JOM LAYAN IKLAN

Saturday, May 26, 2012

ESTEE LAUDER WAREHOUSE SALES 2012

DI CROWNE PLAZA MUTIARA KL 27 MEI 2012

Used 3 only... and gave away 2 cards to
'do not know who'

 Q at 8.10 am.. not that many yet
Inside at 8:30am... the crowd started to get bigger and bigger

Our Estee Lauder Ambassador


For Ummie Hakeem

Unlike previous years.. we did not wake up as early as 3 am to be there by 4 am :D

We arrived at Crowne Plaza at 8 am. I dropped my sisters and parked my car at Menara cosway. I could not park at the hotel for it was full due to the excessive compulsive estee lauder's fan jamming the area.... (tak jam pun sebenarnya). The parking rate at Menara Cosway was cheaper compared to the hotel rate. I paid RM3.50 aja... and hotel's parking was for RM10. 

My sisters managed to enter the hall first... and i had to wait around 15-20 mins for my turn.  While Q'ing alone I saw my colleague went shopping with someone else ... I could not say hi for she was quite far from me...

I bought lesser compared to previous years..... :D (I am happy for myself ). However i could not get the lipsticks i wanted. The sold lipgloss only.

When we were about to go home... Sis discovered that her makeup set did not have the lipstic and lip gloss as promised.. we went back to change.. an she managed to get a new one.   

Now dah ngantuk (sleepy.......................................................zzz)

The overall trip to the warehouse sales was a breeze.. right after the warehouse sales... we went to Pasar Karat at Shah Alam. It was a pasar tani and the crown was big too....best usha tudung there. I managed to get for baby an Islamic story book. The price was for 60 and bought that for RM32. I will definitely come back for more!!!

Ok lah...sirius... I need to sleep now ...zzzzzzzzzzz

Friday, May 25, 2012

TOYSRUS CLEARANCE SALES - summit - 2012



ORANG TAK RAMAI


SPONSORSHIP DEPARTMENT 

KATA PAPA ORG BELAKANG DIA TU MACAM
BUKAN ANAK BERANAK TP BEST FRIENDS

The hunt for baby mobile continues.... but sad to say we could not get what we want for assoliehin.

I found this 


Vtech mobile
RM139


It is definitely a good buy. However when we tried out the mobile we noticed that it did not function well....  We asked the fella in-charged and he promised us to give us a call once they restocked the item.. he did not... we assumed that the item was not available ...

Apa-apa pun mummy and papa will try to buy one from Amazon.com and try to get the Tiny love product for Assoliehin...

Review for the sales...

Discounts were quite good.  Barbie was less then RM25. Buying carseat and bedding set was great... The bedding set was for RM110.  We bought soft toys for baby and his GFs too :D
The price for simple dimple brand and becca baby was not that great. Beza RM1 ajer dari on9 shop.  I also bought the neo geo cute boxes to organize baby's things and that was a good buy too :D

Range of neo geo boxes




We bought a few sets each.. price ranging from RM12 to RM15 while online pricing was from RM15 to RM21 :D

Becca toys... and simple dimple




Not worth buying here.....

So mummy is still hunting for the mobile :D

Friday, May 18, 2012

FISHER-PRICE BABY MOBILE

BELI YANG INI

RESPONS ASSOLIEHIN...

Khusuk!!

Ngagah


Memang dia hepi lah ngan mobile nih... Papa beli coz nak suruh dia tido kat cot sendiri. Kononnya lah... Assoliehin memang suka mobile nih... tapi hari nih tetiba papa kata baby tido atas katil... pulak....

Tapi sejak beli dia memang dah tido dalam cot dia. Alhamdulillah... apatah lagi memang nak ajar dia tidur telentang n bukan meniarap.  Tapi tidur telentang hanya waktu malam sahaja yang jalan.. siang kena meniarap. Sudahnya ngan Mummynya kat atas katil.. takut dia tertutup hidung dia. Tak pasal2 nanti SID pulak baby. Mummy pun kat atas katil ber korea lah..

OK.. ini review barang yang dibeli.

Brand : Fisher Price.

Memang dah pasang niat nak beli... tapi mummy nak papanya tak pernah baca review.. udahnya sekarang dah nyesal pulak....

Produk ni bukan bateri operated.  Mula-mula kononnya nak jimatkan kos.. tak payah lah berbateri. So belilah yang paling murah (walaupun mahal sebenarnya RM119).  Dah kalau yang lain tu harga sampai RM300!!! Mummy papa dah kopak wallet...

Lagu brahams Lullaby memang best.. terngiang2 dah kat telinga nih ... (kalau dia boleh berselawat lagi bagus...) tapi tak sampai berapa saat dah habis.... Nanti mummy ngan papa kenalah pulak bergilir menguncikan dia.... Leceh sungguh...

Last2 papa kata tunggu cukup bulan beli pulak yang mahal sikit.. yg ada remote tu...

