JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, February 27, 2013

MYDEAR WAREHOUSE SALE 2013 WISH LIST

HUA HAHAHAHHAHA.... MYDEAR KINI KEMBALI LAGI... 
SEMUA MUMMY2 DAH START MEROYAN DAH NIH... TERMASUKLAH MUMMY SORANG TU YANG MINTAK I BUAT WISHLIST NIH...HIHIHI
SABOR SABOR..... NANTI EN HUBBY MARAH.....

DAH BUAT WISHLIST? TAK LAGI? ISH... KENA BUAT WISH LIST NIH... 

TAK BUAT PUN TAK PER... NANTI WAREHOUSE MYDEAR YANG LAIN BOLEH BUAT ROMBONGAN LAGIK.... HUA HAHHAHAHAHHA

OK NI WISH LIST MUMMY SRK :D

WISHLIST TERBAHAGI KEPADA DUA... WISH LIST MEMEMBER... DAN WISHLIST MUMMY :D

1. WISH LIST MEMEMBER...

BUKANNYA APA... 
I ada kawan istimewa... nak gerak sana sini memang susah lah... tp banyak keperluan baby kena sediakan... so mummy sorang nih ngan rela hati volunteer utk belikan.... Papa kata pun pergilah.... :D 
Kami kawan2 pun nak share2 beli. tapi tuan punya badan pun dah bagi jugak duit utk bli yang lain-lain

So... memandangkan SRK memang memaksimumkan baby cot ngan playpen... so mummy nak belikan cot and play pen...

antara pilihannya...




Dua-dua playpen tu masa last sales harganya RM174...


Kalau harga full package macam kat atas nih.....


Yang kat atas nih harga set baby cot. Lebih murah dari
kat luar.... 


Beza kat atas ngan yang atas nih adalah saiznya.
Yang lebih mahal tu lebih besar....
Pilihan tilam pun berbeza....
Kalau latex tentu lebih mahal..
pasal memang selesa...




Next....
2. Barang wishlist mummy :D

hua hahahhahah

Ini kena beli.....

Set vespa tolak :D 
RM199
Disc tak tau....
  
Basikal tolak... RM199
Disc tak tau

Basikal tolak
RM269
Disc tak tau

RM93.90

Beli yang ini aja kot....
Mummy tak ada duet dah pas dah perabih kat party....

Ini pun nak beli.... RM40
Ini penting jugak... SRK kalau makan nestum sejuk mula lah uwek2....
Benda nih berfungsi macam ini....
Disc tak tau... tp rasanya murah aja


Part nak beli potty nih tak tau lagi...
Mungkin beli masa sales oct aja nnt kot. Masa tu dia dah
setahun lebih and boleh lah start potty training. Kalau lah mummy rajin ya,,,,
Comeikan dia....

Safety gate... RM199.00
Masa sales aritu kalau tak silap RM130 ke bawah....

Memanglah rumah kita tak ada tangga....
Tapi ni nak halang SRK gi dapur and bilik air.....

Yang bawah nih pun nampak ok dan lebih murah
RM179.90

Next 
Nak beli yang kat bawah ini... mahal selimut hospital tu... memang lembut. Selesa... (mummy selalu pakai SRK punya buat peluk2) Murah... RM15 ke RM10 gitu. Nak beli warna biru... aritu beli warna putih


Banyak lagi angan2 sebenarnya... tp nak tunggu Oct sales plak :D


Rasanya kalau boleh nak serbu esok jugak.... haish....


korang punya wishlist macammana? :D






Friday, February 22, 2013

MYDEAR WAREHOUSE FEB 2013 DATANG LAGI


DAH ANNOUNCE DAH KT FB DEPA. APA LAGI!!!!!

Monday, February 18, 2013

THE JUNGLE BIRTHDAY CARD INVITATION

ONLINE INVITATION TO BE EXACT :D



Mmmm mummy cuti ari nih pasal bbsitter gi spital... tak mo anto kat aso....

BIRTHDAY PREPARATION LAGI

Assalaualaikum and Hello to all

Mmmmm ... Mummy rasa thrilled prepare untuk birthday LHA.

Same goes to papa....

So here is the checklist.

For catering, we ordered from Big Rajah. HAri tu sekolah ada cater from here... memang best sedap....
Per head RM29 and banyak yang free dia bagi... meja tambahan... air panas teh tarik... dll...
Mummy siap pesan tak mo table setting dia yang biasa tu yg siap dengan crockery... nak gajah aja... dia kata ok no hal....

Next book The Space... Papa jumpa Josophine Manager Citta. So akan bayar esok.

Birthday cake and cupcakes pun kami dah tempah. Punyalah penat mencari denai alam ari tu.. tp rupanya denai alam nih dekat aja. Kami tempah daripada Chef Harry tuan punya Laura Daddy. Papa yang pilih kek.... mummy heppy aja :D Cupcake beli yang kecik aja pasal... bajet larik nanti......

