JOM LAYAN IKLAN

Monday, June 24, 2013

MENCARI SEKOLAH PRESCOOL LHA


Pics dr fb member (Ain)

Cuti jerebu..... so mummy pun google cari preschool... Awalnya!! Bukannya apa... ada 2nd cousin tanya pasal sekolah so mummy pun surveylah pasal sekolah....

Bila nak hantar LHA pergi sekolah?
Mmmmm...... kalau ikut hati mummy 4 tahun... biarlah dia bermanja-manja dengan tok shan sampai dia besar sikit...... Tapi banyak jugak sekolah yang promote seawal umur 3 tahun.  Kalau 3 tahun mummy ada dalam 1 tahun 7 bulan lagi nak survey.... Cepatnya!!!

Boleh ke 3 tahun hantar sekolah???
Soalan yang mummy tak pandai nak jawab.... terasa cam kecik sangat dia kalau dihantar umur 3 tahun....
Tapi kalau tengok anak kekawan yang memang dihantar ke nursery... 3 tahun tu tak ada masalah... 3 tahun dah pandai membaca mengira pun.....
Jadi apa isu mummy sorang nih??? Mmmmm..... bukanlah nak manjakan LHA.... cuma seronok tengok ia main..... (Itu alasan tidak kukuh) Seronok pun tengok dia dimanja semua orang. Mummy nak tok shan jaga dia. Mummy hepi tok shan bela dia jugak... penuh kasih sayang anak sorang nih....

Nak hantar sekolah mana?
Mmmmm... ada macam2 sekolah sekarang nih.
Yang penting adalah untuk terapkan nilai agama dalam diri anak sorang nih... dia kan nak jadi tahfiz. INSYAALLAH.....
So sekolah yang ada didikan agama

  • Brainy bunch (Paling dekat Kampung Tunku)
  • Genius Aulad (Belakang rumah)
  • Lil Caliph (Belakang rumah and dekat ofis papa)

Tapi... dekat depan sekolah mummy ada sekolah

  • Lil Inventor 
  • Daffodil Garden... 
But ada juga dilemma dalam mana2  sekolah di atas..... 
Mummy nak anak mummy bercampur gaul dengan semua kaum... kalau sekolah islamic tentu orang melayu yang ramai... tetapi mummy nak  penerapan agama yang tinggi dalam diri LHA... Pasal mummy belum tentu dapat mengajar Sayang... 
Semua kaum kerana LHA kan mix... ahaks. 


Mmmmm tak apa.. nanti mummy cari gugle lagik

Friday, June 21, 2013

HAPPY BIRTHDAY PAPA, SAYANG


Last minute punya present untuk papa.... 3D canvas untuk penuhkan ofis papa.

Papa hari ni ada court... and mummy tumbang sakit....so papalah yang bangun pepagi hantar Assoliehin ke Tok Shan before pergi kerja.  Kesian papa minggu nih... kesian jugak Assoliein coz mummy belum dapat peluk cium si kecik ni.  Tidur pun bilik lain... Makan minum mandi cebok dia pun papa yang uruskan. Thank you papa.

Tapi mummy kena jugak gagahkan diri pergi amik kek hantar gi ofis.  Tapi staf papa kata papa tak balik dari court lagi..... and partner papa pun macam tu... Balik ofis pukul 4. La apa kes...? Tak pernah pun cam ni. 

Semalam sempat tempah kek untuk papa... itu pun last minit.  Mummy nak kek yang best untuk papa.... Nak macam yang mummy idamkan tu. Mummy dah mesej chef.. rupanya staf dia tak mesej balik...... sedeynya mummy... 

So mummy beli kek rainbow biasa... pesan kat dia nak cream warna biru ala-ala laut.  Dia akan dekor kan ngan rumpai laut kat tepi... and mummy nanti taburkan ikan-ikan gummy yang mummy beli kat famous amos tu.... Nanti kita tengokkan hasilnya.  

Posing masa Father's Day


Nilah kek papa

Sempena birthday papa... semua parking kat PJ FREE


Wednesday, June 19, 2013

TRIUMPH SLOGGI WAREHOUSE SALES DATANG LAGIK!!!!!

The most awaited sales for me was not the Clarks Sales, Pureen Salees but SLOGGY WHS!!!!! Mummy dah gomok..... and banyak benda lain dah ikut GOMOK....

Last year tak membeli pun... cuma teman mamanoe aja... now dah mesti beli....

So apa lagi... dekat rumah aja... Jom Jom



Saturday, June 15, 2013

CARKS WAREHOUSE JUN 15-16 2013 BANDAR UTAMA

La.... baru aja nampak dia advertise kat SNS..... terus cakap kat papa and terus pergi.....

Dapat lah habuan..... untuk Assoliehin aja....

Mummy? Tak apa lah... last year and previous years ada lagik...

