JOM LAYAN IKLAN

Monday, November 4, 2013

CUTI-CUTI MALAYSIA: MUAR - AFAMOSA TRIP


Plannya nak visit untie Diba B$ dia xzam. Pastu  nak jejalan...
Ajak mamanoe n untie Ida.. lambat pulak depa buat booking

Layan gambar dulu





We went to Afamosa Resort.  Memang best .. kalau ada ramai lagi budak kecik lagi best!! So mummy papa pun kena kecikkan diri bagi sama level ngan Assoliehin :D

Afamosa Resort ni kat Simpang Empat. Ikut aja waze.. selamat sampai.  

OK bagi sesiapa yang berminat nak tau apa yang best kat sini termasuk kos.... silalah baca....

Hotel/ Accommodation kami amik deluxe coz dah tak ada bilik ... siap ngan pakej water world, safari trip and cowboy town for 2 RM 600++.  Assoliehin tak kena charge apa2 coz below 2 years. So kira free lah masuk semua tempat ni.

Makan sarapan tak termasuk.. kalau nak makan buffet harga RM25++ sorang.

Mmm walaupun free.. the catch pun banyak gak...

Masuk Safari ada paparazi amik gambar.... masa keluar kami tak dapat beli gambar nih pasal dah tutup dah... Kalau beli RM18 sekeping. 

Dalam Safari nanti ada macam-macam aktiviti.. kami tengok the Birds' Show... best.... hihihi ada burung tu nak RM10... kita letakkan kat celah jari depangkan sebelah tangan.. nanti burung tu pun terbanglah hinggap kat tangan kita nak amik duit tu... Pandai tak.  Tapi dapat lah lukisan hasil kerja burung tu. Amik gambar ngan eagle... tambah lagi RM10... hohoho

Tengok haiwan2 cam kuda, unta, pun ada jugak catchnya... papa beli carrot... yang tak sampai sebiji tu harganya RM5.... beli dalam 5 peket... (kira sendiri)

Dah tu nak tengok pulak animal show.... Nak amik gambar ngan semua haiwan... RM10 lagik.... Tapi memang best... amik gambar ngan water buffalo... ferret..... porcupine.... camelion ... flaminggo ... dll... comel persembahan depa...

Gi kat tempat gajah... naik gajah sorang RM10... beli tebu utk gajah sepeket RM5... x 4.... Best bagi gajah makan.... Amik gambar kat tempat gajah...RM18... Semua duit tu untuk tujuan Consevation Programme depa... Ya lah.. nak baji gaji kat trainer lagik... baju2 gajah yang cantik2 lagi....

Makan malam kami makan sekali aja kat cowboy ranch.. itu pun ada offer sempena Halloween RM40 sorang .. siap ngan dessert.  Kalau buffet dinner kat club house  RM50++ sorang.

Kat water world.... beli boya2 for siapalagik.. RM50++ 

Sepanjang kat sana kena beli air mineral yang cukup kat luar... kat sini air miniral yang botol kecik tu dah RM3.50.... Buah sekeping RM3 :D


So kesimpulannya kalau nak ke sini... pastikan kita bawak carrot untuk bagi haiwan2 makan...  kalau dapat beli tebu lagi bagus... tapi tebu basi tak mau ok. Nanti sakit pulak perut haiwan2 tu. Kalau ada camera canggih.. mintak aja orang tolong amikkan gambar kita... tp kat sana dia tak bagi amik gambar pakai camera kita sendiri. Kalau nak makan ada kedai kat luar dalam kira2 5 km jauhnya Tapi kami tak pasti samada kedai tu bukak 24 hours ke apa....

TIPS :

Hotel check in pukul 4... so ada baik nya sampai sini pukul 11 pagi terus main kat water world.  Jadi esoknya boleh lah pergi ke Safari Park.  Dan malam boleh pulak ke Cowboy town tengok parade.

Budak yang tido 2 kali sehari kena pastikan dapat tidor yang cukup.... nanti dia ngaruk tak sudah... Tak Besh pulak nanti.... Assoliehin tido sekali aja... kesian dia... malam flat habis. Nasih lah dia tak ngarok.. tapi merengek....

Balik kami singgah ke Jonker's Street.  Makan direkomenkan oleh seorang muslim di sana.. maka kami pun makan di sini.. 1511 :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...