JOM LAYAN IKLAN

Saturday, October 26, 2013

PIRATES OF DOKNOWWHATLAND





Jenuh  mummy dok pikir apa nak layan ngan tema lunch sekolah tahun nih...... HATS OF TO YOU
Dari Cowgirl, Tukang kebun... last last mummy layan jadik Captain hook. Assistant saper lagik if not my kenit Assoliehin. Topi Assoliehin beli kat Fun n cheer shop kat LRT KJ. Murah aja... tp kena alter banyak!! Since nak carik kain ber tengkorak tu susah... so mummy beli topi ni ang topi baby yang biasa. Topi baby RM1.90 aja... tak lah mahal pasal mummy nak gunting2 kan dia nnt. Pastu jahitkan kain tu kat topi Assoliehin.... tak lah dia cabut2 topi tu nanti.  Baju dia pakaikan jeepa biasa aja... warna putih and seluar hitam.  nak ikutkan hati mummy nak aja diguntingkan bawah seluar tu bagi berjurai2 tapi... sayang lah pulak....

Baju mummy  pulak.. mummy nak sangat carik seluar belang2 tapi tak ada.  Nampak pulak seluar ada hitam putih palazo.. mahal pulak tu... Tapi dah minat beli jugak (Kedai biasa pun jer tp ntah kenapa mahal).  Baju Mummy zu bagi... vest papa bagi tshirt hitam dia maka mummy pun gunting lengan n gunting bawah baju tu bagi terjurai2 sikit.  Bagi nampak rugged sikit pirate sorang nih..... Hiihihih simple aja.... Ohya.. siap ada selendang hitam nak lilit pinggang tapi tak terpakai pulak pasal asyik kejar si kecik nih....

Mula2 test2 kat dia.. masa kat rumah memang dia asyik aja buang topi tu... nasib baik kat sana tetap pulak lah dia kat kepala... siap main2 ngan pedang lagik.  Topi mummy and vest bagai tu papa yang belikan. Hihih semangat papa  nak tengak bini dia berseronok masa lunch tu nanti :D 



Apa2 memang seronok.  Masa lunch ada macam2 fesyen. Yang menang orang yang jadik witch. 2 witches dinobaatkan sebagai pemenang... dan salah sorangnya BONDE!! hihihi hebat bonde. Lunch kat Halia Restoren kat Sime Darby Convention Center Mount Kiara... Best Best. Tahniah doreen pasal buat lunch yang happening !!

P/s.... next bday mungkin pirate theme kot....

Tuesday, October 8, 2013

I AM NOW 37

Maka secara official nya I sekarang dah 37 tahun. ALHAMDULILLAH....... kata mak "PANJANG UMUR"amiin.

Selama 2 tahun berturut-turut jugak selal terbayang muka arwah abah yang akan nyanyikan hepi bday.  Semalam bila si diba call nganyi hepi bday ters sebak... bila ayah mertua call wish bday.. terus nanges.... Panic jugak orang tua tu dengar menantu dia nanges cam apa... Sori mama.  Dua hari lalu tepon mak nak berkorban diri :D mak kata ok :D

Rasa bersyukur nak celebrate hujung 30 tahun nih maka I pun belanja kekawan PMR.. depa tak tau pun kenapa... Bermotivasi lepas dengar radio IKIM pepagi2.... petang pulak.. ada kawan tersayang kawan sekatil masa dolu2 nak belanja.. siap bg hadiah lagik


Pastu Mummy paksa SRK belanja mummy kat dr cafe. Hahahahah tu dia... minum frape fav mummy then SRK minum air dragon fruit jual kat kedai buah tu....

Malam mamnoe ngan papa ajak gi SERAI.. :D 

Hari yang best Alhamdulillah.. semoga di panjangkan umur Dipmurahkan rezki dan ditetapkan iman. Amiin.

Sunday, October 6, 2013

KROSNO MAXWELL WILLIAMS KYOCERA GAGGIA WAREHOUSE SALES



Orang memang tak ramai sangai... masa 1st day dah buat survey.. maka semalam ajak Sayang pergi. :D

Tagine tu memang ala-ala idaman ati.. tapi taksangka dapat yang periuk lain jugak. Tagine nih lebih murah dari last year. Rasanya Last year RM129 tapi tahun ni yang paling besar RM110. 

Sebenarnya nak beli yang brand Cookline Zhullian. Sayang dah bagi izin beli tapi entah lah..... Tp tak apa.. nanti beli jugak yang Cookline pasal memang sangat hebat kata promoter2 nya. Buat masa nih beli yang ini dulu... pasal macam sama fungsi dan faedahnya.  Memang tak melekat langsung. Tadi guna lah masak ayam asam pedas :D cuma terhangit sikit.... tpi tak melekat kat kuali.  Kalau Cookline dengarnya memang tak akan hangit then buat kuit bakar atas dapur pun boleh.  Yang microstoven nih katanya boleh buat kuih jugak.. tp kena cuba.  Yang ini masuk kat mana2 pun boleh...sebab tu namanya microstoven - microwave, stove n oven :D


yang periuk 5l tu RM135
periuk kecik yang amat tu .. RM15
MAngkuk kecik tu RM10... dua2 yang comei ni utk masak tah apa untuk LHA :D


SEMOGA MUMMY RAJIN MASAK!!

P/S RASANYA..... MYDEAR WHS HUJUNG BULAN NIH... MEH BRANGAN

SAYA TAK MO MAKAN


Suasahnya lah nak bagi LHA makan.... dah lama dia tak makan.... Bagi nasi semua tak nak. PAPA siap masak nak bagi dia makan. 

TP hari ni dia makan lah sikit nasi goreng butter.... Jenuh papa dia bagi makan. I really hope this is just a phase. Anak2 buah yang lain pun dengarnya macam tu jugak.  Yang paling dia suka roti. Tp suka suka dia kat roti makan paling banyak sekeping. Paling untuk masuk perut dia setengah keping...

Dah KUDUT dah anak mummy sowang nih.....

Nasib jugak lah dia nak jugak minum susu. Tapi itu pun susu cam dah kurang....

Nanti nak bagi dia makan lagik nasi goreng tu... dapat 5 suap pun mummy dah hepi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...