JOM LAYAN IKLAN

Monday, January 30, 2012

BABY SHOWER

Sendiri yang menshowerkan baby ngan bantuan partner ayah Uncle David :D


Medela Freestyle
RM1380
Beli from Little Miracles

Mummy beli nih pun dengan harapan dapatlah ebm SK sampai lah dia 2 tahun... InsyaAllah
Ayah mula2 agak reluctant nak beli tp ayah pun buat jugak research dia sendiri ngan bantuan mummy... so akhirnya dapat jugak beli.
Mula-mula nak beli dari Faheem's Wardrobe... RM1350 tp dia tak mau COD... Ayah tak mau  kena tipu beli online. Ayah tak macam mummy... mummy takut 20% jer kalau beli online.. ayah takut 100%
Memang kami pernah kena tipu sebelum ini.... So now kena pandai sikit.....Lagi pun Faheem's wardrobe berkali2  kata yang harga akan naik lebih 20% pada bulan Feb... Buat masa nih dia freeze order... RM300 tu tambah.... Kalau dah naik sampai RM1650 baik beli terus dari Babyland.

OH YA... INI LIST PENJUAL PENIPU SECARA ONLINE

Hari tu ayah call babyland coz dia nak beli terus dari sana... kononnya untuk present anniversary. Nasib baik lah ayah tak beli.... mahal tu ayah oi RM1899... meh baki tu bagi kat mummy.

Yang ayah lebih suka kat Babyland tu pasal ada warranty medela malaysia for 1 year. Little Miracles bagi 3 mths ajer... kalau rosak boleh bagi dia... tp warranty start selepas beli.. Mummy tanya kalau deliver bulan 3 takan lah tak boleh nego... Dia pun kata boleh lah jugak bagi kat dia.  Nasihat dia yang paling penting motor medela jangan kena air.  Customer dia tak pernah pun komplen...

So hari i ni ayah bertungkus lumuslah amik Medela dari penjualnya kat SDMC.... :D Ayah kata..... "Wei.... mahal nih i beli tau". Mummy balas..."La...kan dah cut bajet kat stroller, carseat n baby cot". Hehehhehe ayah gelak je lah....

Now ihsan Uncle David and Untie Annie pulak.
Depa nih lah yang susah2 memikirkan barangan untuk SK. Pantang orang offer depa terbayang kitorang... siap angkut dari Kuantan lagi.... Thanks David n Annie :D

Ni car seat (Sweet Cherry) import dari Kuantan.
Walaupun very basic features nya takkan mummy  nak fussy. Dah orang nak bagi. Alhamdulillah....



Walaupun idaman mummy yang cam  gini... matching lah ngan kaler viva mummy..


RM583 (Happy Baby)


Ini stroller... Anakku. Import dari Kuantan jugak...
memenuhi kriteria...




walaupun yang idaman mummy yang canggih gini rupenya.


RM799.20 juga dari Happy Baby

Tetap mummy happy and mummy tak akan mintak ayah beli yang lain utk SK
Kita basuh sket mesti cam baru rupanya

Now kena beli rompers untuk SK... baju siang cam tak cukup nih ......
Ada sesapa nak menshowerkan SK ngan rompers?
:D

Thursday, January 26, 2012

STUDENTS VISITING ME :D


Cikgu pun sempat posing cam-cam gaya ngan bebudak chomei nih....
Heheheh nasib baik tak terberanak ketawa dan berposing :D
Bersama ...
Syira, Fizah, Shikin, Iman, Atikah

Terima kasih lah kerana sudi visit Cikgu Buyung sorang nih.... Terharu tengok korang korban masa jengok cikgu.  Kesian tengok korang cikgu kena tinggalkan kejap...

Tak apa..kalau ada apa-apa masalah dalam PA silalah jumpa cikgu :D

Terima kasih dearz :D

Terharu cikgu dibuatnya..... Seronok dapat bercakap dan tengok muka korang... kalau tak asyik tatap muka virtual jer... tak pun mamat hencem korea...

Wednesday, January 25, 2012

MUMMY IS 32 WEEKS

Pic from medicine.net.com

http://www.pregnancy-calendars.net/week32p.aspx

 Had my 32 weeks check up today and got anor 2 weeks MC.... Doc reminded mummy not to poke the belly :D Only soft touch.... Manalah mummy ada poke2... gode gode je.... But Ayah told doc that Mummy loves to play with her belly... Ayah tak boleh simpan secret lah...

