JOM LAYAN IKLAN

Friday, May 18, 2012

FISHER-PRICE BABY MOBILE

BELI YANG INI

RESPONS ASSOLIEHIN...

Khusuk!!

Ngagah


Memang dia hepi lah ngan mobile nih... Papa beli coz nak suruh dia tido kat cot sendiri. Kononnya lah... Assoliehin memang suka mobile nih... tapi hari nih tetiba papa kata baby tido atas katil... pulak....

Tapi sejak beli dia memang dah tido dalam cot dia. Alhamdulillah... apatah lagi memang nak ajar dia tidur telentang n bukan meniarap.  Tapi tidur telentang hanya waktu malam sahaja yang jalan.. siang kena meniarap. Sudahnya ngan Mummynya kat atas katil.. takut dia tertutup hidung dia. Tak pasal2 nanti SID pulak baby. Mummy pun kat atas katil ber korea lah..

OK.. ini review barang yang dibeli.

Brand : Fisher Price.

Memang dah pasang niat nak beli... tapi mummy nak papanya tak pernah baca review.. udahnya sekarang dah nyesal pulak....

Produk ni bukan bateri operated.  Mula-mula kononnya nak jimatkan kos.. tak payah lah berbateri. So belilah yang paling murah (walaupun mahal sebenarnya RM119).  Dah kalau yang lain tu harga sampai RM300!!! Mummy papa dah kopak wallet...

Lagu brahams Lullaby memang best.. terngiang2 dah kat telinga nih ... (kalau dia boleh berselawat lagi bagus...) tapi tak sampai berapa saat dah habis.... Nanti mummy ngan papa kenalah pulak bergilir menguncikan dia.... Leceh sungguh...

Last2 papa kata tunggu cukup bulan beli pulak yang mahal sikit.. yg ada remote tu...

Bukan nya apa... suka ajer kami tegok respons anak mengadap mobile tu. Dia siap boleh bercakap2lah kat figure mobile tu. nampak ceria sungguh Assoliehin... manis sikit muka dia.. al maklumlah.. dia nih muka serius memanjang.... Tp bila lagu dah stop... mula lah muka dia kelat semacam.... Kami pulak yang bising2 nak nak kuncikan lagu tu.... nanti kalau dia ngaruk semua kerja tak boleh buat... lagi nayer... Tp bila di khusuk... kami lalu pun dia boleh buat dunno aja. Macam dah jumpa kawan gitu. Itu yang suka tu. Pernah lah jugak lagudah lama berhenti.. tp dia masih sembang2 gitu.  Banyak kali juga dia tertidor bila dengar lagu nih.... Senang hati kami....... Tapi itu lah... nak kuncikan dia. Lagi pun figure yang ada tu cam kurang menarik (di mata org dewasa... baby tgk hepi aja...)

So readers.... tak payah nak kedekut... lagi kedekut lagi membazir.. beli ajer lah yang best tu... macam yang ini .... :D



Brand : Fisher Price
Harga : RM299
Best pasal boleh projek gambar kartun tu


Brand : Tiny Love
Harga >RM300
Brand : Tiny Love
Harga >RM300

Bila baca review kat Amazon.. ramai yang suka brand tiny love. So kami pun nak beli jugak.. tp rasanya nak usha kat amazon jugak pasal lebih murah dari kat seini... campu tolak boleh dapat less than RM200 jugak... yang mahal tu shipping nya.. barang tu murah aja dr USA. Tgk lah apa kata papa... nak tak dia beli dari Amazon. kesia Mummy tgk papa....


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...