JOM LAYAN IKLAN

Monday, May 5, 2014

MY GROWING BABY...

APA? ADA BABY DALAM PEYUT???? TAKADALAH... BABY TUA... LHA !!

Ini lah perasaan mummy sejak dua menjak nih...
Anak mummy dah besor rupanya... tp mummy masih treat dia cam baby...


Tengok aja gambar kat atas nih..... dah besor panjang pun mummy pakaikan dia rompers..... SEXY!!

Belum tengok lagi dia pakai baju basahan kat umah... semuanya masih baju baby baby.... dah ketat dah nampak peyut...... baju 6-9 months pun pakai lagik!! Macam manalah tak pakai lagi... baju tak lusuh pun lagik.....

Satu hari papa kena hantar LHA gi umah bbsitter.... cari baju tak jumpa BAJU.... (pada dia baju dalam laci bebanyak tu bukan baju pasal cam dah sendat semacam) Dia lah punya hangin...

Mummy bukan apa... setiap kali mummy nak letgo baju baby baby tu mummy selalu rasa cam LHA boleh pakai lagi... bila pakai rompers masih nampak kiutnya lagi... (walaupun kaki dah naik berkudis pasal anak jantan I nih suka korek bekas gigit nyamuk sampai luka. Tak sempat baik dah luka lagi.  tak caya cuba tgk gambor atas tu... besarkan kat kaki dia....) 

Dahtu baju jejalan mummy masih kekalkan cecantik dalam almari as baju jejalan.... maka berterusan lah cantik baju jalan2 yang sememangnya banyak dalam gobok tu...

Baju jalan2 dalam gobok... berselerak!!! (Abaikan)

Baju basahan dalam laci2 tu..... laci kanan baju siang, laci kiri baju tido
Laci bawah sekali baju melayu

Selepas kena sound ngan papa maka mummy pun keluarkanlah baju jejalan tu buat baju basahan... huhuuhu...... Papa kata gi umah TokShan kenalah cantik cantik gaks.... Ok lah papa...

Nak jadi cerita Mothercare buat sales untuk member 1-4 May... Mummy dari sehari ke sehari nak pergi ajak Papa.... Kononnya nak beli baju raya... (pirah mummy beli baju raya awal benor!!!) Nak jadik cerita papa nak topup barang dapur versi organic... so kenalah ke Paradigm.... Sekali nampak Padini wat 4 day sales....
Tu hah!!! dua hari berturut2 pergi.... Hari pertama memang mummy pergi beli baju raya lah... hari kedua dengan alasan nak beli baju untuk anak2 ana.. Bukannya apa.. Mamanem rasa cam dah lama sangat takbelikan korang barang2.... Bila pergi hari kedua papa yang tak keruan shopping baju basahan anak... Mummy ingatkan dia jaga LHA main kejar2 kat butik tu... Ghuper nya kejar-kejar sambil menarik baju...
Kalau ditarik yang harga RM9 tak per gak ... Papa balas dendam....

Baju kemeja 2 and 2 jeans tu aja baju raya...
yang lain baju basahan

Baju anak-anak buah. Siap ada tie utk Alif

Maka bermulalah tapisanbaju LHA.... sedia pula untuk memberi khidmat untuk anak Ida yang baru lahir nanti.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...