Mummy still has to take ventolin... 3 times a day kata doc.... We want to keep this baby until full term,,, sh reminded :D

Besh tgk baby kat screen.... baby was even active when the doc was scanning... 

Baby SK is now 2kgs....

Besor dah dia..... his kicks are stronger and giving mummy terrible back ache at night.... pelik ...siang boleh pulak tido mati... malam ajer sakit satu badan... maybe mummy really needs ayah's attention around the clock sampai malam buta pun buat ayah worried...

Mamanoe's here to give mummy some attention :D Balik from hospital rumah dah bersih :D Thanks mamanoe... last umah nih bersih beli your last visit lah mamanoe.....

Mummy ngidam makan kuih cakar ayam... and kepek pisang sira... Mamanoe jugak tolong carikkan...

Among today's discussion with ayah was the plan to hire a maid and to have mummy to extend her leave ... from 1 month naik 2 months and now 3 months

Ayah got scared when he heard from the news about 2 babies choked on milk recently... Pity the babies...  

BUT mummy is so reluctant to hire a nurse.... Ayah... our house is soooo small... where to keep the maid in this 1133 sqf home??  Ayah kata.... "We furnish the house with cabinets everywhere..." umpan mummy lah tu... BUT Ayah.... banyaknya lah cabinet nak pasang.... 

Then cerita pasal barang baby pulak.... Hehehehe.... Ayah banyak gak nak cut bajet nih.... 
Partner dia memang dah nak bagi baby cot... and now his sister is giving away her baby stroller and carseat... Mummy tanya ayah..."Ada bau store tak?" 

Tak per lah baby... kalau condition dia ok apa salahnyakan...even though mummy nak2 sangat baby berserba baru bila nampak dunia nih :D
Tapi kita kena paham ayah tau.... Kesian ayah...... Mummy pun teruk jugak... asyk gila dgn tudung fareeda.... haish.. sampai kantoi last nite.... buat ayah frust lagi tgk mummy spend duit cam apa


Ni meragau dia carik insurans for u..... 

So tengoklah rezki kita cam mana eh baby :D

yang penting... semuanya untuk baby...

Monday, January 23, 2012

DRAGON YEAR 2012


HELLO DRAGONS OUT THERE AND TO ALL MY CHINESE FRIENDS, STUDENTS AND BLOGGERS, HAPPY NEW YEAR!!!!!

The year of the mystical creature is here again. Being the fifth in the Chinese Calender, this fastest creature of its time of heaven under the ruler of the Jade Emperor, Yu Huang, was believed to be so busy helping the villagers and the rabbit before arriving heaven for a big feast and thus being 5th to arrive resulting the dragon to be the fifth in the calender. Dragon year is the most auspicious sign in the Chinese Zodiac Calender.  The year of the dragon is the only year represented by a mythical character and those who are born in this lunar year symbolize such character traits of great qualities like royalty, innovative, enterprising, wealth, wisdom, courage and power.... On the other hand,  the dragons, as pictured in movies like "How to Tame a Dragon" would definitely possess qualities like hot-tempered, tactless, and scrutinizing.

There are 5 different types of dragons; metal dragon, water dragon, wood dragon, fire dragon and earth dragon. This does also mean that it takes 60 years for every dragon year to rotate ... oh god... Lama tu!!

Sayang and I are among the lucky babies being born as dragons for we were born in 1976 (fire dragon) and now we are expecting another dragon this year, the water dragon, which is said to be the most powerful.  Remember, water does also mean life....  Unlike the fire dragons. water dragons are said to be calmer.  I wished that our baby dragon would be more relaxed than his overreacted parents :D


Seems like being a dragon is a great deal among the Chinese, the world is expected to witness a baby boom scenario especially in the east.  It is said that this dragon baby boom would helped countries like Singapore and Taiwan to increase their population.  Mmmm and this does also mean that our baby dragon has to compete with other baby dragons. So baby.. remember ..the competition is high and you have to show your very best to be among the best...

Itu kata the Chinese......

For us the Muslims, we are not suppose to believe all these superstitious thingy for we lives have already been destined even when we were in the womb.  What makes a person with good qualities are based from his efforts and perseverance towards achieving his ambition and as a Muslim.