Idea kek lebih kurang cam nih... tp 1 tingkat aja...  Ngan zebra print and the main animal figurine tentulah lion.... ada jugak lah kat tepi tu ditempel hewan2 yg kiut itu....


Bagi candy bar pula... aritu tanya mahal bebenor.... sewa barang aja starting from RM299.... so mummy pun brangan nak buat collection sendiri..... kalau kawan nak pinjam pun ok.... So pergilah kat kaki lelong belakang rumah nih and beli pinggan putih nih....

Bodek tokey tu bagai nak rak... Last2 dapat 4 biji nih for RM35.... Dia nak RM15 tp rayu punya rayu dia bagi lah harga demikian... Datang sini kena pandai tawar harga.... Pinggan nih 2nd hand tp ada ker orang tanya nanti.... nampak cantik aja kan....


Next is the bouncing castle.... belum bayar deposite pun... tp sumber nya ada 2... dua dua sewanya rm600... tp rasanya amik daripada En Mizan kot pasal dia ada bouncing castle tema Jungle dan ada jugak slidenya.

 Yang atas nih hebat.... sama lah yang bawah nih.... tp mesti ribu riban ...



Rasanya yang atas itu aja kot....
Depositnya pun bayar esok.... :D (Mummy memang tunggu RM dari langit nih....

Belon kami dah survey jugak..... nak beli yang kat balloon images.... Kalau pearl yang biasa tu kualiti pun yang baik jugak... 144 pcs RM45. Kalau printed macam bawah nih.....


100pcs for RM65... lebih murah lah... kalau kat bugs store RM19.90 for 12pcs... tp kalau kat mummy's party shop... RM3 each. Kalau balloon images buat... 3 belon siap ngan helium and ribbon ... RM25... Muntah darah lah mummy gamaknya...

Kalau nak buat arch balloons... rata-ratanya yang murah RM250... helium balloons...
Kalau nak tiup belon ngan helium harga kat kedai paling mahal RM3.00/belon... ada gak jumpa RM2.50... carik kat online jumpa lah RM2... tp belum confirm pasal ingat nak beli belon and upah dia dengan helim nya sekali buat arch...

Baju LHA.... yang ini aja lah..... itu pun orang tu tak reply pun lagik...


Yang atas nih pun kiut...
Tapi takut panas sangat pulak...


Mmmmm masih bayak lagi.... macam kabur2 lagik nih....

Sunday, February 10, 2013

LHA BIRTHDAY BASH PREPARATION

Penat jugak nak pikir even though it is a month a way ....

Suggested venue : The Space at Citta Mall.
How do we get to know about it?
We went to a book fair there. It is very spacious... So we just called Josophine the Manager. Sempat dia melawak.."Sir, so what are giving your son when he is 21 later? A ferrari?" Dalam hati kata... samapai umur 21 kita duduk rumah tiup lilin kat cupcake aja.

Actually I just wanted to do at our apt itself. Free pulak tu... but papa said it has to be air-conditioned.  Nanti orang tak suka nak2 dia main panas2.....
Next Plan dekat Yukids kat Paradigm. RM25 per kid but unlimited time to play. Spacious jugak bilik untuk guest but then papa kata no privacy. Bilik sewa RM100 for 2 hrs and additional hour is RM50. Plan nak amik 2 bilik... takut tak cukup.
Next cari kat Mini Putt. Seronok jugak... but then again toddler tak dapat main... Ni pun RM25 perkid ... ruangan untuk makan kecik....
Last-last amik jugak The Space tu... :D deposit belum bayar... tunggu bukak cuti CYN dulu

Since dah aik kat the Space... semuanya kena cari... from tables and chairs to PA system. (kalau buat kat apt kan dah free......)

So now dah booking for bouncing castle sesuai ngan tema Jungle Party.....Call Bounce Play Land.... RM600 untuk mana-mana castle ...

Harapnya ini lah yang dibayang kan








Esok nak book cupcake and birthday cake pulak....

Hari ini the whole day brangan buat sendiri labels for candy table and guest book. Penat ngadap lappy i pun updates pulak blog..... Buat sendiri invitation cards dll.  Tadi contact abbycreativedesigns. Tapi mahal pulak.... RM1900 untuk cards.... mini mineral bottle... dll... tapi memang kerja dia teliti... puashati lah kalau dia buat semua... Tp.. tulah masalah I nih... RMRMRMRMRMRM..... So nak tak nak buat lah sendiri...

Nilah kad buat sendiri...... Labih kurang cam nih lah...
Tapi ini untuk goody bag.


Kita sambung esok plak..... Zzzzzzz









Thursday, February 7, 2013

BIRTHDAY BASH LHA : PREPARATION

INI ANGAN2 MUMMY OK...

THEME : JUNGLE ANIMALS

KITA LAYAN AJA GAMBAR :D

















TUNGGU DUIT JATUH YANG LHA...

SEKIAN



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...