JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, March 21, 2012

KELAHIRAN LIONEL HAKEEM AS-SOLIEHIN PERMATA PAPA MUMMY

Pengganti Tok Abah

Saya sorang jer kat sini...
Tak ada kawan lagi

Nama saya Lionel Hakeem...
Tp Tok mak nak panggil nak panggil As-Soliehin

Amachi ngan Jenet Ate datang from Ipoh
Tok De pun jenguk saya

Papa yang selalu manjakan Mummy...

4/3 memang tarikh keramat untuk Mummy

3/3 memang syok bershopping kat Ikea... sepanjang hari berjalan...
Balik dari Ikea buat pula appoiment ngan Kak Mimah tukang urut kat Giant KJ... Pas balik dr Giant.. duduk rumah tak sampai 5 minit dapat panggilan yang tok abah tengah sakit.. Teringat kata Mama Ida... "Balik aje lah kak nem... abah jatuh kat bilik air... mak dah pasrah dah nih".

Siap2 terus balik JB... sepanjang jalan doa Tok Abah OK... 
Tp sampai rumah tengok sekujur tubuh Tok Abah dah pun berasa di tengah2 rumah .....
Lembik mummy....

Lepas kebumikan TOk Abah, orang ajak makan... Papa beli nasi ayam untuk semua tetamu... tp mummy tak selera nak makan...
Mummy rasa perut nih macam baby tak gerak2 tapi contraction memanjang...

Mummy naik takut....
Sejak semalam perut macam nih...

Mummy cakap ngan Papa...
Papa tak keruan...
Mula-mula nak pergi klinik tp papa nak pergi terus hospital...
Nak pergi ke KPJ or Puteri rasa macam jauh aja walaupun 10 minit boleh jugak sampai...
Mummy kata pergi aja Ke Kempas Medical Center... jalan kaki dari rumah Tok pun boleh....

Sampai sana terus jumpa Dokter... tak tunggu sesaat pun... laju aja nurse bawak mummy  naik wheelchair....

Doc scan mummy... dia kata baby tak membesar sejar 3 minggu lalu... scan dia kata baby cuma 34 minggu instead of 37+ minggu .. mummy jadik takut......
Lepas tu buat pulak CTG scan.....
Lagi takut bila Doc kata baby's heart beat cam abnormal!!!!
Jumpa Doc tak sampai 20minit... dia pulak kata.... We prepare u for delivery within 1/2 an hour !!!!

Papa pun panic.... Mummy dah terbaring kat atas katil... doc sebelah papa sebelah.. papa terus pegang bahu doc...
"Are sure that you could perform this delivery?? Can my wife and the baby be safe??" 
Terkejut doc tu tgk response Papa....

Mummy terus nangis....
Mummy takut....
Tok Abah pun baru meninggal....
Semua perasaan terkejut ada....
Papa tak putus comfort kan mummy...
Mummy call Tok Mak... Mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki.....
Mummy cakap kat papa... benda yang sama juga.... Ampunkan lah mummy dari hujung rambut ke hujung kaki....
Mummy sempat berpesan... kalau apa2 jadi kat mummy... besarkanlah anak mummy ini sebagai seorang muslim yang beriman...
Papa pun berjanji....

Maka masuk lah mummy dalam OT.....

Maka... keluarlah anak mummy yang comel ini......


Nanti kita sambung lagi........

6 comments:

LoVEaQshA said...

akak thniah atas kelahiran putera yg comelss..
Wah bsrnya mta bla org tgkp gmbr dia.hihi

selamat berpantang kak..

Sizuka said...

tahniah kak hanim n suami... comel sungguh lionel hakeem as-soliehin... lebat rambutnye... akak duk mane? klu dekat boleh la ziarah akak n baby...

Waniey said...

comelnye bby..
waniey lama x online,br tbaca entry about ur late abah.takziah.smg akak tabah n ur son jd penguat smgt =)

Hanim Salleh said...

Terima kasih Sizka n Waniey... memang budak nih pemberi semangat mummy dan semua untie2 nya :D meh lah tgk assoliehin... kat lembah subang ara damansara jer :D

~ JD said...

tahniah kak!!!!
comel!

seronok tgk gamba baby
upload lagi k

Lady Mira said...

tahniah kak on ur miracle log waited baby :)

menangis sy baca entry ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...