So... what ever ever it is... mummy and ayah will always pray for you baby :D

Papa Dragon

Mama Dragon... (gambar dipilih khas oleh ayah)


Baby Dragon :D

Friday, January 20, 2012

MY DEAR STUDENT

Mesti blog mesti blog... pasal dia buat mummy terharu!!


Adrian Soo came to visit me yesterday even though it rained heavily..

Thanks a lot dear... Hope you enjoy reading the holy book you requested.

Remember... do not let people bully you around!!



SEMAKAN KEMASUKAN KE MRSM TINGKATAN 4 TAHUN 2012

Adik-adik yang sudah memohon MRSM dan nak tau keputusannya boleh semak di link ini.



Alhamdulillah.... Dieba pun dapat...

Siapa sangka terkucil 1A pun dapat... memang rezki daripada Allah...

Abah lagi happy for this is the best birthday present ever .... 
Happy 75th birthday Abah...
We wish you happiness and may you be under the shade and protection of Allah...

We love you :D




Alhamdulillah.... 

Sorry lah pasal tak dapat hantar dibah dalam keadaan knem cam nih... Kalau knem ok mesti knem dapat hantar diba macam mana kita ramai2 hantar kak nor ke SMAP Labu and Kak Ida ke STJ dulu.... Kurang korum nak hantar Diba... kaknem gi SHAH dulu abah ajer yang hantar naik bas... nanges2 kaknem...

Apa-apa pun Knem nak Diba tau yang we are very proud of u and happy for you.  Abah pun dah tak mau nak iktirafkan bday present from us for our present for him could never be compared with yours !! :D

Pecah rekod... tak der sorang pun kakak dapat masuk MRSM :D

Walaupun Diba kena tinggalkan mak abah.. kak nem percaya mak abah ok... tapi kesian atok..Atok nanti rindukan diba.. but doo not worry...atok akan paksa orang hantar dia pergi muar lepas ni...ekekekkekek


:D

PERKHIDMATAN SELEPAS BERSALIN??? (Part 1)


Among today's discussion with Sayang was to get someone who could take care of me during the confinement period. He insisted to have someone to take care of me properly. I told him that non of sisters or even my mother hired someone just to take care of them full-time.  My mom would just call Mak Wiwik a famous 'mak urut' in Kempas and bought all the herbs from the Traditional Store in Johor.  As for her meal, we would help her to prepare the meal or she would prepare the meal herself.  We ate the same meal and never complained about it. Our favourite would be the rice with fish broth and vegetables.

But Sayang insisted to get someone to be hired as a full-timer and a professional in the field.  "Taking care after delivery is very important and crucial for a mother"... said Sayang.  Tak sangka Sayang pikir macam nih juga :D

So, I googled here and there and managed to get a few.  It was not easy for me for most of the confinement centers were handled by the chinese and only a few Malay Traditional Centers were listed.  In fact, the feedbacks for the chinese centers were so negative that I imagined the same thing to the Malay centers. I googled the one near my school (ss2/3) but the center received a lot of complains too.  Haiya....

Cari punya cari, jumpalah beberapa....

Senarai Perkhidmatan Selepas Bersalin (Beserta link)
Jemari Tradisional
Traditional Confinement and Spa
Panji Alam Post Natal
Iree touch
Ain Muslimah Spa
Shadira
Mutiara Sayang Ibu
Kartika Buana
Traditional Home Treatment
My Bengkung

So... what type of services do I need?

There a few to choose from..
1. Full-time home nursing 24/7 x 7/14/30/40 days
2. Part-time home nursing 3 -6 hours a day X 7/14/30/40 days
3. Stay in 3,7,14 days
4. Walk in

Actually... what Sayang requested for full-time home nursing post natal care for 14 days .. try dulu for 7 days and if we are happy with the service we'll take up to 14 days ...

Cost
Cost memang bergantung ngan pakej yang ditawarkan... Pakej yang lebih lengkap tentu itu yang kita nakkan. Kalau nak lebih privasi kita amiklah yang jenids part-time.  Tapi kekadang ada pakej yang part-time nih lebih mahal daripada full-time. Banyak beza.... RM3000 dengan RM1900 = RM1100 beza banyak tu... tapi kita tak tahu yang mana lebih baik pun...

