JOM LAYAN IKLAN

Monday, December 9, 2013

NOR DAH KAWEN

TQ Cal... ini aja lah yg datang dr sebalah arwah abah.. itu pun sbagai wali

Akhirnya.. PUAN NURUL FADHILAH.. (mode geligeleman. hahahha)


Akhirnya kawen jugak nor aritu... kelam kabut 1001 mode dia pun dah kawen dengan pilihan hatinya yang sangat comel lah itew. Hihih Welcome to the family Ahmad Fitri :D  Semoga dapat menceriakan lagi keluarga kami.

Abah memang tau Nor ngan Fit.... :D Kalau Arwah abah ada atau Atok ada.. kaknem dah terbayang-bayang dah apa dia nak kata dan apa dia nak buat.  Tak apa..... Atok mesti kata..."Nor cantik" ngan seloroh gelak ketawa dia.... Abah pulak mesti terdiam terharu sedih duduk saksikan anak dia ...... Kak nem bangga ngan adik kak nem sorang nih.. dia memang kuat.

First time jugak tengok orang tunjuk geli geleman masa baca teks keluarga sakinah... itu lah adik ipor baruku fit yang tergeli bila disebut adikda kekanda..... Kelako adik ipor ku sorang nih.... :D 
Mak pulak malam hari dipanggil "mak " oleh adik ipo nih.. Mokde ada so mak pun berseloroh.... "Dia dah panggil aku mak malam nih" Mokde: " hihih tergeli geli pulak aku.." hahahhaha 

Doa kaknem moga nor n fit tabah menghadapi dugaan somi isteri :D
Semoga dapat membentuk keluarga yang bahagia... Amiin

p/s mode kuatkan diri tulis entry ini..... sedang kan hati ini sangat lah terharu...

Sunday, November 24, 2013

AL-FATIHAH KEPADA ALLAHYARHAMAH FATIMAH TAHA


Coming to SRK'S bday

Last raya with Abah


Love this pic... atok ketawa LHA nanes :D

Just came back from spital

Ala la la

Meninggal pada umur 111 tahun

Pada hari jumaat : 23/11/2013

Semasa atok tengah sakit kami lawat dia pada hari Rabu... memang dah tak nak makan dah masa tu.  Tapi dia mintak kami belikan lopez.  Carilah kami di pasar malam.. bila dah ada dia tak mahu makan pula..... masa nak balik.. maka cucunda pun tulis lah di buku komunikasi... Mintak maaf zahir dan batin... n Anim sayang atok.... Dia maca dengan kuat.. rasanya itulah kata-kata terakhir yang cucunda dengar dengan jelas dan nyata.... 

Semoga atok ditempatkan bersama-sama dengan mereka yang beriman... Amin

Monday, November 4, 2013

IT IS A TODDLER'S PHASE: CUCUK-CUCUK ASAL BOLEH :D


Papa : Hanim come here...
Mummy : Yes yes... (dalam hati... mesti ada barang assoliehin yang berterabur mummy kena kutip nih)
Papa: See what he did??
Mummy : Coming, coming.... (Pastu tengok kejap) LAAAA!!!!!! meh2 nak camera u.. nak amik gambar.
Papa : (Sengih...)

TO Every Muslim... HAPPY NEW YEAR

CUTI-CUTI MALAYSIA: MUAR - AFAMOSA TRIP


Plannya nak visit untie Diba B$ dia xzam. Pastu  nak jejalan...
Ajak mamanoe n untie Ida.. lambat pulak depa buat booking

Layan gambar dulu





We went to Afamosa Resort.  Memang best .. kalau ada ramai lagi budak kecik lagi best!! So mummy papa pun kena kecikkan diri bagi sama level ngan Assoliehin :D

Afamosa Resort ni kat Simpang Empat. Ikut aja waze.. selamat sampai.  

OK bagi sesiapa yang berminat nak tau apa yang best kat sini termasuk kos.... silalah baca....

Hotel/ Accommodation kami amik deluxe coz dah tak ada bilik ... siap ngan pakej water world, safari trip and cowboy town for 2 RM 600++.  Assoliehin tak kena charge apa2 coz below 2 years. So kira free lah masuk semua tempat ni.