Rezki dia... kan budak k ecik kaki besar... Kaki mummy tak makin besar... CUMA BADAN AJA MAKIN BESOR... hihihihihi

Pergi dalam kul 11:45am... tak perlu Q pun.  Not many people... may be because they did not advertise the sales publicly.... Last year you could see the banners were everywhere... but not for this year.

Here is the price list that I manage to snap.

Rambang mata.... first 3 RM50. 4th rm80











must check everything esp the padding at the heelcap....
takut nanti dah rosak....


BUKAN SEMUA ASSOLIEHIN PUNYA.....
Eksen aja lebey nih

Cara saya gosok gigi








Wednesday, June 5, 2013

CUTI-CUTI MALAYSIA: BUKIT TINGGI WITH MY 1 Y/O SON

IT WAS REALLY A SURPRISE WHEN PAPA TOLD THAT HE WANTED TO HAVE A SHORT BREAK KAT BUKIT TINGGI.... (WHEN MUMMY WAS SO LOOKING FORWARD TO SEE TOK MAK... TERUK LAH PAPA NIH)

TAK APA... DAH ORANG NAK BAWAK JALAN...
SO IT WAS A SHORT  3D2N VACATION MEANT TO EAT SLEEP AND PLAY ONLY.. NO SHOPPING INVOLVED... HAHAHAHH

SO LAST MONDAY WE CHECKED IN COLMAR.. ARRIVED THERE AROUND 6 PM.  AT THE ENTRACE WE PAID RM12 ONLY... (RM12 PER PERSON BUT AFTER 5 YOU CAN GET 50% DISC).  FOR HOTEL GUEST THE ENTRACE FEE IS FREE.  OH YA LUPA... BUKIT TINGGI IS NOT FAR FROM KL.. ONLY AN HOUR DRIVE.... THAT WAS WHY MY SAYANG WAS SO EAGER TO BRING US FOR VACATION... DEKAT AJA... REMEMBER, LAST YEAR WE HAD OUR VACATION AT ROYALE CHULAN HOTEL (TAK KELUAR HOTEL PUN...) AND PREVIOUS YEAR WAS AT CORUS HOTEL (MASA PREGNANT AND AS USUAL TAK KELUAR HOTEL PUN) THAT IS PAPA'S IDEA OF VACATION..... HAISH.....

View from the room

Bathroom

2 single bed dapat lah extra king bed



Naik ferrari kat colmar
Murah.. (mahal sebenarnya) RM4

Pagi di colmar

Malam di Colmar

Our romantic candle light dinner at Colmar :D
Steak

Salman

Swan pecked his boboi!! Nasib baik pakai jeans....

We went to the animal park. RM3 per person but free for toddlers below 3.
Hepinya Lionel Hakeem tak terkata!!! Dia kejar rabbit mummy papa kejar dia.
Ditariknya telinga rabit, digigtnya, diciumnya... papa dia panic... GUNDU BOY!!! GERMS!!!
tak takutnya dia ngan rabbit tu... dah kena gigit pun telinga rabbit tu

ngan donkey
Boleh he kissed the deer... mummy tak dapat pun dia kiss

MAKAN TIPS:

THERE WERE A FEW RESTAURANTS.... OFFERING WIDE RANGE OF FRENCH THEMED FOOD... THE PRICE WAS EXPENSIVE THOUGH.... EVEN THE MINERAL WATER WAS EXPENSIVE... LUCKILY WE BOUGHT OUR JUNK FOOD AND DRINKS FROM THE SPEED99... DRINKING WATER RM3 (SMALL BOTTLE) CAN DRINK (RM6!!!!) DO NOT EXPECT A BOWL OF NOODLES (PASTA LAH) BELOW RM29.90..... THE COFFEE OR SO CALLED LATTE WAS NOT TASTY... THE 3 IN 1S IS SO MUCH BETTER..... )NASIB BAIK TAPAU 3IN1).. TAPI THE FOOD IS TASTY... IHIHIHI I LIKE THE PIZZA.. A SMALL ONE FOR RM29.90... MAHAL OK... AND THE PORTION FOR THE PASTA IS SO SMALL... TAU TAK SAIZ PLASTIK MAKANAN YANG NIPIS TU.... YANG... BANYAK ITU AJA...).  THE BEST IS TO EAT A LOT FOR YOUR BREAKFAST.... AND HAVE LATE LUNCH.... THAT WAS WHAT WE DID... BUKAN NYA APA.... DAH TIDUR MEMANJANG AJA... LUNCH PUN DAH JADIK ALA2 DINNER...

TP MALAM LAPOR JUGAK...HIHIHI SO WE ORDERED FOR ROOM SERVICE AND MAKAN A BOWL OF OX TAIL SOUP WITH CHICKEN WINGS!!! SEDAP PULAK TU!!!!

NANTI SAMBUNG LAGIK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...