 So ini adalah antara pilihannya yang agak OK

(Copied n pasted from the website)


1) Traditional Home Treatment - RM3000 (Melati Package) 
1.  Penjagaan siang sahaja selama 14 hari
2.  urut selepas bersalin selama 14 hari
3.  Mandi herba 28 kali
4.  Barut/ Param / Pilis (28 kali)
5.  Tangas (14 kali)
6.  Tungku (7 kali)
7.  Mandikan bayi setiap hari
8.  Penyediaan makanan ibu (2 kali)
9.  Kit barangan penjagaan selepas bersalin
-    1 helai barut untuk ibu
-    1 helai barut herba
-    Sebotol maajun
-    1 tungku moden

*** PERCUMA****
10.  Khidmat nasihat penjagaan semasa tempoh berpantang (Termasuk penjagaan makanan seimbang)
11.  Tilam panas disediakan sepanjang rawatan (Salai)
12.  Bekam angin (2 kali)
13   Sauna (3 kali)


* TIDAK TERMASUK KOS PENGANGKUTAN 


2) Shadira Beauty - RM3000 - 14 days
Mother
6x Traditional bady Massage (Urut Tradisional), Daily herbal Bath Preparation (Mandian Herba), Warm Stone Therapy (Bertunku), Tummy Binding (Ikat bengkung), 7 x Red Infrared Therapy Light, Herbal Food and Drink Preparation and 2 Body Scrub (Lulur badan)


Baby
Daily baby bath & Massage, General Work - baby Day Care, Diaper Changing, Boiling Feeding Bottles Equiptment, Washing Mother and baby Clothes.

Free 3 dry tangas

3) Jari Jemari Traditional
7 Hari RM1000
3x Urutan bersalin
7x Penyediaan mandi herba, bertungku, ikatan kain bengkung
7x terapi sinar infrared
1x lulur herba
Memasak makanan dan minuman  berpantang
2x sehali mandi dan urut bayi

Penjagaan bayi : mencuci pakaian ibu dan bayi, menukar lampin bayi

14 hari RM1900
6 kali urutan bersalin
14x Penyediaan mandi herba, bertungku, ikatan kain bengkung

7x terapi sinar infrared
2x lulur herba
3x bertangas
Memasak makanan dan minuman  berpantang
2x sehali mandi dan urut bayi



Penjagaan bayi : mencuci pakaian ibu dan bayi, menukar lampin bayi




So.... we would consider the third one.... murah and affordable .... Tapi kena jugak buat check-list coz dia ada lebih kurang sana sini sikit .... masih boleh jugak servis2 yg lain


Tapi....
ada sesuatu yang menarik perhatian juga...

Kartika Buana menawarkan perkhidmatan yang lebih Islamik iaitu dengan penggunaan Teknologi AlQuran.

Kos tidak pula dinyatakan ....

Perkhidmatan ini juga penting coz kita tahu bahawa syaitan ini selalu menganggu anak Adam. bagus juga kalau setiap kali diurut dirawat kita tahu ada penggunaan yant AlQuran kerana kita memang tahu yang AlQuran adalah sumber rawatan pelbagai penyakit.. kan...
So... rasanya I'm going to call this center as well...

Boleh juga amik yang rawatan di rumah dan pergi ke center ini juga... tengoklah macam mana...

So to all my blogger readers... if you want to get extra info on the said services... just click the links..

I cuma what research sikit2 ajer ...:D

Hope it helps :D



Wednesday, January 18, 2012

JANGAN CONFUSEKAN AYAH


Sayang punya story again

Beg tu tak banyak sebenornya...

Ada tiga beg aja...

Yang 1st is my bag... comei ajer... ala... beg free streamyx tu...bukan besar sangat. 
And yang kedua tu baby's bag ... yang daddy bag tu... dalam tu pun ada beg kecik letak baju baby sepasang untuk delivery room. Yang third tu beg apa-apa...termasuk barang ayah... baju dua helai, spentot dia ngan 3in1 nya air...:D

Bila brief Sayang itu lah response nya :D

My sis heard the story and said....
"La pakai beg plastik ajer for baju kat delivery room tu... bukan nya nurse ada barang nak bagi balik kat anim... Baby keluarkan bogel. Buat penat dia aja nak make sure beg tu tak hilang nanti."

Betul jugak tu kata Ana... maklumlah anak dah 4 orang :D

My friend Syida pun cakap pasal baju baby yang mahal boleh hilang....

