JOM LAYAN IKLAN

Thursday, December 27, 2012

BYE BYE BJR


IT HAS BEEN GREAT 5 YEARS WITH U SAYANG.....

U SERVED ME WITH PRIDE AND HONOR ....
AND WITH LOVE.
YOU NEVER FAILED ME (OK LAH TWICE ONLY FOR NO BATTERY).
U MADE ME PROUD TO BE A MALAYSIAN AND TO BE YOUR MASTER.
YOUR CUTENESS NEVER FAILED TO MAKE ME LOOK CUTE.
YOUR GREEN SPIRIT AND MINE BLENDED SO WELL THAT WE MANAGED TO MAKE ONLOOKERS JEALOUS (part merepek nih)

BUT
I HAVE TO LET YOU GO...
FOR THE LOVE I HAVE FOR THIS CUTE LIL FELLA


IS VITAL ....
FOR I HAVE TO CHOOSE

NEVER GET ME WRONG.... 
FOR THIS LIL FELLA LOVES U TOO
LOVES U SOO MUCH THAT HE TOO FEELS THE PAIN 
FOR NOT HAVING YOU
TRANSPORTING HIM FROM ONE LOVE POINT TO ANOR 

BABAI... :(




Saturday, December 8, 2012

BIG BAD WOLF WAREHOUSE SALES 2012

Finally the sale is back!!! This time around I'd like to buy book for my LHA.... No novels for mummy this time ok! 

We woke up at 5.30am... Left around 7am... got lost at Besraya hiway... and finally reached there at 8 ++ am.  We wanted to be there earlier, not to beat the jam but the crowd.  The sales is open to the public for 24 hours around the clock for the first few days.  My sis's friend planned to shop at 2am!! Since we were so tired attending the movie with Maya Karin last night, we planned to go early in the morning.....

Parking was easy. I paid RM5.

So... just enjoy the pics



This is only 1/3 of the hall!!


"Tapis dulu sebelum bayar", kata wallet.

Very organised .. plenty of counters

Dah agak tengah hari orang makin ramai.

JOM BAYAR
RM257 for more than 36 books!!



MORE BOOKS FOR ME TO BITE, MOMMY?

Mmmmm bila lah buku nih nak kering....

I bought these 4 year back for RM10/set
of 4 books from the BBW. Now, they are selling it
for RM5/book x 4 = RM20....
The size is smaller this time and is sold separately.

Do not go empty handed!!! Do bring your luggage bags and trolleys along. And not to forget some snack for u might be trapped in the hall for hours. We were trapped for 5 hours. 

Price range RM3 - 25. I just loved to buy the encyclopedias for children and the National Geographic books.  I'd like to buy all the recipe books but then it would be better to surf than to buy. Flash cards per box is RM5. Ladybird books RM3 (was RM2 last year).  

Why not go and experience it yourself. Do bring your children for it is interesting to see them choosing their own book and explain to you the reasons they want you to buy for them. If you are thinking of bringing your babies there I is OK too I guess. I did not hear any crying babies. Apa-apa pun it is best to have someone to take care of your baby while you could peacefully choose your books.

OK lah tu... pergi lah


Monday, December 3, 2012

BOIKOT JOM....

Asyik nak boikot kerajaan aja rakyat Mesia nih... tak bersyukur!! Meh kita boikot barang2 dr Israel.







Meh I wat refleksi diri...

Apa I pakai n dah pernah pakai dari list nih?
- Burger King, Shell, Kraft, Pepsi, gap, CocaCola, Sprite, Johnson2, Intel, Nokia, Kiwi, Starbuck, McD, Carrefour, NationalGeographic!!,Disney, Danone, Colgate, Kotex, Tommy, Kitkat!!,Nescafe :( , Maggi :(, Revlon, Clinique, SaraLee, Loreal, HP, BASKIN ROBINSON!!!, SKII, Black Decker, ToysRus, KennyRogers, Bum Timber;and...StarBucks... and byk lagik

HUISH!! CAM SEMUA!!!

Kena cari alternatif nih....

So Far I jumpa alternatif yang nih...

Starbucks - Dr.Cafe
Kotex- Libresse
Disney/Gap - Pureen, Poney
Baskin - Tutty Fruity jer
Colgate - DXN
Carrefour - Mydia
Shell - Petronas lah!!
Pepsi Coce Sprite - Berenti aja minum minuman tak sihat tu!
Nascafe - mmm payah sket
Johnson2 - Anakku, Drypers, Pureen
McD.... - Sila rekomen.... 
mekap - beli aja simplysiti......


Takut pulak nak teruskan list pasal semua ada...

