JOM LAYAN IKLAN

Saturday, September 29, 2012

IKLAN: PENGASUH BAYI DIPERLUKAN DI KELANA JAYA, ARA DAMANSARA, SS2, KAMPUNG TUNKU

BAYINYA :

Budak kiut ini

Baby's character...
1. Encem :D
2. Not a cry baby. He'll make different sound for food... (you'll recognise the change of tone from happy to uncomfortable)
3. A happy baby
4. loves to be carried once in a while....
5. A manja baby ....
5. A too friendly baby (which is not good according to the doc)

Bajet mummy dia
1. kita bincang lah ni nanti
2. Boleh jaga juga di apartmen kami. Kira kerja half day. From 7am-4 pm. Kekadang sekolah habis lambat.... tp tak lah sampai pukul 5. Kalau yang ni diharapkan pengasuh dapat buat kerja rumah sekali.... Bayaran tentu lebih tinggi drpd babysit di rumah sendiri...

Apa-apa... roger2 lah kami



Friday, September 28, 2012

PROCRASTINATION SHOULD NOT BE MY MIDDLE NAME

HAISH... ITU LAH MASALAH I WAT MASA NI...

AYAT FAV... "NANTILAH" 

Tetapi minggu nih I learnt a lesson. A great lesson indeed. 

Kerja sekolah biasalah....tapi kalau kerja yang kita suka.. laju aja kita buat. Cam gi shopping ker... makan ker... 

Sebenarnya kalau kita nih selalu  menangguh... kita secara tak langsung menyusahkan orang lain... kesian orang lain yang kerja ngan kita.  Terganggu kehidupan biasa.... terbebalah ngan ahli keluarga silap hari bulan. 

Tak mau pulak kita cerita apa yang terjadi minggu ini coz tak mau jugak buka pekung di dada ini.

Apa-apa pun... sumbangan ikhlas para pentadbir dalam diri ini amat ku hargai. Tak lupa juga Sayang yang senang kata siang malam jaga baby coz mummy xtra busy. Papa tak bising pun... thanks sayang for being so understanding....

Terima kasih.

Nak jadi cerita arini nak hantar Assoliehin ke umah tok shan (Untie Jessie gi China).  Kesian tokshan... kata bonda dia dah nampak ok. Nak gi ke KJ jalan pepagi jem giler.... mummy plak kena jumpa boss.... Mummy pun apa lagi. Terus bawa dia gi sekolah seludup dia dalam bilik kaunseling.... student n bonda tolong jaga and mummy pulak terus gi jumpa bosses. Happy jugak mummy coz boss suka kerja mummy. Tapi kesian pulak assoliehin kena tinggal lama..... Naik2 dah pukul 9. Bonda nga susukan Assoliehin and tido la pulak.... Kesian tgk dia tido gi umah tokshan pun tak jadi. Tak sampai hati pun coz assoliehin pun tak sihat sangat. lagipun nak gi followup kt SDMC.

Sakit - batuk2. Muntah terus tido balik... kes tak larat benor dah nih

Nurse kata tak ada pulse.... gomok sangat kaki tu agaknya


Papa comforting Assoliehin after neb

Dr monitor assoliehin kat ER

Sunday, September 23, 2012

SAH!!! I'M SOOOOO OCCUPIED!

LHA 1st Merdeka Celebration

BUKTINYA Dah lama benor tak berblog.... macam2 story dah berlalu. Kalau ada baby memang occupied. Assoliehin is not a cry baby... tp mummy dia yang slalu ngengada nak menempel kat dia main ngan dia sampai apa kerja pun tak buat.

Just imagine... balik sekolah ke rumah dr rumah babysitter dah pukul 3 lebih. Solat bagai tetiba dah pukul 4 or 4 lebih. Kikikiki kukukuku kakaka hihihihi ngan dia tetiba dah pukul 5 lebih. Tetido ngan dia bangun tetiba dah pukul 6 lebih.  Malam tetiba nak buat itu ini itu ini tetiba nak kena tido lagi .....

Facebook pun singgah kejap aja ... kekadang tak singgah pun....

So... storynya...

Buat masa ini Assoliehin dijaga oleh org Cina bawah apt nie.  Yang menjaganya tengah MC operation.... susah hati jugak dibuatnya. Maklumlah.... halalkah segalanya.  Hati cuak aja kalau dia terberi yang tak halal kat LHA. :(  Siap pesan kat dia jangan basuh botol2 tu.  Hunt for babysitter kat Ara Damansara memang susah. Kat KJ nurseri ada tp.... banyak sangat syarat papanya bagi. Esok lepas sekolah nak cari kat KJ lah...Untie tu kita risau kesihatannya... dah 2 kali dia operate... tp dia suka aja jaga LHA... maklumlak budak tak cranky kan sronok jaga.....

Apa-apa pun... harapnya lepas nih dapatlah berblog semula........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...