JOM LAYAN IKLAN

Monday, January 16, 2012

PERSIAPAN UNTUK DELIVERY

Aktiviti arinih... cuci2 lipat2... 
Sayang benor rasanya nak basuh pakai mesin... tp melihatkan keadaan diri sendiri yg limited sangat geraknya nak tak nak masuk jugak lah mesin....

Basuh separuh ajer... bebaju new born sampai 3-6 months... baju lain besar sangat for baby.. (Beli baju untuk tempoh setahun kot!!!)

Cloth diapers dah masuk second wash... lagi selalu  basuh kadar serapan tinggi :D



Ala la la comei nyer!!!!!!

Dah masuk 31 weeks pun... so kena berjaga2 sudah... beg sendiri.. beg baby... beg ayah tak payah kot pasal rumah kita ngan spital dekat aja... biar ayah tido rumah aja...


Dalam beg mummy ada
  • 3 pasang kain batik (ihsan tok mak yang tau anak dia nih tak pernah berbatik)
  • 3 T lengan panjang
  • towel
  • spentot
  • bra
  • stokin x 2
Beg baby nak ke delivery room
  • Baju + seluar panjang
  • topi
  • stokin
  • mitten
Beg tambahan baby
  • 2 pasang baju
  • Receiving blanket
  • stokin
  • mitten
Belum masuk lagi
  • toiletries
  • tafsir alQuran
  • maternity pads
  • kad spital - pakai IC jer kot nanti
  • diapers untuk baby
  • rasanya nak bawak breastpump yang belum dibeli lagi tu....
  • apa-apa 3in1s .... nak2 soy drink utk tenaga dan susu mummy :D
HARAPNYA TAK ADA YG TERLUPA LAH....

CUMA BELUM REGISTER KAT SPITAL JER!!! Heheheh... nanti next week kita bayar deposit :D 


Balik kampung tinggal angkat ajer kotak nih

Oh ya.... mummy belum pergi maternity kelas lagi...ayah sibuk... so persiapan part nih macam tak boleh aja... tp rasa maca perlu... mummy takut semput masa beranak je :D 

4 comments:

yannie bunny said...

awwwwwwwwww....baju kecik2 sooooooo adorable.... LOVE juta juta kali!!! kak nem bersalin spital mana? nk visit boleh? ;)

Hanim Salleh said...

heheheh thnaks yannie..InsyaAllah kat SDMC... ala..tmpt Yanie main2 jer tu.. bak kata pepatah tempat gi beyak jer :D boleh boleh silalah datang...SK nak jumper!!

kirana nakia said...

Kak nem dearie..jangan risau..the skill will come naturally..insya Allah..mak kak Nem mana ada pegi kelas kan? steady je dia give birth pada anak2 dia..:) you can do it la kak Nem..go kak Nem..go kak Nem

Hanim Salleh said...

aah kan nakia... ni semua human instinct jer.... akk lebih curious ngan ubat2 tu jer :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...