Makan sarapan tak termasuk.. kalau nak makan buffet harga RM25++ sorang.

Mmm walaupun free.. the catch pun banyak gak...

Masuk Safari ada paparazi amik gambar.... masa keluar kami tak dapat beli gambar nih pasal dah tutup dah... Kalau beli RM18 sekeping. 

Dalam Safari nanti ada macam-macam aktiviti.. kami tengok the Birds' Show... best.... hihihi ada burung tu nak RM10... kita letakkan kat celah jari depangkan sebelah tangan.. nanti burung tu pun terbanglah hinggap kat tangan kita nak amik duit tu... Pandai tak.  Tapi dapat lah lukisan hasil kerja burung tu. Amik gambar ngan eagle... tambah lagi RM10... hohoho

Tengok haiwan2 cam kuda, unta, pun ada jugak catchnya... papa beli carrot... yang tak sampai sebiji tu harganya RM5.... beli dalam 5 peket... (kira sendiri)

Dah tu nak tengok pulak animal show.... Nak amik gambar ngan semua haiwan... RM10 lagik.... Tapi memang best... amik gambar ngan water buffalo... ferret..... porcupine.... camelion ... flaminggo ... dll... comel persembahan depa...

Gi kat tempat gajah... naik gajah sorang RM10... beli tebu utk gajah sepeket RM5... x 4.... Best bagi gajah makan.... Amik gambar kat tempat gajah...RM18... Semua duit tu untuk tujuan Consevation Programme depa... Ya lah.. nak baji gaji kat trainer lagik... baju2 gajah yang cantik2 lagi....

Makan malam kami makan sekali aja kat cowboy ranch.. itu pun ada offer sempena Halloween RM40 sorang .. siap ngan dessert.  Kalau buffet dinner kat club house  RM50++ sorang.

Kat water world.... beli boya2 for siapalagik.. RM50++ 

Sepanjang kat sana kena beli air mineral yang cukup kat luar... kat sini air miniral yang botol kecik tu dah RM3.50.... Buah sekeping RM3 :D


So kesimpulannya kalau nak ke sini... pastikan kita bawak carrot untuk bagi haiwan2 makan...  kalau dapat beli tebu lagi bagus... tapi tebu basi tak mau ok. Nanti sakit pulak perut haiwan2 tu. Kalau ada camera canggih.. mintak aja orang tolong amikkan gambar kita... tp kat sana dia tak bagi amik gambar pakai camera kita sendiri. Kalau nak makan ada kedai kat luar dalam kira2 5 km jauhnya Tapi kami tak pasti samada kedai tu bukak 24 hours ke apa....

TIPS :

Hotel check in pukul 4... so ada baik nya sampai sini pukul 11 pagi terus main kat water world.  Jadi esoknya boleh lah pergi ke Safari Park.  Dan malam boleh pulak ke Cowboy town tengok parade.

Budak yang tido 2 kali sehari kena pastikan dapat tidor yang cukup.... nanti dia ngaruk tak sudah... Tak Besh pulak nanti.... Assoliehin tido sekali aja... kesian dia... malam flat habis. Nasih lah dia tak ngarok.. tapi merengek....

Balik kami singgah ke Jonker's Street.  Makan direkomenkan oleh seorang muslim di sana.. maka kami pun makan di sini.. 1511 :D

Saturday, October 26, 2013

PIRATES OF DOKNOWWHATLAND





Jenuh  mummy dok pikir apa nak layan ngan tema lunch sekolah tahun nih...... HATS OF TO YOU
Dari Cowgirl, Tukang kebun... last last mummy layan jadik Captain hook. Assistant saper lagik if not my kenit Assoliehin. Topi Assoliehin beli kat Fun n cheer shop kat LRT KJ. Murah aja... tp kena alter banyak!! Since nak carik kain ber tengkorak tu susah... so mummy beli topi ni ang topi baby yang biasa. Topi baby RM1.90 aja... tak lah mahal pasal mummy nak gunting2 kan dia nnt. Pastu jahitkan kain tu kat topi Assoliehin.... tak lah dia cabut2 topi tu nanti.  Baju dia pakaikan jeepa biasa aja... warna putih and seluar hitam.  nak ikutkan hati mummy nak aja diguntingkan bawah seluar tu bagi berjurai2 tapi... sayang lah pulak....