Hebat Yahudi... mampu mengawal ekonomi dunia.... banyak benda yang kita bergantung gak ngan brand2 nya... cth McD... Ada yang boleh menggantikan McD?,, Kalau ada mesti mahal.... kalau pandai masak sendiri la.....


Apa2 pun nampaknya diri ini kena lebih berhati2 membeli barang



RATU ROCK KAWEN

Dapat lah pergi wedding reception ratu rock malaysia nih.
It was a very sempoi wedding reception. Garden concept gitew. I thought that we were late for the wedding,,, we arrived at 8:30pm.  When we arrived, a girl guided us to our table and on the way I saw Amy Search gitew.... and of course ... other celebrities as well. However I didn't show my jakunness.  Hati meronta nak amik gambor ngan depa... but u know.. u have to respect a wedding ceremony.  Just let the couple enjoy their wedding.  If i wanna take a photo with her... I could just see her in private and take as many photos i want.  Lagi pun Astro pun ada to record the function.  Takkan lah nak kacau.....

TAPI.... yang sedey  nya tak ramai orang pikir cam I.  The wedding went messy.   Everyone wanted to take photos of the lovely couple.  Everyone was trying to be 'the photographer.'  Pakai ipad lah.. tab lah.. h/p la.... semua ada.  The MC announced so many times not to crowd the main area but no one responded. Kesian....

Then came the cake cutting ceremony.  As for the wedding organiser... but I do not think that he managed the wedding well.  Besides the hay-wired situation from over excited wedding goers cum photographers, the wedding planner did not properly plan for the utensils for the cutting cake ceremony. He just took a spoon and a plate from a nearest table..... entah saper punya meja makan lah tu..... 

Mmmmmm....... kalau food presentation lagi lah.... imagine the song  .... Mambo No.5... hallamak!!! I was imagining sth more traditional. Pastu ada song dedication.  I enjoyed this session so much. I could see the king of rock alive!!! Amy sang "Rozana..kau gadis idaman ku..."... but he change the lyrics a bit to"Nor Zila... kau gadis idamanku..."  Azhar pun nyanyi jugak....

Band jemputan kat wedding tu kawan Azhar... talented depa nih....

Dress Ella!!! I like!! They were so gorgeous!!! Semuanya rekaan Rizman Ruzaini. Wedding pun meriah.
Kat Kelab DE







Cantik!!


Tunggu nak balik pun susah.... lepas aja depa ngan mini concert.. we approced the couple.. itu pun kena tunggu ada org bergambar ngan dia... 

Apa-apa pun.... Congratulation dear.... hope you are blessed with children and iman :D



Flat di Kayu Ara untuk disewa



FLAT VISTA DAMANSARA, KAYU ARA , PETALING JAYA UNTUK DISEWA

BUKAN DARI AGEN

Flat di Kayu Ara. 3 bilik 2 bilik air. Dapur cabinet disediakan. Lantai berjubin di ruang tamu. Rumah baru dicat putih.

Flat berdekatan dengan SMK & SK Damansara Jaya, SMK Damansara Utama, Kolej Bandar Utama, Kolej Damansara. 7 km ke Universiti Malaya dan berhampiran juga Kolej Segi.

Juga berhampiran kawasan Damansara Utama (Jalan kaki) dan ke Damansara Jaya berhampiran Atria (Jalan kaki). Ruang kedai dan pejabat Boulevard 10 akan dibuka dan terletak berhampiran dengan kawasan flat. Kawasan flat berdekatan dengan pusat beli belah utama Petaling Jaya seperti Tropicana City, One Utama, Tesco Damansara, The Curve, Giant dan lain-lain lagi.

Flat berhampiran jalan-jalan utama malah terletak bersebelahan tol Petaling Jaya untuk lebuhraya NKVE. 1 km jaraknya daripada LDP. Terletak di jalan utama ke jalan menghala ke Bangsar, Kuala Lumpur, Sri Hartamas, Pusat Bandar Damansara Jalan Duta dan lain-lain lagi.

Pengangkutan utama adalah bas dan 3 km ke LRT Taman Bahagia dan LRT Kelana Jaya. T626 dari LRT Taman Bahagia akan melalui kawasan Damansara Jaya, Damansara Utama, dan SS2. Kalau ada 1card naik bas boleh free (lihat onecard express)

Call untuk keterangan lanjut 0123544316. kemasukan Januari 2013

Saturday, November 24, 2012

PUREEN WAREHOUSE SALES NOV 2012

Pergi jugak atas alasan nak beli toiletries baby and seluar serta beli untuk baby kawan yang preggie dan dia yang amat dihargai :D




Heinz : Small jar RM8 3 bottles
Big Jar: 3 for RM12
All organic... outside.. cheapest so far is at babyland n mydin RM3.60 for small jar
big jar tak prasan pulak how much...
Rice and cereal 2 for RM11 or RM12 gitu
Pastu free biskut and 1 small bottle heinz 



Baju RM3 per/piece ...
Seluar pun. Beli seluar masa sales B4 this tapi tak dpt matching top.
bila jumpa terus amik... so dah ada kawan lah seluar tu... Baru best sikit nak bagi orang nnt.
(Org nih dah tau kita nak bg baju 2nd hand)


Seluar jeans tu RM15.
Wet wipes barang wajib ...
samalah ngan bottle cleanser tu
Berus basuk botol tu RM6 kalau tak silap... batul basuh terbaik tu
Booties set RM5
Baju RM3 x 31 helai! :D
Untuk kawan tu....

