JOM LAYAN IKLAN

Monday, May 27, 2013

BELI HARTANAH???

RUMAH BARU :D
HIHIHIHIHIHI (gambar dari mr google)

BRANGAN AJA.......
Kalau nak diikutkan teringin betul nak ada rumah atas tanah.... besar sikit kan....
Tapi hidup kat KL PJ nih mana lah ada rumah yang murah... itu ha.. kat Ara Damansara belakang apt I nih intermediate lot pun dah RM1 mil ++ ....... condo pun dah RM1mil++  Tapi sampai bila lah nak duduk kat pigeon hole nih.... Bukan duduk kat sini tak selesa... sangat happy... cuma memikirkan yang barangkali ada baiknya kalau ada rumah yang besar sikit. Nih barang LHA ajer dah 1/2 rumah....

Nak beli murah sikit tu ha... beli kat Semenyih ka... kat Alam Damai ka... kat Rawang ka.. kat Nilai ka....

Tapi kena pikir praktikal... tak kan lah nak pergi kerja jauh2 hujung dunia.  Nanti tersekat kat jem pulak.  Itu lagi hangin.... Hidup habis masa atas jalan aja... Bayar tol lagik. Kalau  lah beli kat Puchong... tol dah RM1.60X4 (2 kereta) sehari... Kalau seminggu... sebulan.... minyak lagik... mesti lagi  mahal... silap haribulan duit bayar rumah n minyak tol tu sama mahal ngan beli rumah kat tempat kerja walaupun mahal sikit.....

Nak tak nak kena juga op beli kat erea PJ nih..... BU pun masih terasa cam jauh..... dan MAHAL

Now dilemmanya nak beli condo atau rumah atas tanah....

Rumah atas tanah nih... i tak berkenankan kebanyakan layout rumah tu sendiri.... Nak roboh semua and dev balik tak ada fulus pulak....

Tapi kalau condo mungkin ok jugak.... keselamatan ok... taman terjaga,.... kebersihan terjaga.... janji bayar maintenance....

Nak harapkan I jaga taman (walaupun dalam hati jih meruntun nak beli rumah CONER yang BESAR).... hihihihi macam macam taman n hewan lah yang hidup kat taman tu.  So kalau nak taman yang besar... tu ha... usahakan aja kawasan terbiar kat sekolah tu... (dr diduduki oleh ular kan....).

Kononnya... kalau ada rumah tanah besar corner lot... boleh lah Assoliehin nih main lari2.... hihihih ... Tak ada masanya nak dia keluar main2. Kalau kat condo nih.... turun setiap petang mest ada kawan yang boleh main sama2. Kalau kat rumah corner besar tu... kesian lah assoliehin... kn main sorang2.  Kat apt/condo nih kalau main kat playground dapat lah anak kita bersosial...kan... Kalau kat sini lagilah.. 1 malaysia senarionya.  Nak main besor mana... besar gitu hah playgroundnya... nak masuk swimming pool pun ok. Barah aja maintenance RM0.20/ RM0.25/psq.  :D

Hmmmm tp condo mana ya murah... nak besar... hihihihi kalau boleh nak 2000 sf.  Kalau kat PJ nih kalau besar tu semuanya harga dia RM1.5 juta ke atas.... Itu kat SS2 mall... CONDO 5 BATU... mahal nak mampus.......

Hmmm apa-apa pun kita berusaha untuk duit turun dari langit. Amiin


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...