JOM LAYAN IKLAN

Sunday, March 31, 2013

WHAT I DID WRONG FOR THE PARTY



Haish.... kawan I buat plan masa anak 9 bulan lagik...
I buat dalam 5 minggu.....
Tapi sebenarnya kalau betul2 plan 2 minggu pun dah cukup.. tp masal masalah teknologi... tak sudah2 gugle2 for ideas... buang masa ajerk!!!!! Semua nak gi gugle... pinterest pun I dah join. Alibaba pun I dah cuba borong. (Nasib tak kena tipu)

Next,
I was late for my own party!! Party start kul 11 tp tuan punya party datang kul 12.30.... hahahah lambat benar tu. Sampai tok mak and sepupu dr Johor pun tak dapat tgk LHA potong kek bday. Apa kes!!! Lambat gara-gara nak jugak nuat marshmallow tu.... 
Solution: jangan tunggu orang lain buat... buat sendiri..... tak pun upah aja orang buat.

Next,
Party deko buat bagai nak rak... tp tak terpasang.... Ni angan mamanoe n mummy.... tp tak tersiap jugak... akhirnya terbior jugak dalam beg plastik tu... last2 mummy bagi aja budak kelas mummy utk depa buat hias kelas. Tak pasal2 kelas sekarang dan tema jungle plak..... Yang tak tersiap termasuklah guest book.... buang masa aja memprepare n brangan.....
Kirim salam la guest book ni

Next:
Banyak makanan dibungkus...
Rasanya ni tak salah kot.... puas kami makan selama seminggu. Ada kawan pun kata benda yang sama.... 

Next mistake:
NI BIG MISTAKE!!!!!
KAMI TAK ADA GAMBAR SEKELUARGA YANG COMEL KAT CANDY TABLE YANG DIPLAN BAGAI NAK RAK... SAMPAI HARI NI RASA NAK NANGIS... Pasal datang pun dah lambat... tgk2 orang dah ramai. Photographer syok amik gambar lain... kami pun tak brief photographer buat apa... maklumlah... semua photographer free :D

OH ada lagik:
Bagai nak rak tempah topeng dari OVC .. so patutnya deretkan bebudak tu pakai topeng ramai2... kan kiut. Tp tak terpikir pulak masa tu....

Next time kena ada checklist camner or apa gambar yg nak diamik nya....

Sudahnya rasa cam nak buat lagi..... nak cover kesalahan lalu... haish...

Tapi rasanya lepasnih buat kat rumah anak yatim aja kot....

Friday, March 15, 2013

WHAT'S INSIDE JUNGLE THEMED GOODIE BAG?

Hohohohohoho (atas permintaan entry nih :D)

Ada macam2? Ini semua kes tak bajet masa mengisi. Dah lah I mintak kawan tolong pilih and beli... dia rasa geram pulak tengok benda kiut miut... so macam-macam pulak dia beli... Dia kata kalau i tak nak pun tak apa pasal dia boleh jual untuk projek anak yatim dia. Tapi bila I nampak semuanya berkenan :D Bahayakan.... Sedangkan kawan tu dah pesan dah... "Hanim, U kena tengok dah berapa kos 1 beg yang U ada and brapa lagi u nak tambah..." 
Kes tak kira... pergi mana-mana berkenan aja..... pasal barang kalau beli borong murah... tp beli campur-campur dengan yang lain tentu lah banyak jugak kosnya.


Beg 
Sticker
Foam mask  (Animal theme)
Tiup2 tu...
Lillipop
Pensil 3D  (Animal theme)
Eraser (Animal theme)
Coklat  (Animal theme)
:D

Kos : (belum buat tambah tolak lagik.....)

Tuesday, March 12, 2013

APA BUAT UNTUK BIRTHDAY ARITU?

OK ... apa2 pun... ngan my lappy memang tak sudah2 utk preparation jungle themed bday nih... nak termuntah pun ada jugak.