Pergi tadi sampai pukul 10:45 pagi. Kira awal lah kan.... tapi orang bukan main ramai lagi. dah ramai pun dah balik. Yang sedih nya sampai kat tempat baju... baju dah tak ada sangat dah dalam kotak2 yang disediakan. 

So TIPSnya.... jangan pergi kat kotak baju... sebaliknya pergi kat lorong jalan kaki and cari gali lah di sana. Pasal kat sana lagi cantik daripada kat kotak tu.  Ini semua kes orang yang tamak.. amik bebanyak dan buat tapisan keselamatan kat tepi jalan kaki n biarkan aja kat situ....

Botol Pureen yang GOLD tu pun murah lah sikit. Beli yang 10oz RM16 untuk anak buah.  Botol Pureen gold ni macam AVENT jugak. Pasal memang pakai.  Cara udara dia keluar sama macam botol AVENT. Murah pulak tu. So kenapa tak mau beli yang sama kualiti ? :D

Q mamang panjang giler... tp kalau nak bayar I suka bayar kat belakang pasal agak teratur. Kalau kat depan tu panjang giler and dekat ngan counter jual barang... so susah org nak lalu lalang. 

Orang yang tengah sibuk nak jalan... so mummy pun susunlah barang nak dia tatih from 1 end to another :D

So readers... Kat sales nih memang best! Sempat gak sembang dgn sorang uncle nih. Dia dari Sabah. Dia kata dia memang terkejut tgk sales nih. :D

Komen:
Nak masuk jam giler. The best ikut jalan dari masjid bulat tu. 

Jangan park kat tepi jalan. Masuk aja kat mana2 office building. I park dengan selamat tanpa risau2 kena saman or kena gesel atau kena sumpah kerana menyusahkan orang lain dengan bayaran RM3

Jangan bawa anak kecik... biarlah baby2 tu tinggalkan kat rumah or upahlah jiran jaga... susah2 suruh suami atau isteri yang jaga... salah sorang aja pergi.  Baby lepas hari pun ada bawak. Kesian depa... meraung2 cam apa kepanasan. Memang inconsiderate parents nih... masa kita orang komen pasal baby yang kesian nih.. ada sorang bapak tu dia perasan dikomen... dia kata bby nak jalan2 jugak.. Abang bijak oi!!! Baby tu tau ke dia pergi jalan2? Dia tau ke jalan2 tu best? Kalau best sangat kenapa dia meraung2?? Dia nampak lagi ke nak jalan2 nih? Kalau sakit sapa yang merana nanti abang oi!!

Sekian

Friday, November 23, 2012

ASSOLIEHIN : BEING WARDED

For lung infection .....
2 kali pulak tu
1st for 8 days,,,,
2nd for 5 days

batuk tak baik2. non stop coughing for 2 - 3 mins , with fever....
sedey kami......
2nd time admit kat nicu.... kejap jer... 1 hari


1st admission

Breakfast for mummy


2nd admission.  Blanket nih banyak membantu

Met my ex-students there.... 
Thurga.... Assoliehin's physiotherapist ...
Vimala n her twin sis - nurse....
Semua tolong cikgu dia yang tgh down giler.....

Bila pikir2 balik manalah dia dapat penyakit nih. Dari Raya Puasa lagi dia asyik batuk2 n seseme.... memang dia dapat dr cousins dia kat JB tp tak kan lah lama bebeno...

Doc tanya ada tak bawak dia jejalan.... rasanya cuma pergi MyDear aja aritu... :(  

Ingatkan selamat pasal MyDear tak lah crowded macam warehouse lain... lagi lah pergi masa weekday. 
gamaknya memang macam kata doc lah... kita meng'grounded'kan diri kita for 1 1/2 year eh sayang. Oops  sayang ajer kena grounded but not mummy... coz mummy nak pergi kerja...(and tempat lain2) :D

Thanks to all.... to Allah and to Prudential :D

CLARKS WAREHOUSE SALES BUKIT BANDAR UTAMA 2012










Saya nak gi wedding artis kena nampak cam artis gak

So .... seperti yang tak disangka.... Mummy gi redah lah jugak dalam hujan.... sebenarnya... mummy terpergi ke PUREEN!!! Tapi tak bukak pun lagi... PUREEN warehouse sales start esok lah.....


