JOM LAYAN IKLAN

Monday, June 30, 2014

ATE

Panggilan manja manantu kat ibu mertua tersayang.....
6 bulan bertarung nyawa...

Hari khamis pergi masuk wad... sedih tengok keadaan dia...
Aku peluk cium dia.... dia menangis.... seraya buat isyarat pregnant dan doa... Adik iparku berkata... "Hanim.. she prayed alot for you to pregnant and when you were pregnant...." terus peluk.. " I know ate... i know...." Berderai air mata....
Then dia buat isyarat mintak maaf....... then adik ipar aku pun berkata... "She asks for your forgiveness.... she felt so sorry for eating the nonhalal* food.... she felt so sorry.." ... laju lagi air mata ini... "Ate... it's ok it's ok....... please forgive me....... I love You..... "  Terus baringkan kepala di dada dia... Dada dia berombak laju.... Dadaku menahan sebak.... nak elak badan terhenjut and dia prasan aku nangis.... Kepala aku ditepuk dipegang.... mesin monitoring berbunyi kuat..... "hanim .. hanim.. she got emotional...." Kissed n kissed her again n again....... "Do not cry in front of her..." "Ok Ok Lind.... I have to go... I cant tahan..."

Hari jumaat,,,
pergi lagi......
"Ate.. are u OK?" (buat 2 thumbs up) Tentulah dia tak boleh balas....
"hanim here... hanim here,,," (Dia angguk-angguk)
"OK?"  Menantu sorang nih dah sedih... but trying to cheerkan hati sendiri aku pun buatlah tangan dia ala-ala thumbs up..... Dia senyum.... setelah sekian lama dia tak senyum.....  Terharu.... aku pun kiss dia..... she kept on kissing me.. "Hanim.. I pun dia tak buat macam tu....." Berseloroh.. walapun aku tau keadaan amat sayu... "Nak buat macammana... menantu kesayangan... jangan jealous ya.." Masih kiss and she pouted her mouth... and so I gave a quick lip kiss.... hati masa tu dah macam apa menangis... tp mata control lagi coz tak nak tambahkan lagi suasana yang memang dah pun hiba.......


Hari Ahad..... not good...
Hari Isnin not good.......

*Nonhalal tu bukannya kambing kaki pendek.... tp sup sayur dr kedai tak halal....

Saturday, June 28, 2014

KIKO WAREHOUSE SALES REVIEW JUN 2014

Tak payah pergi...... tak ada apa apa sangat pun. Ingatkan nak beli baju basahan... kalau t aja da rm15..  nak di basahan kan apa...
Ramaipun balik tak bali apa pa. Baju range from rm 15-30.... seluar jean biasa yang dah outdated sangat da rm30... ada lawo tp kebanyakkannya tak lawo..... kalau kaya n tak kisah beli baju basahan mahal meh la datang sini....
Lawo lagi kalau pergi beli kat padini aritu..... t murah aja... rm9... t utk org tua pun rm 9 aja.....
Sogo kan sales... beli aja kat sogo... lagi best....

Thursday, June 19, 2014

MC

Since dia dapat tahu dia SAKIT... dia tinggal rumah.  Sayang orang yg paling sabar melayan... masak utk dia..... bawa gi spital... besor pahala as anak.

I pulak asal dia masul spital aja i yg rasa sakit.  So this time.. dia masuk spital i pulak mc 4 hari. Nak jadi cerita... sayang called me during off hours kabo yang ate muntah satu bilik. Bila dengar aja tu.. terus seram sejuk badan macam kena serap tenaga...... ters rasa lembik... balik rumah tengok ate mmg tgh demam n tak bermaya..... malaam tu tido tak lena.. rasa macam tak boleh nafas.... pergi clinik tgk tekak dah penuh ulcers... putih putih gitu.... so ber mc 4 hari and kenaa cucuk for 3 days......

Hari ni lepas dia da 2 hari kat spital baru dapat visit dia... itu pu  kena bertopeng.... sedih tgk dia. Baru 2 hari tak jmp.. teruk da keadaannya........


That's all for now......



A paragraph deleted due to a comment saying that i am not respecting my mother inlaw.... sorry for making the person to feel that way....
And so i uploaded this picture typed this msg as a reminder to myself not tho meddle with other people's feelings and matters.

And this one is not to be deleted...........

