sihat plak malam ni. Kelmarin 159/90... hari ini 146/68

Semalam gi bday kawan... bff papa.  Makan macam tak ingat dunia... makan briayani plak tu.  Lepas tu makan kek.. n KAMBING!!!  So takut gitu perasaannya nak gi klinik....  Tapi nasib baik ok...
Since hidung ni masih bermasalah maka doc pun bagi antibiotics... n ubat tambah imun...
And as usual... LHA akan dilayan juga oleh doc.... "The only kid who loves doctor..." Itu kata doc nya....

Tengok camner LHA sengih

Lepas kena suap

CAKE!!!! Penah jaga tagan LHA dr rosakkan kek... mana kek pergi dia ikut aja...
Last-last rosak gak kek kena tangan dia.. habis icing.

Then rumah ni ada "cute dog..." menurut kata LHA... Dia dah sentuh dah la doggie tu,,, dah usap-usap... Jenuh mummy dia nak samak tangan dia.... Then sibuk sembang tak sampai 1 minit dah nampak dia cam nak cium dog tu... Nasib tak diciumnya. Mmmmm samak lah lagi kali kedua.  Lain kali datang sii mummy sediakan baju khas n beli sabun thoharah utk LHA aja....

Tuesday, September 16, 2014

SELAMAT HARI MALAYSIA SEMUA

Selamat Hari malaysia ke51....
Alhamdulillah... masih hidup di bumi bertuah ini...

Minggu ni cuti sekolah... tak terpikir pun ada cuti pasal banyak syllabus tak habis lagi...
Sebelum cuti sangat hectic.....
Dari masalah kebun sekolah sehinggalah ke penyampaian Hari Anugerah Koko .... belum masuk sukan permainan tingkatan enam lagik tu...

Apa-apa pun Alhamdulillah... semua dah selesai berjalan dengan lancar.  Lepas ni nak pikirkan aktiviti Kelab Guru pula.

Sepanjang minggu penuh kesibukan mummy rasa semacam.... rasa macam nak mati.... macam ajal nak sampai.... pening kepala lah... rasa mual lah..... sakit tengkuk bahu lah... sakit dada lah...
Mesti lepas sekolah terus nak balik... nak main ngan LHA
And entah berapa kali dah google tanda-tanda mati.... dan nak siap-siap beli tambah insurans  lagik...

Nak jadi cerita masa mak datang.. mak rasa tak sihat... pergilah klinik.... mummy pun register lah sekali... Mak darah tinggi... MUMMY PUN DARAH TINGGI!!!! 157 and tah apa-apa.... tp tinggilah kata doc.... bila doc bg ubat baru rasa reda..... Itu pun semalam bila pergi jumpa doc dah rasa better... bayangkan cam manalah bacaan pressure tu last week...!! Sinus hidung pulak dah bengkak .. patut rasa lain macam...

Hari ni google sikit tanda-tanda yang mrasa... nubness kat kepala... tingling sensation kat kepala... sakit tengkuk bahu...

Pastu jumpa nih... kat sini

  • Acute stress reaction
    Acute stress reaction symptoms include shortness of breath, anxiety, nervousness, sense of doom and more.
Ini memang sangat rasa..... sense of doom!!!! Terasa sangat berdosa... sangat daif... sangat hina.. si sisi Allah... Terasa amat tak cukup amal ibadat....  memang terasa nak ajal la
Bagus sebenarnya rasa seperti ini  supaya amal tambahan dapat buat...

Terus terfikir tiap-tiap hari... esok hidup lagi ker??? LHA ni macam mana??? Allah terima ke taubat?? Hari ini nak buat amal ibadat tambahan apa???

Oleh itu.. bila terpikir balik... Apalah nak risau pasal suami dan LHA..... Mereka akan teruskan kehidupan seperti biasa... mula-mula memang kekok... lama-lama biasa.  Tp kita nih.... bersedia ke kat alam barzakh?? Itulah paling mummy takut kalau mati.....
Takut juga kalau papa lupa terapkan keislaman dalam jiwa LHA... mummy nak LHA jadi tahfiz... disamping kerjaya lain.. :D InsyaAllah

So ... stress yang dasat...

Mulai hari ini... kita makan sihat,.... (kononnya)

Dalam kul 11... entah macam mana LHA keriau nak makan kek... berulang-ulang lah dia sebut
"ammi go cake shop... mamam hepi to u....."

kesian .. maka pergila Secret recipe Oasis Ara... Apa lagi makan kek lah kita ya...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...