JOM LAYAN IKLAN

Monday, February 18, 2013

BIRTHDAY PREPARATION LAGI

Assalaualaikum and Hello to all

Mmmmm ... Mummy rasa thrilled prepare untuk birthday LHA.

Same goes to papa....

So here is the checklist.

For catering, we ordered from Big Rajah. HAri tu sekolah ada cater from here... memang best sedap....
Per head RM29 and banyak yang free dia bagi... meja tambahan... air panas teh tarik... dll...
Mummy siap pesan tak mo table setting dia yang biasa tu yg siap dengan crockery... nak gajah aja... dia kata ok no hal....

Next book The Space... Papa jumpa Josophine Manager Citta. So akan bayar esok.

Birthday cake and cupcakes pun kami dah tempah. Punyalah penat mencari denai alam ari tu.. tp rupanya denai alam nih dekat aja. Kami tempah daripada Chef Harry tuan punya Laura Daddy. Papa yang pilih kek.... mummy heppy aja :D Cupcake beli yang kecik aja pasal... bajet larik nanti......

Idea kek lebih kurang cam nih... tp 1 tingkat aja...  Ngan zebra print and the main animal figurine tentulah lion.... ada jugak lah kat tepi tu ditempel hewan2 yg kiut itu....


Bagi candy bar pula... aritu tanya mahal bebenor.... sewa barang aja starting from RM299.... so mummy pun brangan nak buat collection sendiri..... kalau kawan nak pinjam pun ok.... So pergilah kat kaki lelong belakang rumah nih and beli pinggan putih nih....

Bodek tokey tu bagai nak rak... Last2 dapat 4 biji nih for RM35.... Dia nak RM15 tp rayu punya rayu dia bagi lah harga demikian... Datang sini kena pandai tawar harga.... Pinggan nih 2nd hand tp ada ker orang tanya nanti.... nampak cantik aja kan....


Next is the bouncing castle.... belum bayar deposite pun... tp sumber nya ada 2... dua dua sewanya rm600... tp rasanya amik daripada En Mizan kot pasal dia ada bouncing castle tema Jungle dan ada jugak slidenya.

 Yang atas nih hebat.... sama lah yang bawah nih.... tp mesti ribu riban ...



Rasanya yang atas itu aja kot....
Depositnya pun bayar esok.... :D (Mummy memang tunggu RM dari langit nih....

Belon kami dah survey jugak..... nak beli yang kat balloon images.... Kalau pearl yang biasa tu kualiti pun yang baik jugak... 144 pcs RM45. Kalau printed macam bawah nih.....


100pcs for RM65... lebih murah lah... kalau kat bugs store RM19.90 for 12pcs... tp kalau kat mummy's party shop... RM3 each. Kalau balloon images buat... 3 belon siap ngan helium and ribbon ... RM25... Muntah darah lah mummy gamaknya...

Kalau nak buat arch balloons... rata-ratanya yang murah RM250... helium balloons...
Kalau nak tiup belon ngan helium harga kat kedai paling mahal RM3.00/belon... ada gak jumpa RM2.50... carik kat online jumpa lah RM2... tp belum confirm pasal ingat nak beli belon and upah dia dengan helim nya sekali buat arch...

Baju LHA.... yang ini aja lah..... itu pun orang tu tak reply pun lagik...


Yang atas nih pun kiut...
Tapi takut panas sangat pulak...


Mmmmm masih bayak lagi.... macam kabur2 lagik nih....

5 comments:

Nur Syafawati Mat Zuber said...

hai..cmne nak contact u nak tnya something pasal birthday party yg u buat tu

Hanim Salleh said...

meh pm kat email nnt kita bg no tel

Lee Seung Ri said...

Boleh minta no untuk sewa bouncy castle tu tak?

Lee Seung Ri said...

Boleh minta no untuk sewa bouncy castle tu tak?

Hanim Salleh said...

0122029277 n 0122029617
PartynBalloons - En Mizan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...