Lebih kurang cam nih lah party kat citta mall


Cakes n cupcakes beli dari Laura'sDaddy's

kawan punya bisnes> dah banyak dah I tempah dari 3dcanvas nih


Hihihih yang ini sendiri buat... Tipulah...MAK ANNA IDAH LAH BUAT

Costume kat Qtbuy.

Memang niat nak bagi orang makan... so kena lah yang best kan.  Tanya jugak caterer lain... tp meja pulak tak ada. Maklumlah, kalau buat kat The Space, semua nya kena pikirkan pasal depa benar2 hanya ada space sahaja dan tak ada meja pun.  Tanya catere lain 1 meja ngan skirting RM80-120... tapi big rajah cuma RM3.50... siap ada macam2 meja and makanan free lagik .... Bayangkan kalau amik 27 meja ngan 270 kerusi.... x RM80 mak aiiiii lebih mahal drp makanan kan? Sebab tu amik kat big rajah. Lagi pun aritu sekolah ada buat tempahan daripada big rajah. Memang sedap.

Caterers.... Big Rajah

Birthday card idea... oleh Mr google aja.....

Roaring apam... ada penaja... so tak tau dr sapa...

Hiasan untuk goodie bag... pun dr internet. bila print memang jadi cantik.
Potong pun senang...

Comel aja kan....
100 bags cuma untuk bebudak aja....
My brudus tolong hias, potong, isi......



Idea kek LHA dari yummytreatssbuyanne....





Ingat nak cupcakes pun ber fondant... memang cantik aja tp mahal n fondant memang tak brapa sedap pun....  
So beginilah cupcakes nya. Sedap tau!!!


Pics : Credit tu guest (Abg Aziz : Wan Hajimah), brudus : syafiq

Monday, March 11, 2013

LIONEL HAKEEM'S JUNGLE PARTY BIRTHDAY

Akhirnya tamat sudah birthday party LHA.  Penat .. tp sangat puas hati.

Hampir semua yang dijemput hadir.  The party was suppose to start at 11 but we came at 12.30. Mom and sis came a bit late for they had to prepare the deli-sumptous banana coated choc and marshmallow.  Sedap giler.... When we arrived, the hall was already full.... I sendiri rasa terkejut tgk The Space yang cantik berhias.... we had the photo booth, and the guest book as well. Tapi guest book tak sempat lah nak berhias.

We had 4 photographers... but we had forgotten to take our pic at the cute colourful candy table. 

Many complimented the function. 

Let's enjoy the pics :D


The birthday boy


With the costume

Cupcakes from Laura's Daddy

The birthday cake and candy table. 9 kaki panjang jenuh pikir nak letak apa.

Lion in action

Grr

Ni aja gambar kat candy buffet 



The cake

The Brudus Team... Am lost without them

With my ever loving sis

Cup cakes

The gojes photo booth

The event

The roaring apam... from my SIL Jenet

The hall.. meriah kan? :D

(pic deleted)
with cousins

Bouncy castle

The legendary banana choc from mak Ana and Idah :D

Best friends' best friends

The delicious food from big rajah

Children

The Hall - The Space

Games... musical chair.. :D 
My brudus handled the game

Best buddies

OK jom potong kek

Dance freeze game... but they did not move

Award for the best costume

Another award for best costume... winner nih

saya menang jugak :D

The Candy Table :D

Untuk semua yang hadir... terima kasih kerana sudi datang... Tak sangka u ols amik theme seriously. Ramai dressed up ngan macam2 fesen haiwan. Tak hadir pun terima kasih kerana berdoa dan presents yang bagai2 tu :D

Kepada adik2 ku Anna Ida esp Nor yang berkampung kat The Space Adik lain Bonda Irdina n Azfa... thanks for helping

BRUDUS tercinta.... u made it happen... They were so dedicated and because of them the event looked so colorful and grand.

Nanti sambung review lagik... am so sleepy

Pic credit to Abg ajid... bonda...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...