Bukan nya apa... suka ajer kami tegok respons anak mengadap mobile tu. Dia siap boleh bercakap2lah kat figure mobile tu. nampak ceria sungguh Assoliehin... manis sikit muka dia.. al maklumlah.. dia nih muka serius memanjang.... Tp bila lagu dah stop... mula lah muka dia kelat semacam.... Kami pulak yang bising2 nak nak kuncikan lagu tu.... nanti kalau dia ngaruk semua kerja tak boleh buat... lagi nayer... Tp bila di khusuk... kami lalu pun dia boleh buat dunno aja. Macam dah jumpa kawan gitu. Itu yang suka tu. Pernah lah jugak lagudah lama berhenti.. tp dia masih sembang2 gitu.  Banyak kali juga dia tertidor bila dengar lagu nih.... Senang hati kami....... Tapi itu lah... nak kuncikan dia. Lagi pun figure yang ada tu cam kurang menarik (di mata org dewasa... baby tgk hepi aja...)

So readers.... tak payah nak kedekut... lagi kedekut lagi membazir.. beli ajer lah yang best tu... macam yang ini .... :D



Brand : Fisher Price
Harga : RM299
Best pasal boleh projek gambar kartun tu


Brand : Tiny Love
Harga >RM300
Brand : Tiny Love
Harga >RM300

Bila baca review kat Amazon.. ramai yang suka brand tiny love. So kami pun nak beli jugak.. tp rasanya nak usha kat amazon jugak pasal lebih murah dari kat seini... campu tolak boleh dapat less than RM200 jugak... yang mahal tu shipping nya.. barang tu murah aja dr USA. Tgk lah apa kata papa... nak tak dia beli dari Amazon. kesia Mummy tgk papa....


Sunday, May 13, 2012

HAPPY MOTHER'S DAY

Dah lama berangan nak dicebratekan pada hari ini.

Selepas 12 tahun menunggu akhirnya dapat jugak celebrate.  Dulu kalau mother's day cuma ucapkan kat mak and mak mentua aje.  Kalau ada mother's day mesti rasa sedeh coz tertanya2 bila lah daat elebrate utk diri sendiri. Sedey betul kalau mother's day nih.

Semalam.. utk pertama kali nya celebration, papa janji nak bawak mummy makan kat luar. Makan Spesel sikit gitu. Since semalam dah pergi 1Utama, last week gi Subang Parade, hari ni pergi Sunway Pyramid plak.  Tapi papa nak makan dulu... LH pulak sibuk tido... Kononnya mummy nak semua orang keluar outing pakai baju oren... janji oren :D  Keluar rumah pukul 2.30.  Kami pergi SS2 sebenarnya nak makan kat kayu... tp tup tup papa bawaknya kami ke YS Studio... SUNGGUH SURPRISE PAPA!!!

Kami amik yang pakej ada 3 gambar + 2 frame.  Puaslah kami berposing... LH tak pandai senyum... grumpy betui muka dia!!! Last2 dapat jugak pilih 3 gambar :D adalah jugak muka LH MACAM tersenyum (sebenarnya muka start nak ngamuk) .... Nnt gambar dah siap ujung bulan boleh mummy upload kan ...

Lepas tu kai pergilah ke Sunway Pyramid. Ramai jugak orang kat sana. Mama beli blouse. Maklumlah.. banyak baju yang dah ketat!! Tapi barang papa shopping mengalahkan mummy nya. Tapi tak per... kesian papa... baju seluar payah berganti.  Ditambah plak mummy dah rosakkan seluar dia masa iron aritu! :(  LH tak beli apa2 pun... pasal dia dah beli banyak semalam.....

Hari nih.. baik plak LH masa jejalan... tak banyak songel... nak2 bila dah kena sumbat PUTING!! Papa beli puting nih semalam. Jadik anak Dr Brown jer lah eh LH :D  Tapi memang cam magic!! Dia senyap... tapi dia nih bukannya nak puting tu melekap lama2... tak lama sangat pun. Alhamdulillah. takut jugak  kalau dia ketagih puting.. an\syik nak puting aja nanti.

To Papa,
Thanks Papa. Mummy suka sangat ngan hadiah dari papa.  (Mulalah mummy terpikir nak surprise apa untuk papa nanti,,,, dah lah father's day sama ngan bday papa!!) *sambil taip baru prasan  nih

To all my TTC friends....
Semoga terus bersabar untuk timang cahaya mata... Akan mamanem doakan untuk semua. InsyaAllah. And mamanem tetap nak ucapkan selamat hari ibu untuk ada semua.


Ada orang kata muka saya macam girl.....


Saya dan puting baru saya

gambar diambil sempena pre Mother's Day celeb (12/5)

Thursday, May 10, 2012

AS-SOLIEHIN DAH DUA BULAN

Assalamualaikum semua.... saya dah 2 bulan...


1st outing... 2nd actually... papa mummy wat celebration kat
kayu ss2 jer.. mummy makan sup kambing papa makan briani :D

CEPATNYA MASA BERLALU

Dah 2 bulan dah dia...
AND Maknanya dah 2 bulan juga abah pergi.....