Aish... mummy dah prepare yang cenggih sket utk SK nih.. maklumlah... kononnya apa-apa 1st experience baby kena grand sket :D !st baju pakai, 1st baju siang, 1st baju outing.... Yang first jer lah....lepas pu bak kata member cap ayam jer :D Apa kata member tu pun betul... so I am reconsidering tu prepare baju yang murah sket utk delivery room tu .... ada pun...beli  masa Jcard day sales... Looneytunes sepasang RM8 :D
Jangan marah baby :D

And bawah nih seloroh mummy kat kawan yang tolong beli tudung Fareeda utk mummy :D

Thanks la kepada kekawan mummy yang bagi advice dan menghiburkan mummy kat FB nih :D

Monday, January 16, 2012

PERSIAPAN UNTUK DELIVERY

Aktiviti arinih... cuci2 lipat2... 
Sayang benor rasanya nak basuh pakai mesin... tp melihatkan keadaan diri sendiri yg limited sangat geraknya nak tak nak masuk jugak lah mesin....

Basuh separuh ajer... bebaju new born sampai 3-6 months... baju lain besar sangat for baby.. (Beli baju untuk tempoh setahun kot!!!)

Cloth diapers dah masuk second wash... lagi selalu  basuh kadar serapan tinggi :D



Ala la la comei nyer!!!!!!

Dah masuk 31 weeks pun... so kena berjaga2 sudah... beg sendiri.. beg baby... beg ayah tak payah kot pasal rumah kita ngan spital dekat aja... biar ayah tido rumah aja...


Dalam beg mummy ada
  • 3 pasang kain batik (ihsan tok mak yang tau anak dia nih tak pernah berbatik)
  • 3 T lengan panjang
  • towel
  • spentot
  • bra
  • stokin x 2
Beg baby nak ke delivery room
  • Baju + seluar panjang
  • topi
  • stokin
  • mitten
Beg tambahan baby
  • 2 pasang baju
  • Receiving blanket
  • stokin
  • mitten
Belum masuk lagi
  • toiletries
  • tafsir alQuran
  • maternity pads
  • kad spital - pakai IC jer kot nanti
  • diapers untuk baby
  • rasanya nak bawak breastpump yang belum dibeli lagi tu....
  • apa-apa 3in1s .... nak2 soy drink utk tenaga dan susu mummy :D
HARAPNYA TAK ADA YG TERLUPA LAH....

CUMA BELUM REGISTER KAT SPITAL JER!!! Heheheh... nanti next week kita bayar deposit :D 


Balik kampung tinggal angkat ajer kotak nih

Oh ya.... mummy belum pergi maternity kelas lagi...ayah sibuk... so persiapan part nih macam tak boleh aja... tp rasa maca perlu... mummy takut semput masa beranak je :D 

MELAYAN DRAMA KOREA

Sayang is so busy lately...
He was even away on Sunday and came back on Monday 8 am. Kesian Ayah...
He knew that he could not pay extra attention to mummy and was sad for not able to cope with his work load and mummy... he could just hugged mummy while we watched a short drama last Saturday nite ... as if saying that he was sorry.....

Tak apa ayah... we understand... mummy pun bukan nak ayah bawak makan yg canggih2 kat mummy... roti gardenia ngan kaya dah cukup heaven utk mummy dah.... plus bila dah ada maaduu.com... mummy lagi lah layan drama korea :D

So... ini lah cinta mummy buat masa nih...Playful Kiss recommended by Ummie Hanie...
Nak cerita bebanyak pasal cerita nih nanti kekawan blogger nak tgk dah jadik tak besh pulak...

So apa  kata kekawan...jom tengok!!!



Saturday, January 14, 2012

PLANNING FOR MY CONFINEMENT PERIOD

Sayang asked whether can mak take care of me during the first 2 weeks of the confinement period before going back to Johor. i know it'd be hard for mak for mak has to take care of the children she babysits. Taking long leave may not be easy for her nor the children's parents. Kesian diorang.