Baju mummy  pulak.. mummy nak sangat carik seluar belang2 tapi tak ada.  Nampak pulak seluar ada hitam putih palazo.. mahal pulak tu... Tapi dah minat beli jugak (Kedai biasa pun jer tp ntah kenapa mahal).  Baju Mummy zu bagi... vest papa bagi tshirt hitam dia maka mummy pun gunting lengan n gunting bawah baju tu bagi terjurai2 sikit.  Bagi nampak rugged sikit pirate sorang nih..... Hiihihih simple aja.... Ohya.. siap ada selendang hitam nak lilit pinggang tapi tak terpakai pulak pasal asyik kejar si kecik nih....

Mula2 test2 kat dia.. masa kat rumah memang dia asyik aja buang topi tu... nasib baik kat sana tetap pulak lah dia kat kepala... siap main2 ngan pedang lagik.  Topi mummy and vest bagai tu papa yang belikan. Hihih semangat papa  nak tengak bini dia berseronok masa lunch tu nanti :D 



Apa2 memang seronok.  Masa lunch ada macam2 fesyen. Yang menang orang yang jadik witch. 2 witches dinobaatkan sebagai pemenang... dan salah sorangnya BONDE!! hihihi hebat bonde. Lunch kat Halia Restoren kat Sime Darby Convention Center Mount Kiara... Best Best. Tahniah doreen pasal buat lunch yang happening !!

P/s.... next bday mungkin pirate theme kot....

Tuesday, October 8, 2013

I AM NOW 37

Maka secara official nya I sekarang dah 37 tahun. ALHAMDULILLAH....... kata mak "PANJANG UMUR"amiin.

Selama 2 tahun berturut-turut jugak selal terbayang muka arwah abah yang akan nyanyikan hepi bday.  Semalam bila si diba call nganyi hepi bday ters sebak... bila ayah mertua call wish bday.. terus nanges.... Panic jugak orang tua tu dengar menantu dia nanges cam apa... Sori mama.  Dua hari lalu tepon mak nak berkorban diri :D mak kata ok :D

Rasa bersyukur nak celebrate hujung 30 tahun nih maka I pun belanja kekawan PMR.. depa tak tau pun kenapa... Bermotivasi lepas dengar radio IKIM pepagi2.... petang pulak.. ada kawan tersayang kawan sekatil masa dolu2 nak belanja.. siap bg hadiah lagik


Pastu Mummy paksa SRK belanja mummy kat dr cafe. Hahahahah tu dia... minum frape fav mummy then SRK minum air dragon fruit jual kat kedai buah tu....

Malam mamnoe ngan papa ajak gi SERAI.. :D 

Hari yang best Alhamdulillah.. semoga di panjangkan umur Dipmurahkan rezki dan ditetapkan iman. Amiin.

Sunday, October 6, 2013

KROSNO MAXWELL WILLIAMS KYOCERA GAGGIA WAREHOUSE SALES



Orang memang tak ramai sangai... masa 1st day dah buat survey.. maka semalam ajak Sayang pergi. :D

Tagine tu memang ala-ala idaman ati.. tapi taksangka dapat yang periuk lain jugak. Tagine nih lebih murah dari last year. Rasanya Last year RM129 tapi tahun ni yang paling besar RM110. 

Sebenarnya nak beli yang brand Cookline Zhullian. Sayang dah bagi izin beli tapi entah lah..... Tp tak apa.. nanti beli jugak yang Cookline pasal memang sangat hebat kata promoter2 nya. Buat masa nih beli yang ini dulu... pasal macam sama fungsi dan faedahnya.  Memang tak melekat langsung. Tadi guna lah masak ayam asam pedas :D cuma terhangit sikit.... tpi tak melekat kat kuali.  Kalau Cookline dengarnya memang tak akan hangit then buat kuit bakar atas dapur pun boleh.  Yang microstoven nih katanya boleh buat kuih jugak.. tp kena cuba.  Yang ini masuk kat mana2 pun boleh...sebab tu namanya microstoven - microwave, stove n oven :D


yang periuk 5l tu RM135
periuk kecik yang amat tu .. RM15
MAngkuk kecik tu RM10... dua2 yang comei ni utk masak tah apa untuk LHA :D


SEMOGA MUMMY RAJIN MASAK!!