LIONEL HAKEEM ni ...
Dia tak pandai senyum lagi...
Dia masih nanges kalau mandi....
Kalau kentut pun dia nak nanges jugak....
Berat dah 4 kg lebih kot ...

Mummy papa masing2 ada lagu tersendiri utk Assoliehin...
Kalau mummy cam ni liriknya... musicnya macam2 nursery rhymes biasa aja

Lionel Hakeem Assoliehin....
Dia nak jadik anak yang soleh....
Dia pengganti tok bah dia..
Dia pengubat duka tok mak dia
Dia penawar hati mummy papa dia....

Lionel Hakeem Assoliehin....
Dia nak jadik anak yang soleh...
Dia nak tolong orang
Dia nak jadik tahfiz juga..
Dia nak berjaya dunia akhirat juga...

Lionel Hakeem Assoliehin....
(lirik ikut suka mood masa tu)


Lagu papa plak....

Lionel Hakeem...
Papa's boy..
Papa's little dragon..
Papa's boy....

(dengan action terbang)

ALHAMDULILLAH...
semoga sayang membesar menjadi anak yang soleh
Amiin

ESTEE LAUDER SALES 2012 IS BACK!!!




Mak ai!!! Siapa lah tak suka sales nih!!!

Kalau pergi kena pergi seawal 3 pagi!! Ini lah sales yang paling giler pasal baleh jumpa ramai orang giler bangun pukul entah brapa pagi bercamping kat depan pintu hall termasuk lah mamanem !!!!

Dua tahun berturut2 I pergi. Yang pergi pagi tu pergi ngan Nor. Baca kat sini . Saja ajer datang awal... tp kami sebenornya tak  payah Q pun pasal ada kawan yang membantu.  Dia nih parent kat sekolah... selalu bagi card kat Cikgu2.  Late hubby dia org kuat esteee lauder. I dpt sampai 5 lagik... bagi kat orang pun free ajer. itu pun bagi kat my blogger friend.  Tahun nih tak tau dapat lagik ker tidak pasal malu nak mintak. Dia janji  nak bg Assoliehin baju bila dia gi US... tp kalau bg mummy dia card ajer pun takper :D

Tgklah kalau dapat nanti... saper kekawan blogger yg nak boleh kita gi camping sekali :D



Wednesday, May 2, 2012

ANAK BERPUTING?




Memang dilemma sebenarnya nak bagi anak puting atas banyak sebab. 
Kami tak mahu anak berputing coz

1. Nanti TAK ENCEM pulak lah assoliehin sorang nih....
Maklumlah... budak kecik nih baru nak membentuk semua tulang kerangkanya... kalau dipakaikan puting nanti takut mengganggu pertumbuhan gigi pulak. Nanti si encem kami nih jongang pulak. Tak mau lah kan...

Lagi pun muka chomei2 tersembunyilah pulak disebalik puting.... 

2. Takut KETAGIH puting
Puting nih boleh buat budak ketagih jugak... Teringat budak yg my mom bela.. ketagih puting betul dia... My mom sibuk la sembunyikan puting dia ... 

Bila dah ketagih takut plak melekap aje puting tu dlm mulut dia ... LAGIPUN...

3. Puting nih TAK HYGIENIC  sebenarnya....
Maklumlah... puting mudah terjatuh  mana2, terdedah..... n bila da terjatuh terdedah berkumanla dia... so mudahlah si anak ni sakit... SO

4. LECEH jugak 
klau nak make sure puting tu slalu bersih.... Bukan aja leceh nak make sure dia bersih... dan

5. benda kecik SLALULAH ILANG.......

TAPI

dalam masa yang sama.......

1. dapat TENANGKAN ANAK....
Nama pun pacifier...
Hakeem nih asyik lah nangis terkejut2... so tido dia pun kejap2 lah. So smlm kami pakaikan dia puting nih... dia lah punya diam dalam kot.. nampak kami lalu lalang pun muka dia selamba hepi aja...

2. KITA pun DAPAT BUAT KERJA
memanglah mummy sorang nih tak buat apa2 kerja pun dah nih. Da lah rumah berkapor sibuk buat kabinet,,,  berabuk... nak ngemas pun tak boleh.... Abih tu apa boleh buat kalau asyik nak ngadap dia aja... (sambil ber-fb ngan ber blog sebelah tangan).... nak letak dia pun tak bole nih....

SO..

Kalau pakai puting, dapatlah kita buat ker n ber blog taip  pakai dua2 tgn.... :D
sejak mak mentua balik ahad lepas.. smpi arini la tak masak..... sibuk la thaw kan ayam bagai..pastu masuk fridge balik....

Pasal masalah nnt hakeem tak encem.. ramai kekawan suggest pakai puting NUK..
kenalah cari NUK for newborn yg jenis orthodontic punya....


JADI 
rasanya boleh lah Hakeem berpacifier.....

MASALAHNYA....

PAPA IS SO RELUCTANT NAK BAGI ANAKNYA BERPACIFIER.......... DIA KATA "TAK BOLEH!!"

walaupun dia tak saksikan kemagikn hakeem berputing... (DIA DIAM AND SENYAP)

haish.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...