JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, December 14, 2011

SEKITAR 26 WEEKS BEING PREGNANT

Dah 26 ++ weeks dah kita eh baby. Alhamdulillah ....... baby stay sampai full term tau :D

So today we went for check up.  I put on 1.8 kg.... Doc Siti kata... "Good, I can see that u have a good rest " Baby was active.... I told doc that i still had the contractions... and she said... "Do not rub your tummy hard. Just a soft touch. The more u rub your tummy hard the more contraction you'll get." My sayang pun menambah "She loves to poke her tummy doc playing with the baby." "You shouldn't be doing that."

Huhuhuhuhu .... seronok sebenornya tengok baby response masa mummy poke manja gitu. Manalah mummy tau tu bahaya..... Mummy cuma main gletek2 jer.... Mmm tak per lah.... masih boleh rub2 manja2 gitu, kan baby?

Ayah tanya jugak condition mummy. Doc kata...since mummy mmg rehat betul-betul buat masa nih tak ada apa-apa nak dirisaukan... cuma yang susah nnt kalau mummy start sekolah nanti.  Doc kata memang kena consider mummy not to work .... She'd give mummy long mc nnt dia kata. Frankly speaking.... mummy tak nak lah tinggalkan kerja lama2 ...takut terjejas profession mummy nnt .... tgk lah kalau boeh arrange class like students coming to me instead of me going to classes. Ok gak kan?

And hari ni gak... doc suruh continue ngan ventolin... Neorobion tak payah tambah. :D

And today Ayah gave a "GREAT NEWS". Ayah kesian tengok mummy agaknya yang terperap dalam rumah masa cuti nih....

Ayah : I'm taking 2 3 days leave next week..
Mummy:  Eeeee best nya.
Ayah : Kita check in hotel nnt ... yang mesti ada astro
Mummy: kat mana tu Sayang ...
Ayah : Sheraton Subang..... and there's a lake there (Selamba tone)
Mummy : Huhuhuhuhu tak sampai 5 km away from home ....

Heheheheheh.... jadik lah baby janji ada new environment .... Ayah kata Sheraton dekat dengan SDMC... kalau jadik apa2 ngan mummy.... senang nak gi :D

MMMMMMM....cukup kat sii jer lah eh :D

6 comments:

Niza said...

Salam kak hanim..seronok bc blog akak.sy dh nk msuk 4 years kahwin tp still lom ada rezeki utk dpt baby.bln 6 lps sy wat iui n resultnya negative.kdg2 mcm rasa nk give up sebab dh byk sgt wat treatment,mkn clomid tp msih x berjaya.so skrg nk try wat acupuncture mcm akak.leh sy tahu alamat tempat acupuncture tu?next week maybe sy n hsbnd pergi kl so nk try berubat kt tabib tu.....

Hanim Salleh said...

Boleh... akk memang rekomen kan wat akupuntur..selamat... kalau clomid bagai nih boleh menapaus cepat pasal dia trigger lebih dari satu terus setiap cycle... sampai 8-10 telur... Cuba niza amik add ni
Yee Chou Sdn Bhd, No. 1, jalan 4//46, jalan selangor, petaling jaya. berhampiran library mbpj... ni no tel dia...0377823019 atau No hp dr lin : 0166376235

Kalau gi sana cakap akak rekomen eh :D
selamat berjaya niza. InsyaAllah:D

Lady Mira said...

bestnya nak berbabymoon ;)

Niza said...

Tq so much kak...semoga akak n baby shah rukh khan sihat slalu.td sy bc sume older posts akak n rupa2nye akak penah smp kt mrsm taiping ek bln mac lps.hehe sy ckgu kt c2.nnt bila baby akak dh leh jln2 meh la dtg blk ke taiping n ke umah sy tau.InsyaAllah sy akan try acupuncture tu.smlm sy rs mcm dh putus hrpn...tp hari ni Allah dh bukakn blk pintu utk sy trus berusaha.tq kak,u r my inspiration.

Hanim Salleh said...

wah... ckg mrsm taiping ker!! boleh2... nak lagi pergi sana. best sekolah tu.... landskap air terjun. mahal!! :D
Insya Allah Niza akan berjaya jugak seperti akk :D Akk akan doakan rezki baby utk niza juga. InsyaAllah :D

Hanim Salleh said...

Kikikiki Mira... I lov the term.... babymoon ... pasal nak honeymoon dah tokleh dah nih :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...