JOM LAYAN IKLAN

Monday, January 30, 2012

BABY SHOWER

Sendiri yang menshowerkan baby ngan bantuan partner ayah Uncle David :D


Medela Freestyle
RM1380
Beli from Little Miracles

Mummy beli nih pun dengan harapan dapatlah ebm SK sampai lah dia 2 tahun... InsyaAllah
Ayah mula2 agak reluctant nak beli tp ayah pun buat jugak research dia sendiri ngan bantuan mummy... so akhirnya dapat jugak beli.
Mula-mula nak beli dari Faheem's Wardrobe... RM1350 tp dia tak mau COD... Ayah tak mau  kena tipu beli online. Ayah tak macam mummy... mummy takut 20% jer kalau beli online.. ayah takut 100%
Memang kami pernah kena tipu sebelum ini.... So now kena pandai sikit.....Lagi pun Faheem's wardrobe berkali2  kata yang harga akan naik lebih 20% pada bulan Feb... Buat masa nih dia freeze order... RM300 tu tambah.... Kalau dah naik sampai RM1650 baik beli terus dari Babyland.

OH YA... INI LIST PENJUAL PENIPU SECARA ONLINE

Hari tu ayah call babyland coz dia nak beli terus dari sana... kononnya untuk present anniversary. Nasib baik lah ayah tak beli.... mahal tu ayah oi RM1899... meh baki tu bagi kat mummy.

Yang ayah lebih suka kat Babyland tu pasal ada warranty medela malaysia for 1 year. Little Miracles bagi 3 mths ajer... kalau rosak boleh bagi dia... tp warranty start selepas beli.. Mummy tanya kalau deliver bulan 3 takan lah tak boleh nego... Dia pun kata boleh lah jugak bagi kat dia.  Nasihat dia yang paling penting motor medela jangan kena air.  Customer dia tak pernah pun komplen...

So hari i ni ayah bertungkus lumuslah amik Medela dari penjualnya kat SDMC.... :D Ayah kata..... "Wei.... mahal nih i beli tau". Mummy balas..."La...kan dah cut bajet kat stroller, carseat n baby cot". Hehehhehe ayah gelak je lah....

Now ihsan Uncle David and Untie Annie pulak.
Depa nih lah yang susah2 memikirkan barangan untuk SK. Pantang orang offer depa terbayang kitorang... siap angkut dari Kuantan lagi.... Thanks David n Annie :D

Ni car seat (Sweet Cherry) import dari Kuantan.
Walaupun very basic features nya takkan mummy  nak fussy. Dah orang nak bagi. Alhamdulillah....



Walaupun idaman mummy yang cam  gini... matching lah ngan kaler viva mummy..


RM583 (Happy Baby)


Ini stroller... Anakku. Import dari Kuantan jugak...
memenuhi kriteria...




walaupun yang idaman mummy yang canggih gini rupenya.


RM799.20 juga dari Happy Baby

Tetap mummy happy and mummy tak akan mintak ayah beli yang lain utk SK
Kita basuh sket mesti cam baru rupanya

Now kena beli rompers untuk SK... baju siang cam tak cukup nih ......
Ada sesapa nak menshowerkan SK ngan rompers?
:D

2 comments:

LoVEaQshA said...

huwarghhh akk da dpt bp idaman medela freestyle..sy xdpt ag nk cr dgn rege yg ok,sume yg sy survey rege 2k++..

wargh akk stroler itu mmg hensem dan stylo la kak~tetbe cam berkenan plak..hihi

Hanim Salleh said...

heheheh alhamdulillah dapat dgak medela tu :D tp stroller ngan car seat tu babai lah yer...
Akk ada jugak tgk medela RM1350 kat FB. cuba cari kat E Mums Dad Shop. Dia ada buat cara kutu jugak.. Cuba lah. Tp akk tak amik pasal dia tak COD.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...