JOM LAYAN IKLAN

Friday, December 16, 2011

BABY....JOM PAU AYAH KAT MOTHERCARE

Heheheheheheh...... setelah penat merayu kat Sayang... Memang Sayang takut I jalan jauh ... kat dalam rumah ini kalau jalan mundar mandir pun kena marah... inikanlah pulak kat shopping center ...

Antara ayat-ayat yang digunakan ....

"Ala..... Now kalau jalau tak lah penat sangat.... kalau dah full term lagi teruk nak jalan dari sekarang..."
"Kalau dah full term... baby ada kat bawah dah nih...... lagi bahaya."
"Manalah tau kot-kot next month terberanak....."
"Ala.... sale kat mothercare tu sampai 26 dis jer.... jom lah"
"Kita gi mothercare ajer... tak jalan ker tempat lain pun... butik lain pun tak masuk"

Theme: Boy :D

Maka... terjah ler we all ke Bangsar Shopping Center ngan jem nya... Sampai sana ...ayah ler pulak yang tak keruan :D... memang kena pantau kalau dia belikan... beli saiz 3-6 month. Ikut kan  hati nak beli 6-9 or 9-12 months... ala..baby kan cepat besar... Tapi ayah kata baby pakai kena lawo and tak boleh gedebeh gedebeh :D Baju yang dipilhnya semua saiz 0-3 months.  Teringat anak member yang keluar jer dah 4.6kg.... bila dia pakai baju... button baju baby tu dah nak ter pop pop lah... So nak sedapkan hati ayah amiklah satu pasang jer  beli 0-3 month... baju outing  pulak tu. Sales kat mothecare 10-50% . I rembat yang 40-50% jer... itu pun dah rasa cam mahalnya lah... terbayang ajer anakku warehouse sales yang sehelai RM1 or 3 for RM10 ..... Takperlah...12 tahun tunggu baby nih .... :D

Siap janji ngan sayang lagik nih... lepas nih kita beli kat Mydin jer eh sayang ....:D


Itu cerita kat Mothercare... sebenarnya hari ni pergi PPUM untuk apa-apa lah yang patut.  Ramai member yang advice pergi PPUM or gov kalau kandungan dah ada complication. MC senang dan lebih murah. Lagi pun...private sebenarnya memang push baby kat hospital gov kalau dah complicated sangat.

Sampai dekat pukul 8 pagi... kami terus ker bangunan baru.  Banayk betul kaunter yang kena register nih. Hari ini kena Glucose Challenge test... Mak ai!!! manis giler air orennya. Tak sampai 1 minit satu cawan dah

habis diminum... tak tahan rasanya nak minum slow2.


Lepas minum pulak kena gi dengar ceramah sementara nak tunggu sejam lagi for blood test :D
CERAMAH SUSU IBU :D

Ngan sayang sekali dengar ... Penceramah tu bagus... tak ngantuk pun... nurse yati :D Banyak yang mummy belajar kat sini :D Memang pun  mummy amik keputusan nak EBM baby.... Tapi bottle fed lah eh... coz mummy takut baby susah bila hantar ke babysitter.  Then tanggungjawab menyusukan anak pun nak dikongsi ngan Ayah jugak :D Dengar ceramah pun mummy  ngan ayah amik keputusan tak nak beli buai... dikuathhiri gegaran otak baby... :D konon lah eh... Ayah kata dia duduk buai pun pandai ajer :D

Lepas ceramah amik darah ngan doc encem!!!! Rasa nak tatap ajer muka dia masa dia amik darah...tp  malu lah pulak... so... mummy tatap lah jarum yang nak mencucuk tu....

Sambil tunggu doc... kami pun berangan jugak ngan nama baby ...

Ayah nak nama depan Lionel... Ayah.. ni nama mat salleh .... (LH) Ayah kata LH nih nama lawfirm yg femes kat Malaysia ... Kenapa Lionel ... Pasal Ada perkataan LION... sama macam ayah LEON .... dan pengaruh cerita smallville  haish....

Mummy rekomen gak Luqman Hakeem ... ayah pun start ngan

Lionel Hakeem
Lionel Haq
Lionel Hadief
Lionel Harief.... (Apa makna Harief pun tak tau pasal ayah nak ada huruf H jugak and kalau boleh hujung nama ada F)
Lionel Hanief

Kalau baby gal.... FH...
AND... awal2 ayah dah cop nama FAZURA ..... erk... Pengaruh artis kat ayah nih kuat betul!!!!!

Jumpalah akhirnya doc muda... :D

So macam-macam lah yang diinterviewnya.... dia tak caya yang kami nih akhirnya mengandunglah jugak.. pasal ayah tunjuk semua rekord IUI yang ntah dari tahun brapa... termasuk rekod operation buang polip tu.. Panjang lebar jugak lah dia explain. Dia tak galakkan amik ventolin... so... mummy rasa cam nak kurangkan amik ventolin lah... So next appoinment... siap ada scan... on 13 of Jan ...

Sekurang-kurangnya sekarang dah ada rekod kat PPUM... kalau ada apa2 masalah cam preterm labor mummy akan ker sini.  Kalau full term makna nya beranak kat SDMC :D ....

5 comments:

Niza said...

Bestnye nama baby :)...suka bc ttg akak n hsbnd.loving n sweet couple n kdg2 funny gak hehe.

Hanim Salleh said...

heheh niza thanks... husband akk lah baby akk 12 taun nih.....

Niza said...

Pagi td sy tgk kt cenel 9 , program tanyalah ustaz.kebetulan ustaz tu tgh cite psl nama2 baby yg org kita slalu ltk tp rupa2nya menyerupai nama2 jin n baby tu nnt akn slalu wat perangai.cthnye balqis,zakuan,batrisya n byk lg.ada 77 nama yg x elok tp org islam terlepas pndg.ada dlm buku ustaz tu tajuk' seindah nama semurni peribadi'.saje nk share dgn akak,kot2 akak tgh mencari nama yg baik utk baby:D

kirana nakia said...

Salam kak Nim..

Lionel Hadief sounds sedap..lembut tapi ada ketegasannya..btw, mmg sayu baca blog kak Nim..happy for you dear..:)

Hanim Salleh said...

memang nak mencari lagi .... dalam collection tu nampaknya hadief paling baik namanya .... masih mencari...akk tak suka sangat lionel tu ... itu jelah masalah akk buat masa nih ... tp hubby nak sangat.. thanks dear :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...