JOM LAYAN IKLAN

Sunday, April 27, 2014

CHUGGINTON TOYS NI MAINAN BARU SIAPA YA?

HAHAHAH NTAH MACAM MANA TAH MUMMY YANG TERSANGKUT MINAT CHUGGINGTON NOT THOMAS....

Anak sebenarnya tak kisah pun Chugger or Thomas..... tapi mummy and papa plak yang giler.  Start ngan mummy yang sesaja nak gi jejalan kat Citta Mall bawak Tieeeba.  Sekali masuk plak kat hapikiddo n ternampak plak chuggington set... ber set set.... dari die cast ke interactive... 50% less plak tu... Berbanding ngan thomas .. chuggi memang mahal... tp kalau dah ada diskaun.. memang lebih murah lah...

Kenapa interactive ni best sangat?? Mengikut kajian Tieba.... (untie Dieba) .. train boleh cakap sesama sia and ngan stations.... Ooooooo

Kami beli diecast n interactive jugak tp diecast untuk simpan aja..... nanti dah dia besar baru bagi dia main.


Untuk lengkapkan track kat atas tu kami beli 
  • bridge and tunnel starter set
  • repair shed
  • chug wash
  • rock quarry
  • sebahagian elevated track set..... 
nak pasang yang elevated punya tapi Assoliehin tak pandai main lagi...  nanti asyik la roboh...Yang bridge tu pun asyiklah tertanggal. Ganas gak dia main. Ada jugak beli yang elevated for interactive tapi cam tak best pulak.. pasal chuggers senang jatuh..... 

Lepas ni kami nak beli... (sesiapa  nak sponsor pun boleh) 
  • All around Chuggington Interactive set
  • Old Puffer Pete's steam around old town playset
  • crossing Koko starter set
Or tambah untuk diecast aja....
Kalau yang die cast pun best... nak-nak yang stack track.... boleh tingkat-tingkatkan dia. Untuk sesuaikan ngan track diecast biasa kenalah beli pulok adapternya..... 



Chuggies yang ada... dak nak  penuh dah Wilson carry case...

So mummy brangan nak beli nih.
Action chugger carry case.... boleh lak isi train yang panjang sikit and Zephi yang tinggi tu.
or beli yang lokkokkan aja semua chuggers sekali 

Tips untuk membeli train ...
  • Start ngan interactive sets dulu...
  • Barulah beli railway tambahan yang khusus.. spt connector or yang ada crossings... beli under accessory...
  • jangan beli train asing coz nanti kalau beli sets dah ada train dia.... nanti rugi coz 1 character train ada dua pulak. Tapi kalau dah kaya tak apa lah..... 
  • kalau nak beli track aja... beli yang memang panjang bertingkat and ada a few chuggies.... baru rasa berbaloi
(ni cuma pendapat mummy la.... )

Beli Interative, Diecast or Wooden??
Niat dihati nak wooden.... tp duit tak macam kayu... so beli interactive.... lagi pun interactive sesuai untuk Assoliehin. Pasal train dia bercakap-cakap.  Seronok sikit main...

Diecast pun ok jugak... coz range diecast murah sikit dari interactive... and lagi senang nak simpan pasal dia lebih kecik sikit dari interactive.  And anak pun boleh bercakap-cakap sendiri...... Lagi pun tak yah lah beli batteri untuk setiap station and train.... 

Ok... cukup lah.. nnt sambung lagik


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...