JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, May 2, 2012

ANAK BERPUTING?




Memang dilemma sebenarnya nak bagi anak puting atas banyak sebab. 
Kami tak mahu anak berputing coz

1. Nanti TAK ENCEM pulak lah assoliehin sorang nih....
Maklumlah... budak kecik nih baru nak membentuk semua tulang kerangkanya... kalau dipakaikan puting nanti takut mengganggu pertumbuhan gigi pulak. Nanti si encem kami nih jongang pulak. Tak mau lah kan...

Lagi pun muka chomei2 tersembunyilah pulak disebalik puting.... 

2. Takut KETAGIH puting
Puting nih boleh buat budak ketagih jugak... Teringat budak yg my mom bela.. ketagih puting betul dia... My mom sibuk la sembunyikan puting dia ... 

Bila dah ketagih takut plak melekap aje puting tu dlm mulut dia ... LAGIPUN...

3. Puting nih TAK HYGIENIC  sebenarnya....
Maklumlah... puting mudah terjatuh  mana2, terdedah..... n bila da terjatuh terdedah berkumanla dia... so mudahlah si anak ni sakit... SO

4. LECEH jugak 
klau nak make sure puting tu slalu bersih.... Bukan aja leceh nak make sure dia bersih... dan

5. benda kecik SLALULAH ILANG.......

TAPI

dalam masa yang sama.......

1. dapat TENANGKAN ANAK....
Nama pun pacifier...
Hakeem nih asyik lah nangis terkejut2... so tido dia pun kejap2 lah. So smlm kami pakaikan dia puting nih... dia lah punya diam dalam kot.. nampak kami lalu lalang pun muka dia selamba hepi aja...

2. KITA pun DAPAT BUAT KERJA
memanglah mummy sorang nih tak buat apa2 kerja pun dah nih. Da lah rumah berkapor sibuk buat kabinet,,,  berabuk... nak ngemas pun tak boleh.... Abih tu apa boleh buat kalau asyik nak ngadap dia aja... (sambil ber-fb ngan ber blog sebelah tangan).... nak letak dia pun tak bole nih....

SO..

Kalau pakai puting, dapatlah kita buat ker n ber blog taip  pakai dua2 tgn.... :D
sejak mak mentua balik ahad lepas.. smpi arini la tak masak..... sibuk la thaw kan ayam bagai..pastu masuk fridge balik....

Pasal masalah nnt hakeem tak encem.. ramai kekawan suggest pakai puting NUK..
kenalah cari NUK for newborn yg jenis orthodontic punya....


JADI 
rasanya boleh lah Hakeem berpacifier.....

MASALAHNYA....

PAPA IS SO RELUCTANT NAK BAGI ANAKNYA BERPACIFIER.......... DIA KATA "TAK BOLEH!!"

walaupun dia tak saksikan kemagikn hakeem berputing... (DIA DIAM AND SENYAP)

haish.....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...