JOM LAYAN IKLAN

Monday, June 24, 2013

MENCARI SEKOLAH PRESCOOL LHA


Pics dr fb member (Ain)

Cuti jerebu..... so mummy pun google cari preschool... Awalnya!! Bukannya apa... ada 2nd cousin tanya pasal sekolah so mummy pun surveylah pasal sekolah....

Bila nak hantar LHA pergi sekolah?
Mmmmm...... kalau ikut hati mummy 4 tahun... biarlah dia bermanja-manja dengan tok shan sampai dia besar sikit...... Tapi banyak jugak sekolah yang promote seawal umur 3 tahun.  Kalau 3 tahun mummy ada dalam 1 tahun 7 bulan lagi nak survey.... Cepatnya!!!

Boleh ke 3 tahun hantar sekolah???
Soalan yang mummy tak pandai nak jawab.... terasa cam kecik sangat dia kalau dihantar umur 3 tahun....
Tapi kalau tengok anak kekawan yang memang dihantar ke nursery... 3 tahun tu tak ada masalah... 3 tahun dah pandai membaca mengira pun.....
Jadi apa isu mummy sorang nih??? Mmmmm..... bukanlah nak manjakan LHA.... cuma seronok tengok ia main..... (Itu alasan tidak kukuh) Seronok pun tengok dia dimanja semua orang. Mummy nak tok shan jaga dia. Mummy hepi tok shan bela dia jugak... penuh kasih sayang anak sorang nih....

Nak hantar sekolah mana?
Mmmmm... ada macam2 sekolah sekarang nih.
Yang penting adalah untuk terapkan nilai agama dalam diri anak sorang nih... dia kan nak jadi tahfiz. INSYAALLAH.....
So sekolah yang ada didikan agama

  • Brainy bunch (Paling dekat Kampung Tunku)
  • Genius Aulad (Belakang rumah)
  • Lil Caliph (Belakang rumah and dekat ofis papa)

Tapi... dekat depan sekolah mummy ada sekolah

  • Lil Inventor 
  • Daffodil Garden... 
But ada juga dilemma dalam mana2  sekolah di atas..... 
Mummy nak anak mummy bercampur gaul dengan semua kaum... kalau sekolah islamic tentu orang melayu yang ramai... tetapi mummy nak  penerapan agama yang tinggi dalam diri LHA... Pasal mummy belum tentu dapat mengajar Sayang... 
Semua kaum kerana LHA kan mix... ahaks. 


Mmmmm tak apa.. nanti mummy cari gugle lagik

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...