P/S RASANYA..... MYDEAR WHS HUJUNG BULAN NIH... MEH BRANGAN

SAYA TAK MO MAKAN


Suasahnya lah nak bagi LHA makan.... dah lama dia tak makan.... Bagi nasi semua tak nak. PAPA siap masak nak bagi dia makan. 

TP hari ni dia makan lah sikit nasi goreng butter.... Jenuh papa dia bagi makan. I really hope this is just a phase. Anak2 buah yang lain pun dengarnya macam tu jugak.  Yang paling dia suka roti. Tp suka suka dia kat roti makan paling banyak sekeping. Paling untuk masuk perut dia setengah keping...

Dah KUDUT dah anak mummy sowang nih.....

Nasib jugak lah dia nak jugak minum susu. Tapi itu pun susu cam dah kurang....

Nanti nak bagi dia makan lagik nasi goreng tu... dapat 5 suap pun mummy dah hepi.

Saturday, September 28, 2013

ISTERI YANG YOYO DI MEDIA LOLO MOLO

ISTERI MAT YO MEMANG YOYO :D

Aku sendiri tak tau Mat Yo tu saper? Siapa bini dia yang kononnya kerabat diraja (kerabat ni tak hampeh aku rasa tapi dia ni je hampeh. Tak kan lah nak cakap dia ni dari kerabat dayus. Maklumlah... dia nih pun senang-senang boleh kata PakCik nih dayus....

Masa aku kecik2 dulu... kerabat diraja memang tinggi di hati... iyalah.... ketua kepada rakyat... ketua agama Raja/Agong pegang... And biasanya kalau tgk TV Prince charming ker...princess ker... semua yang baik2 dan tak bodoh mahupun dayus.

Siapa Mat Yo nih aku masih tak gugle lagik.  Maklumlah.. perkembangan sukan aku memang tak follow.... (bodoh lah kata bini Mat Yo kat aku pasal tak follow cerita glamor laki dia yang membiarkan si isteri bertindak GANAZ kat orang tua...) Mesti pun dia bengang tgk perangai bini dia nih.... Mmmm terpikir pulak siapa yang dayus kat sini.....

Kesian pulak lah aku rasa kat Mat Yo nih... mesti boleh jatuh lah prestasi main bola.... (Tak apa.. dia dan isteri boleh main netball sama2 nanti).

Tapi PakCik yang dibuli nih sekarang makin femes. Sila lihat kefemesan PakCik ini di sini ..... dekat aja ngan rumah nih... Entah2 PakCik tu tinggal kat Lembah Subang ni aja....

Lagi satu agaknya.... sedara diraja nih mulut pun memang jahat jugak.... masa gugle terjumpa plak cerita nih... tp tak ada lah pun gambar anak raja pandai kaya duit miskin budi bahasa nih.... meh tgk link nih.

Tp PakCik AZMAN MOHD NAYAN nih memang dah glamer....



Semoga Assoliehin menjadi seorang anak yang soleh... dan menghormati orang tua :D
Amiin.
Semoga PakCik nih semakin glemer... dan hidup terbela.  Ada sebab kenapa Allah izinkan perkara ini berlaku.... Allah maha mengetahui.....

Saturday, September 21, 2013

TTC ACUPUNCTURE : MY SECOND JOURNEY

Assalamualaikum semua..
TTC untuk adik Assoliehin dah lama dah mula pun... sejak setahun yang lalu... tp tanpa jumpa dr lin la... Cerita TTC i nih kena sabar... nak anak kedua pun rasa macam nak cuba untuk anak pertama...

Itulah dugaan kita2 yang TTC  nih. Allah memang bagi cubaan berat kat sini.  Kata Dr Lin... ramai yang cuba nak anak tapi tak sabar nak anak.  Bulan kedua dah expect nak mengandung. Haish.. mana boleh cam nih.  Kena lah sabau kekawan ya. 