Wednesday, June 18, 2014

GBS WAREHOUSE SALES 2014 REVIEW


Ngan my partner in crime ... hihihihi Tumpang ya BONDA

Untuk LHA... apa lagi.. Chuggington la...

about the chuggington sets... hua... sini lebih murah!!!!
Meh kita tengok harga....
Setiap satu kat atas ni RM20!!!!
I bought at Happikiddo after 50% less RM49... :(

RM299.90 - 70% less...
Nak jugak beli.. tp memikirkan yang kereta meinan kat rumah tu berderet.... cancel aja niat ini
Daripada banyak .. esoknya pergi lagi tinggal 2 aja..

 
RM169.90 - 40% less





Dua dua kat atas tu RM69.90 - 50% less

RM119.90 - 40% less

Botol x3 cuma RM20!!

first years breast pump from RM499 NOW RM150

RM129 - 70% less 
Kalau beli hat outlet harga pun sama...







RM799 - 50% less

Lupa what was the price

kat jalan tandang aja


Among the most haunted place for the parents (not the children)




Setiap satu kat atas ni 50% less from RM69.90.. harga dia macam2 sebenornya
Bonda beli utk piya-comel.

Mummy beli dunbar n flatbed and Irving n recycle car sets.. RM30 each. kat Happikiddo tak jual lagi... yang lain tu more tu track sets for diecasts and interactive.
1st day pergi tak ramai orang... datang lagi 2nd day coz ada track set tak cukup accessories... talked to a lady to help me out but she was very rude.... Mr Botak Chin fella came to the rescue.  he was very polite and helped me out ALL OUT. TQ Abe. Siap tunduk-tunduk Jepun dia kat I kata tq. Tp set tu dah tak ada lagi... so i bought a RM5 Wooden thomas from RM15. Haish tak pasal-pasal dah terjebak ngan thomas plak. Ok thomas hanya untuk wooden rain collections aja. Set ikea pun boleh masuk.  Pasal murah sangat.. maka beli la jugak thomas diecast yang reject... 3 trains for RM10... hihihihi

Jumpa 1 lady and 2 fathers. This lady rasanya dah macam I.. terjebak ngan cerita chuggington. Another father (chinese) tengah survey apa best untuk anak dia.... i pun recommend macam2.... (Duta chuggington free)... Hamik koo..... berset2 dia beli untuk anak dia (aka dia)... yang sorang lagi bapak nih... memang dah lama minat ngan chuggington. Dia nak tambah collection... dia kata chuggington lagi comel dari thomas.... memang banyak lah dia beli. lagi pun dia selalu beli kat sini masa sales.

Hand digger n spade tu amachi sponsor.... Dia kata LHA nak gi beach kena beli beach toys... semua cucu dia belikan....

The Review..... 
Price are ok... but for my type of choice / brand.. it was cheap.  If you go to the toy outlets.. u could not get 40-50% disc. Hape toys had good discounts but u know hape brand is already expensive.... I am not willing to pay RM300 for the kitchen set pun (after 40-50% less).  

Ample parking!
Customer service was good : met 4 staffs only 1 was very rude... the other 3 were TOO helpful la pulak.... :)
Next warehouse sales? Dec kot nanti

OK lah....... cukup dah tu kot

Wednesday, June 4, 2014

MISI KEMAS

Sepah....

Harta karun di dapur


OK..... mummy bersemangat nak kemas bilik si kecik dan dapur nih.... 
Papa n Mummy brangan nak rumah ala-ala show unit.....
Tapi hakikatnya kami dah kumpul banyak barang tak apa apa tah....
Mainan toksah cerita!! Mummy sendiri yang tambah.....

Nampak tak ciri2 rumah tak ala-ala show unit (bersepah)


Hakikat rumah tak ala-ala show unit.....
1.  anak nak mainkan.... kereta dia... tricycle la..... diecast la.... belon la..... lego lah..... track la...
2.  kena sembunyikan semua baldi2 n vacuum tu papa oi..... 
3.  baju-baju nih kena keringkan... tp pakai dryer... ;D So tak lah bergantung gantung sana sini
4.  rumah kena besau lagik nih.... (Papa kata lagi besau rumah... lagi banyak mummy sepah sepah....)
5.  mummy.. stop buying tupperware n tipuware ;(
6.  mummy nih pemalas tak proaktif tangkas mengemas......
7.  tak ada duit.. kalau ada duit dryer dah beli... built in cabinets tu penuh rumah i pasang buat sembunyi sampah...hihiiihi 

Memandangkan semua tu tak ada... so kenalah berkemas-kemas....
Haish... nanti kita cerita pulak perkembangan kemas rumah...
Nak cari skill dulu ya :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...