Cam ner nak gi sini???
Senang ajer.... Dari LDP amik susur kiri just B4 simpang masuk 1U
Kalau dari Sec16 .. just B4 masuk tol NKVE Petaling Jaya naik flyover cam nak ker Bandar Utama College . Lepas kolej ikut ajer signboard bukit Utama... dekat ajer...

Crowd dia ok ker???
SO MUCH BETTER THAN SALES KAT CORUS HOTEL!!!
Q panjang jugak... but I waited for 15 mins... but not for hours!! 
Men dan kids' shoes in 1 room and women's in another room.
When Q'ing U can plan what to buy for photos of all the shoes sold are pasted along the corridor... Tak lah boring Q, kan?


Parking?
Murah. I paid RM2

Nak Bayar?
Pay cash better... CC the Q is longer...  There R 4 counters jer...

Saiz
Semua saiz ada pada awal pagi. Lfik lah tu kan... tadi pergi dalam kul 3 banyak saiz dah tak ada... Since kaki nih saiz 7 so kira banyak gak lah... tapi yang sedang tu dah habis... warna hitam tu cam dah tak ada dah... kalau suka warna yang terang striking... shocking pink... red velvet.... purple.... ok kot..

Sunday, November 4, 2012

BABY OUTLET WAREHOUSE NOV 2012


Isy.... anak tengah sakit kat spital pun sempat mummy sorang nih shopping... .. Mmm bukannya apa... nak belikan sayang kecik nih baju ala-ala kimono tu. Baju tu bahagian dada 2 lapis... so harapnya selesalah kalau Assoliehin pakai.

So kalau nak murah kenalah pergi kat warehouse sales kan???? Hihihi... Since dah dekat SDMC so mummy pun rasanak usha2 lah kat whs nih.  Sebelum nih dah pergi. Shopping untuk raya... tapi tak lah best sangat. Brand Jepun banyak.. then brand anakku dan cecawan sippycup brand nuk.  Bila tgk advert nih rasa macam banyak betul barang2 brand baby yang kita dengar. Rasa cam melambak2 gitu barang dia nak jual.....

Semua brand dia juallah...
Mydear pun ada tu!!! Sedangkan mydear pun tgh wat whs

menarik for those nak bagi present for new born
RM25 each


 Kalau ikut nafsu... memang nak beli cot bumper nih
RM40-RM50 from RM80 kalau tak silap.
Cantik !!!

Ooooo nih pun rasa nak beli!!! 1 set RM120 from RM180 RASANYA



oOOOO Brand yang bebanyak tu untuk stroller
Semua jenis stroller ada

Brand pegPreggo. Ada disc sikit
RM1299 jadi RM999

Yang tengah tu combi Frm RM2999 jadi RM1799
Cam best strolleh nih

Susu pun ada jual...
Tp baik beli kat speedmart or kedai 1Malaysia.
Jauh lebih murah.

Baju Anakku satu set semua RM10

Hihihihi Strolleh Mydear.
Mahal giler kot!!!
Yang rege kat Mydear sales RM50 tu dia jual RM100 ++


Kalau bernafsu nak beli nih...RM120


Last2 beli nih ajer... 3 pasang RM15. Mahal tu!!
Tapi beli pasal nak tambah stokin Assoliehin yang dah tak muat and 
nak yang bergetah kat bawah

Baju untuk baya Assoliehin yang 6 months and above mmg tak banyak... 

Mainan Fisher Price and Vtech ada... ok gak harganya. Tapi buruk sikit rupa dia... tak macam baru. 

Pureen ada jugak.. tp baik pergi pureen whs aja dan lupakan sahaja sales ini. RM3 sehelai aja kat pureen whs.

Kalau pergi Anakku whs sebenarnya lebih byk choice dari yang kat sini.. and lagi murah.

Baby outlet nih dia jadi orang tgh utk brg bb agaknya.  Since dia tau org KL nih gila whs... dia pun amik kesempatan nagan amik barang dari kilang bb lain and jual.

Mummy tak ada apa barang nak beli sangat... nak beli baju tu tapi tak ada saiz.

Sesiapa yang baru nak ada baby tu baik jugak kalau beli kat sini. Baju tak payah gali untuk cari pasangannya. Tapi tu lah... 4 pasang aja lah yang sama dapat beli pasal choice mmg amat terhad. Tak payah nak kecoh2... amik 4 pasang berlainan... bayar balik rumah... (nada sinis nih).

Selamat shopping




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...