So aritu tu lepas je kering  peot maka kami pun ke Serdang.  Assoliehin baru aja bangun tidur bila masuk kedai nih. Husband Dr Lin pun apa lagi, diamik nya Assoliehin dan bermain2 dan memanjakan dia. Dikeluarkan aiskrem.. air yang besh besh... Hihihi

Dia check check.. dia kata Mummy Ok tp papa stress macam tahap gaban.  Memang pun... this week papa sibuk ngan kes kat appeal court... memang berat..... So dia kata papa kena bekam. 





Papa nya ubat spesel pasal ada cengkerang tiram :D

OKAY... mummy tak lah harap sangat preg bulan nih.. pasal rasa cam tak sempat nak belly dancing. (Quote belly dancing credit to kawan blogger I) HAHAHAH



Monday, August 5, 2013

KATANYA MAMANEM DAH MACAM ANAK DARA :D


Gambar terbaru bertarikh.... 31 Julai 2013 :D
Gambar oleh kawan sekolah... seorang anak dara :D

Apa rahsianya??
Tak adanya ber SDII ker...

Ini lah penangan main-main ngan Assoliehin tiap-tiap masa...
Lagi banyak tenaga digunakan masa bulan posa.

Mummylah horse... mummylah car...
mummylah cat....

Main Cak-cak...
Jalan2 ronda2...
Kejar2 dalam rumah.....
Tidur terkejut2...

Kalau kat sekolah...
Cikgu tukang kebun...
Cikgu MBPJ
Cikgu Coach (games lah bukan hbag!)
Cikgu Segak.....

So.... mmg pergh mamanem boleh kurus :D
Alhamdulillah

Monday, July 15, 2013

SALES!!! SALES FROM JCARD DAY TO SOGO DAY TO MYDEAR SALES

Berkurun benor tak ber blog.... banyak cerita dah berlaku.... semua yang happy-happy.

Cerita pertama
1. My TTC friend aka my college friend baru aja selamat melahirkan babynya. Baru tau yang dia kena admit lebih dari dua bulan. Apa-apa pun ibu baby selamat. So happy for her.  Dulu selalu cerita pasal tak dapat anak, kali nih tak sabar nak dengar cerita dia melayan anak.

2. I dah ada sorang lagi anak angkat. Haritu beri nama untuk kakak dia Alia Nabilla dengan panggilan manja Bella. Now parents dia request untuk anak depa yang sorang nih jugak. So bagi nama, janji ada Sya kat depan :D

Dua-dua nih lahir hari yang sama!!

3. Apa lagi!! Nak buat review sales!!

a. mydear warehouse sales!!
Pergi jugak aritu.  Bukannya apa, nak beli untuk si kecik tu potty.  Dia dah pandai dah kalau nak berak dia sebut pupu. Bila cek tengok pampers dia masih tak berisi. lima minit pastu dah ada bau.  So kami tak nak lepaskan habit dia yang positif sebenarnya nih.  Boleh di potty train gaya nya.

Sambil menyelam minum air... pau papa beli presents :D

Minat warnanya.... RM339 RM170 

Potty RM35 lupa from RM?

Ini lah yang tak tahan... Sturdynya bukan main lagik!!
Stroller nih bawah khemah RM50.. tp ada org beli dengan harga RM40
Hood n cup holder dia hilang...
Harga asal dia cam bawah nih ...

RM329 RM215

RM449 RM223



RM120 (bawah khemah)

Yang nih memang cun

Ala-ala brand combi.. tp combi malah lah kan....




yang lebih suka beli yang hilang hood tu dari yang nih...

Kali ni tak ada hichair yang biasa-biasa dijual.... semua yang mahal2 gila.....

b. Jcard day sales...
Kat 1u. Sehari sebelum Sogo. Pergi jugak... beli beberapa helai baju untuk LHA ngan anak member. Since masa terhad so terjah kat poney aja.. tp tak beli banyak pasal terbayang sogo....
 
Inilah habuannya... siap beli untuk anak member yang kirim.....

c. Sogo card day sales...




sogo berulat ngan orang hari tu!!!

Q kat cash only lagi pendek dari yang biasa... ada sorang tu depan I dah beratur lebih 1/2 jam then baru perasan counter tu cash only.... punya lah frust dia.

