JOM LAYAN IKLAN

Saturday, November 24, 2012

PUREEN WAREHOUSE SALES NOV 2012

Pergi jugak atas alasan nak beli toiletries baby and seluar serta beli untuk baby kawan yang preggie dan dia yang amat dihargai :D




Heinz : Small jar RM8 3 bottles
Big Jar: 3 for RM12
All organic... outside.. cheapest so far is at babyland n mydin RM3.60 for small jar
big jar tak prasan pulak how much...
Rice and cereal 2 for RM11 or RM12 gitu
Pastu free biskut and 1 small bottle heinz 



Baju RM3 per/piece ...
Seluar pun. Beli seluar masa sales B4 this tapi tak dpt matching top.
bila jumpa terus amik... so dah ada kawan lah seluar tu... Baru best sikit nak bagi orang nnt.
(Org nih dah tau kita nak bg baju 2nd hand)


Seluar jeans tu RM15.
Wet wipes barang wajib ...
samalah ngan bottle cleanser tu
Berus basuk botol tu RM6 kalau tak silap... batul basuh terbaik tu
Booties set RM5
Baju RM3 x 31 helai! :D
Untuk kawan tu....

Pergi tadi sampai pukul 10:45 pagi. Kira awal lah kan.... tapi orang bukan main ramai lagi. dah ramai pun dah balik. Yang sedih nya sampai kat tempat baju... baju dah tak ada sangat dah dalam kotak2 yang disediakan. 

So TIPSnya.... jangan pergi kat kotak baju... sebaliknya pergi kat lorong jalan kaki and cari gali lah di sana. Pasal kat sana lagi cantik daripada kat kotak tu.  Ini semua kes orang yang tamak.. amik bebanyak dan buat tapisan keselamatan kat tepi jalan kaki n biarkan aja kat situ....

Botol Pureen yang GOLD tu pun murah lah sikit. Beli yang 10oz RM16 untuk anak buah.  Botol Pureen gold ni macam AVENT jugak. Pasal memang pakai.  Cara udara dia keluar sama macam botol AVENT. Murah pulak tu. So kenapa tak mau beli yang sama kualiti ? :D

Q mamang panjang giler... tp kalau nak bayar I suka bayar kat belakang pasal agak teratur. Kalau kat depan tu panjang giler and dekat ngan counter jual barang... so susah org nak lalu lalang. 

Orang yang tengah sibuk nak jalan... so mummy pun susunlah barang nak dia tatih from 1 end to another :D

So readers... Kat sales nih memang best! Sempat gak sembang dgn sorang uncle nih. Dia dari Sabah. Dia kata dia memang terkejut tgk sales nih. :D

Komen:
Nak masuk jam giler. The best ikut jalan dari masjid bulat tu. 

Jangan park kat tepi jalan. Masuk aja kat mana2 office building. I park dengan selamat tanpa risau2 kena saman or kena gesel atau kena sumpah kerana menyusahkan orang lain dengan bayaran RM3

Jangan bawa anak kecik... biarlah baby2 tu tinggalkan kat rumah or upahlah jiran jaga... susah2 suruh suami atau isteri yang jaga... salah sorang aja pergi.  Baby lepas hari pun ada bawak. Kesian depa... meraung2 cam apa kepanasan. Memang inconsiderate parents nih... masa kita orang komen pasal baby yang kesian nih.. ada sorang bapak tu dia perasan dikomen... dia kata bby nak jalan2 jugak.. Abang bijak oi!!! Baby tu tau ke dia pergi jalan2? Dia tau ke jalan2 tu best? Kalau best sangat kenapa dia meraung2?? Dia nampak lagi ke nak jalan2 nih? Kalau sakit sapa yang merana nanti abang oi!!

Sekian

1 comment:

atanayuiman @ Jue said...

Tips tu semua betul.. pureen nie sales plg best kat area baju kan??? Mmg giler murah.. i like!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...