Next would be my mother in law. No doubt that my mother in law can take good care of me. She knows all the Indian herbs and the use of it. But I do not want her to take care of me. She was a cancer patient and I do not want to trouble her. Taking care of a big demanding momma like me is hazardous to her life ...ekekekekek .... I do not want to hurt her feelings seeing me so upside down :D

Next would be my dear sis, Nor, SK's Mamanoe :D  She's young, not married, an engineer to be... kinda jobless :D ... (tunggu petronas panggil dalam tempoh 6 bulan), and know nothing about all the herbs nor the dos and the don'ts for women in confinement.  Dia tau kemas... masak (hangit gak) ... hehehe... tapi nak jaga gak dia kakak dia sorang nih.  Ala mamanoe... jaga org pantang nih masak senang ajer... semua rebus2 ajer :D Tapi boleh harap lah dia nak berzikir, bertasbih berdoa... baca yaasin ...boleh harap lah part2 tu :D Ala... with the help of technology we could definitely get some tips on how to take care during this crucial period of a new mummy kan... google... calling calling... and if we have the $$$$... just get someone professional to help out :D

Indian confinement and Malay confinement could be different...
We do have our own beliefs when it comes to confinement.  As long as i know ... my mom's confinement seemed to be so simple. She ate all the healthy food and avoided all the food under the cold category.  Bengkung was a must ... I remembered seeing her in her long pink color bengkung which she wrapped it around her for hours.  As for bertungku and massaging, a makcik urut would come to help her out. And still she did all the house chores and took care of the family  :D itulah mak saye :D Minum rebus akar kayu memang biasa... makan rebus2 pun dia buat jugak...

According to my MIL, Indian confinement seems to be more elaborate. Fishes with tiny bones are to be avoided for the bones could harm the baby during breastfeeding :D Baby lepas mandi akan mandi asap kemenyan as well to make sure the baby is kept warm all the time. A big pottu on the baby's forehead seems to be a must. It is said that the demons won't disturb the baby for the baby is no longer cute with the big pottu. For us the muslims... we just have  to read a few verses from the AlQuran to cast bad demons around us... the word of Allah the Mighty God is what the demons are afraid of, kan...?

Apa-apa pun... this is only for the first 2 weeks after delivery...then we are going back to Johor... for a  month to do akikah and other kenduris as well :D


Mamanoe... (Org paling jelas dalam gambor) yang dipanggil
untuk jaga mummy :D ... gambar from fb dia.. yang sedang enjoy meraikan
hari-hari terakhir sbg student utp....

Wednesday, January 11, 2012

ME: 30 WEEKS BEING PREGNANT

Ayah came back quite early yesterday and brought mummy for our special 13th anniversary dinner at TGIF... We managed to get the parking lot near the restaurant .. dined and went home... Geram aja tengok parkson was having their CNY Sales...
But mummy couldn't walk far... as for yesterday it was really a challenge for mummy to walk frm the house to the lift and from the lift to the  parking lot.. haish...

And today we went for our check up.... the best anniversary present ever... to see baby golek-golek :D
Ayah woke up so early today... went to the clinic and managed to get que  #1 for mummy. He then came back to fetch mummy but then there was a horrible traffic along Jalan Subang up to the elevated road to SDMC. Hua.. rasa macam nak terjun kereta aja bila tgk SDMC Hospital kat sebelah aje.. but we had to follow the traffic...

Once we reached there the nurses teased me... "wah, hari ini juara!" and mummy replied... "Aah juara tp jam teruk!!"

We didn't have to wait long... right after mummy did the urine test it was already our turn.

So when we scanned ... nampak lah baby ... dah gomok dia :D



Cam ni la kot si kecik dalam perut mummy dia... His head was down but not engaged, his legs were at the other side of my tummy .. cam twisted gitu gaya nya.... so macam nilah kot :D ... Baby's weight was 1.7kg... and after a few hours you added more weight coz mummy ate like a horse after the checkup.

Doc said that mummy had to rest.. and again she said no walking around. hehehe... MC lagi :D for anor 2 weeks :D But mummy really wants to go back to work... My work is piling dear.. It looks like mummy will start working when we are 34 weeks that is a week after CNY. Doc said that we are only safe after 34 weeks and above.... and the good news is... the doc said "We are preparing you for normal delivery" Wah!!! Normal delivery tu!! InsyaAllah eh baby SK. Be strong, be patient.. the world will wait for you :D

And for the time being mummy has lots of work to do... from washing your clothes and to preparing for your corner :D So far, I'm washing your cloth diapers..they are still in the pail :D.. Nak mintak MamaNoe tulun gak nih nanti part kemas-kemas :D

:D can't wait to see u sayang :D

Monday, January 9, 2012

HAPPY ANNIVERSARY SAYANG

Pagi-pagi bangun solat jumpa Sayang.. gave him :* and hadiah anniversary.  I knew he had forgotten the date, but I didn't mind.

