JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, January 25, 2012

MUMMY IS 32 WEEKS

Pic from medicine.net.com

http://www.pregnancy-calendars.net/week32p.aspx

 Had my 32 weeks check up today and got anor 2 weeks MC.... Doc reminded mummy not to poke the belly :D Only soft touch.... Manalah mummy ada poke2... gode gode je.... But Ayah told doc that Mummy loves to play with her belly... Ayah tak boleh simpan secret lah...

Mummy still has to take ventolin... 3 times a day kata doc.... We want to keep this baby until full term,,, sh reminded :D

Besh tgk baby kat screen.... baby was even active when the doc was scanning... 

Baby SK is now 2kgs....

Besor dah dia..... his kicks are stronger and giving mummy terrible back ache at night.... pelik ...siang boleh pulak tido mati... malam ajer sakit satu badan... maybe mummy really needs ayah's attention around the clock sampai malam buta pun buat ayah worried...

Mamanoe's here to give mummy some attention :D Balik from hospital rumah dah bersih :D Thanks mamanoe... last umah nih bersih beli your last visit lah mamanoe.....

Mummy ngidam makan kuih cakar ayam... and kepek pisang sira... Mamanoe jugak tolong carikkan...

Among today's discussion with ayah was the plan to hire a maid and to have mummy to extend her leave ... from 1 month naik 2 months and now 3 months

Ayah got scared when he heard from the news about 2 babies choked on milk recently... Pity the babies...  

BUT mummy is so reluctant to hire a nurse.... Ayah... our house is soooo small... where to keep the maid in this 1133 sqf home??  Ayah kata.... "We furnish the house with cabinets everywhere..." umpan mummy lah tu... BUT Ayah.... banyaknya lah cabinet nak pasang.... 

Then cerita pasal barang baby pulak.... Hehehehe.... Ayah banyak gak nak cut bajet nih.... 
Partner dia memang dah nak bagi baby cot... and now his sister is giving away her baby stroller and carseat... Mummy tanya ayah..."Ada bau store tak?" 

Tak per lah baby... kalau condition dia ok apa salahnyakan...even though mummy nak2 sangat baby berserba baru bila nampak dunia nih :D
Tapi kita kena paham ayah tau.... Kesian ayah...... Mummy pun teruk jugak... asyk gila dgn tudung fareeda.... haish.. sampai kantoi last nite.... buat ayah frust lagi tgk mummy spend duit cam apa


Ni meragau dia carik insurans for u..... 

So tengoklah rezki kita cam mana eh baby :D

yang penting... semuanya untuk baby...

2 comments:

Nailah Azman said...

Assalamualaikum.

Saya ukhuwah dari saya buat Kak Hanim.
Seronok tgk orang preggy.
Harap satu hari nanti, saya boleh merasa juga. InshaAllah.
Saya percaya denganNYA.

Semoga segala urusan dipermudahkan. InshaAllah, rezeki anak tu nanti menimbun untuk Mummy dan Ayah dia. ;D

Hanim Salleh said...

InsyaAllah Nailah... Akk akan doakan semua rakan TTC akan menimang cahaya mata... ini pun akak dapat selepas 12 tahun berusaha..ALhamdulillah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...