My other shopping buddies pulak dah beratur dekat 2 jam... sambil beratur sambil shopping.

Yang geram nya harga poney kat sini lagi murah!!! :(


Monday, June 24, 2013

MENCARI SEKOLAH PRESCOOL LHA


Pics dr fb member (Ain)

Cuti jerebu..... so mummy pun google cari preschool... Awalnya!! Bukannya apa... ada 2nd cousin tanya pasal sekolah so mummy pun surveylah pasal sekolah....

Bila nak hantar LHA pergi sekolah?
Mmmmm...... kalau ikut hati mummy 4 tahun... biarlah dia bermanja-manja dengan tok shan sampai dia besar sikit...... Tapi banyak jugak sekolah yang promote seawal umur 3 tahun.  Kalau 3 tahun mummy ada dalam 1 tahun 7 bulan lagi nak survey.... Cepatnya!!!

Boleh ke 3 tahun hantar sekolah???
Soalan yang mummy tak pandai nak jawab.... terasa cam kecik sangat dia kalau dihantar umur 3 tahun....
Tapi kalau tengok anak kekawan yang memang dihantar ke nursery... 3 tahun tu tak ada masalah... 3 tahun dah pandai membaca mengira pun.....
Jadi apa isu mummy sorang nih??? Mmmmm..... bukanlah nak manjakan LHA.... cuma seronok tengok ia main..... (Itu alasan tidak kukuh) Seronok pun tengok dia dimanja semua orang. Mummy nak tok shan jaga dia. Mummy hepi tok shan bela dia jugak... penuh kasih sayang anak sorang nih....

Nak hantar sekolah mana?
Mmmmm... ada macam2 sekolah sekarang nih.
Yang penting adalah untuk terapkan nilai agama dalam diri anak sorang nih... dia kan nak jadi tahfiz. INSYAALLAH.....
So sekolah yang ada didikan agama

  • Brainy bunch (Paling dekat Kampung Tunku)
  • Genius Aulad (Belakang rumah)
  • Lil Caliph (Belakang rumah and dekat ofis papa)

Tapi... dekat depan sekolah mummy ada sekolah

  • Lil Inventor 
  • Daffodil Garden... 
But ada juga dilemma dalam mana2  sekolah di atas..... 
Mummy nak anak mummy bercampur gaul dengan semua kaum... kalau sekolah islamic tentu orang melayu yang ramai... tetapi mummy nak  penerapan agama yang tinggi dalam diri LHA... Pasal mummy belum tentu dapat mengajar Sayang... 
Semua kaum kerana LHA kan mix... ahaks. 


Mmmmm tak apa.. nanti mummy cari gugle lagik

Friday, June 21, 2013

HAPPY BIRTHDAY PAPA, SAYANG


Last minute punya present untuk papa.... 3D canvas untuk penuhkan ofis papa.

Papa hari ni ada court... and mummy tumbang sakit....so papalah yang bangun pepagi hantar Assoliehin ke Tok Shan before pergi kerja.  Kesian papa minggu nih... kesian jugak Assoliein coz mummy belum dapat peluk cium si kecik ni.  Tidur pun bilik lain... Makan minum mandi cebok dia pun papa yang uruskan. Thank you papa.

Tapi mummy kena jugak gagahkan diri pergi amik kek hantar gi ofis.  Tapi staf papa kata papa tak balik dari court lagi..... and partner papa pun macam tu... Balik ofis pukul 4. La apa kes...? Tak pernah pun cam ni. 

Semalam sempat tempah kek untuk papa... itu pun last minit.  Mummy nak kek yang best untuk papa.... Nak macam yang mummy idamkan tu. Mummy dah mesej chef.. rupanya staf dia tak mesej balik...... sedeynya mummy... 

So mummy beli kek rainbow biasa... pesan kat dia nak cream warna biru ala-ala laut.  Dia akan dekor kan ngan rumpai laut kat tepi... and mummy nanti taburkan ikan-ikan gummy yang mummy beli kat famous amos tu.... Nanti kita tengokkan hasilnya.  

Posing masa Father's Day


Nilah kek papa

Sempena birthday papa... semua parking kat PJ FREE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...