(gambor from penjual on9 fav ku : suki) Murah ajer :D

It is Ok Sayang... I know you are so busy lately with you cases and ME ......
Esp now... you have to cook for me... kalau tak masak u have to tapau for me.....
U have tu massage me everyday...
Make for me milk.....
Talk to baby....
Blanket me.... (my blanket selalu hilang tengah malam)
Clean the house... kalau tak pun u have to make arrangement for the house to be cleaned ...
Do the laundry.....
Letting me to conquer the bed (I'll build my pillow fort b4 I sleep... just to ensure that I am comfortable enough to accommodate the growing tummy and the never ending backache) resulting him having a small space to toss around and not enough sleep ,,,,
And remember me more everyday (u call me more than usual now...)


Banyak tu kerja nak buat ....


Sayang said... "What ever celebration for the anniversary we do later... in two weeks time".

Alaa.... tak apa sayang (Tp nak pun tak apa...)

Yang ke berapa ye???

13th ....


Happy Anniversary Sayang 
I LOVE YOU


From your gomok wife and baby SK





Sunday, January 8, 2012

MY PREGNANCY STRETCHMARKS

Haish......

I've been using bio oil since i first got to know that I was pregnant.  I really wished to have a clean smooth belly skin like my sis.  Her tummy was so sexy ... even after giving birth to 4 children. When I asked her the secret of having sexy skin .. the reply was.... "Mmmmm tak ader apa-apa pun... bio oil minyak apa2 pun tak pakai... ".... haish... senangnya lah ... :D
Ini contoh perut seksi 


A week ago I wore a pair of stretchable pants. Stretchable kan... so i thought there'd be nothing to be worried about... Late in the evening, all of a sudden I felt great itchiness below the belly button ...  I thought I was the rashes known as hives (medically known as urticaria or kata orang melayu - gegata...)

Hives... gegata ... macam bekas kena gigit nyamuk yang BESOR

but to my surprise there were 2 crooked lines (an inch long) 'carved' on my tummy.


Sedih pulak saranya.... Sayang said "It's ok.... u r experiencing all the 'beauties' of becoming a mummy" ..
Hehehe... ada betul jugak katanya... so now I'm still using bio oil... i guess without the bio oil the stretchmarks could be worse kot...

Tomorrow is the beginning of  my 30th week of pregnancy :D Thank you Allah for blessing me with such a wonderful journey towards motherhood :D


Tuesday, January 3, 2012

KOMEN GAMBOR MAK BUYUNG KAT FB



Lebih 100 likes :D 
And 75 comments...

memang susah nak tengok me pregnant kan... 
Maklumlah...11 tahun mengajor cikgu dia, kawan dia macam tu jugak..
I pregnant semua orang hepi ...
Semua teruja :D

I lagi hepi
Thanks for all the wishes

Luv u,
Mamanem, Kaknem, Puan Hanim

Monday, January 2, 2012

MY PREGNANCY WEIGHT GAIN

Layan gambar jer lah... tak sanggup nak letak the actual weight in Kgs.....

Before getting pregnant.

2009, NOVEMBER


27 OKT 2010

31 OKT 2010

18 Jun 2011 (ekekeke muka tgh subur nih)

Just had my period missed... Adi's wedding July 2011

And me now


23 Dec 2011
Farewell dinner with Ernice

27 weeks...
at Tropica... came here just for the fruit juice...pastu balik

27 weeks

28 weeks 
DUGONG IN ACTION!!!

Gambar nih tak tahan nih... paling latest 30th Dec 2011

Sayang kata...
"when i was snapping the pics..i told myself..nak jugak bini i nih posing2
macam2 style... (sambil demo macam2 style tu kat my sister) 
without realising dia dah bulat sangat!!!"

I tgk gambor nih pun ketawa bahak2.... serius macam mak dugong tersadai kat
pantai mana tah!!!!

Total weight gain so far... 12 kgs!!! Ehem ehem......





Sunday, January 1, 2012

HAPPY NEW YEAR 2012

Today Sayang cooked for the family... nasi arab :D

Nor's here to pamper her akak :D

Yesterday Anna and family came to give me a big surprise. Orang dalam pantang datang... and finally baby Damia digomol mamanem dia.

Thanks to all for making my 2011 a wonderful journey... special thanks to ALLAH :D

May this new year brings us hope and more laughter :D InsyaAllah

So... here's the new me entering 2012

27 weeks... b4 xmas ... nak gi checkup

28 weeks ...30th December 2011


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...