JOM LAYAN IKLAN

Tuesday, April 24, 2012

PUREEN WAREHOUSE SALES APRIL 2012

Akhirnya dapat gak pergi Pureen warehouse sales. Dua hari berturut2 pulak tu! Pergi dengan Mamanoe and my MIL.  Lepas check-up ari Sabtu aritu.. papa bagi izin pergi.. n papa babysit assoliehin :D bertolak dekat pukul 1 .. bila sampai kat bulatan rothmans tu (yang sekarang dah jadi simpang 4) mak ai... dia punya jem punya lah teruk.... ramai yang parking kat tepi jalan dari Tobacco Co tu.  Takut nak park kat luar... baik park dalam bangunan.  Org ramai manatau penyangak pun ramai gak.  Lagi pun buat jem lagi teruk kalau park kat luar tepi jalan. We all park dlm a building. Mula2 dia kata setiap jam RM3... tapi  kami bayar RM3 ajer selepas 3 jam meredah lautan manusia :D

Masuk2 dah memang ramai orang. Masuk kena beratur.... dan ramai pun dah beratur untuk bayar.  First counter tempat jual losyen. Pastu ada produk makanan baby. Then barulah botol2. Murah jugak botol2 nih. Tempted nak beli.. nak2 yang ada gambor berLion tu dan yg ber anti-colic..... Tapi dibatalkan aja niat .... Nasib baik jugak tak beli pasal mama ana bagi botol canggih tupperware lagik :D

PERANGAI SHOPPERS
Memang seperti yang disembangkan dalam SNS....ramai yg ambil baju banyak2 then pilih2 pastu longgokkan kat tepi jalan.... we all dah tak dapat yg best2... then pergi kat yg dilonggokkan kat situ lg baik dr pergi  kt kotak2 tu.  Kami pun duduk kat tepi jalan tu... tp baju yg bukan pilihan kami letak balik dalam kotak... and KAMI TAK LAH AMIK SUKA HATI BANYAK2 AND THEN LONGGOK BANYAK2!! Ada tu siap boleh pilih2 masa nak beratur membayar and then longgok kat Q tu jugak!! Sabor jer la!!

Ramai juga parents yang bawak babies yg kecik2.  Yang baru lepas hari pun ada agaknya..... Kesian... patut BEBUDAK KECIK JANGANlah BAWAK... Ada 1 family nih bawak 5 orang anak kecik n sorang dalam stroller. Masa tu kami tgh kira RM takut terkeluar bajet... maknya dengan beraninya suruh anak2nya duduk kat tepi tu.  Dia berpesan gak kat anak2 dia jgn pergi mana2... Kesian tgk kakak tu... kami pun offer diri nak jaga bebudak tu. Nasib baiklah baby dalam stroller tu diam ajer... Kalau assoliehin...jawab ko!!

Then..... I ada nafsu nak beli cam lepas nih tak ada Pureen Warehouse Sales lagik!!!

CERITA YANG DIJUAL
Banyak dan menarik...
Semuanya baju baby lah... toddler mamang tak ada...
Kalau korang tak kisah matchingkan baju anak ikut color kira ok gak... pasal harganya bermula daripada RM3. Memang best.... I beli utk Assoliehin baju warna kuning seluar biru... yang matching gambar kartun nya ajer :D alah.. buat pakai2 kat rumah. Lagi pun sebelum nih beli untuk dia semua baju 6-9 months and 9-12 months...  memang besar... so datang sini beli saiz kecik sket... 3-6 months.

Baju budak perempuan memang lawo2. I beli utk cousin sayang yang baru ajer dapat twins and untuk baby Damia n baby Zinnirah.  So beli baju girls cam lepas gian coz tak ada anak perempuan kan....Kalau sepasang harga dari RM8- RM12.  Memang CANTIK.  Macam tak sedar diri membeli. Baju untuk Damia i beli dapat plak matching sejenis... tp jenuhlah pulak menggali.... sepasang harga RM6.. (RM3+3) Macam kata mamanya beli saiz 6-12 mth utk anak dara 4 bulannya.... tp sendat rupanya!!!

Sabun baby best jugak... I beli sabun mandi baby yang jenis yogurt tu... old packaging RM9 new packaging RM11... Then beli ABD detergent RM10... Nappy cream yang besar RM11. Breast pad utk Ida (disposable 36 pcs - RM20; kain sepasang RM6).. then beli wet wipes...(Borong) Harga lupa plak brapa...

Tak tau nak cerita apa lagik...
Enjoy d pics



Kerja malaun manalah wat tapisan baju kat tengah2 Q




Assoliehin yang sirius... Mama Ana kata dia banyak court case :D
Baju Damia 1 set RM3+3+3 PLUS STOKIN RM5

1/3 yang dirembat

3 comments:

Waniey said...

wani g hari ahad..less crowded..da buat review kt blog =)

Sizuka said...

wah bestnye dapat beli baju sales2 mcm ni.. x sabar tunggu saat ni.. hihi..

assoliehin sgt bam bam.. =)

Hanim Salleh said...

Wani : akk gi gak hari ahad. mmg less crowded and baju macam lebih best than hari sabtu. dapat lah rembat lagik. kalau lagi ramai yg kirim akk mesti akk lagi hepi tak keruan :D

Sizuka: InsyaAllah... nnt kita boleh pergi serang sama2 whs nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...