JOM LAYAN IKLAN

Saturday, November 12, 2011

WHEN TO DO SHOPPING FOR MY BABY???

My pregnancy calender....

So... kalau ikutkan calender ini.... I am nearing my 22 weeks.  Time flies really fast... and i have approximately 20 more weeks to go. Alhamdulillah...... 

Today Linda came with her delicious nasi lemak.... Masak dia untuk kakak ipor dia sorang ni walaupun lain agama.... I did not cook for her pun when she was expecting.... dah 2 dah anak dia... thanks dear.... And when she came she touched my belly and said..."Yes.... it's a BOY" heheheh  macam mak bidan pulak dia. Maklumlah dia dah bawak 2 gals... and according to her... my belly shape is different than hers. Gitulah.... 

Aritu pun jumpa my acupuncturist,  kak Lin, once again she said... "Boy la Boy la"  
Dah lah baru ajer miss period pun dia kata yang I'm carrying a boy. hebat betul dia menelek..... by just checking my pulse.

Ayah pulak tak susah2 dengan my Hercules.....

Untie Nor sibuk ngan Shahrukh Khan nya....

Kalau betul..... tak payah lah teka tema apa untuk bilik atau baju baby.... it would definitely the blue theme... Kikikiki.... konon lah... hati ni nak gal jugak... Apa apa pun.... mummy redho dengan pemberian Allah kepada mummy (Mummy ker....panggilan untukku tak final lagi) Tapi ayah dah macam confirm coz itu request ayah masa baru2 kawen dulu...12 taun dulu!!

Persoalannya....... dah boleh beli ke baju untuk baby sekarang ni?? Awal sangat rasanya. Baru lepas 5 bulan.... Sebenarnya banyak baju baby dalam simpanan...pasal dulu beli ingat nak amik anak angkat... manalah tau kot2 dalam tempoh 2 hari seminggu tetiba dapat anak angkat... namun Sayang pulak lah yang berat hati nak terima... kalau nak ikutkan dah ada dalam 3 orang offer untuk bagi anak.  Itu pun baju dah banyak bagi kat orang sempena kelahiran baby2 depa :D

Tapi banyak manapun baju dalam simpanan la ni... tp tetap nak beli jugak coz kalau beli kali ini beli dengan pilihan Sayang. Dulu beli syok sendiri...senyap2 dari Sayang.... contohnya tgk lah gambor nih

Ini hasil tangkapan Anakku Warehouse Sales 2010

Baju2 tu semua dah diberi orang.... mainan yang ada dalam gambar ini hanyalah 1/3 daripada jumlah sebenar!!!! Pasal beli 3 unit setiap mainan untuk diberi kepada orang sempena kelahiran baby jugak.  Satu set lagi simpan dengan harapan untuk baby sendiri..... (Tinggi harapan tu).... P/s bra tu ...cuma nak cakap...kat warehouse t pun jual bra... dan tayang bra itu pun cuma sebahagian jer... pasal ada gak kubeli cotton shop bra untuk diba.... RM10 je beb!!!


Baju baby for boys and girls dari kasut sampailah ke
booties, socks ... mittens etc.....
Semua brand ada kat sini... yang murah punya brand lah
Yang mahal cam mothercare ker... tak der ye pembaca.... Maklumlah...tak tau 
baby angkat tu dapat ker tidak....

Ini pun dah 1 kotak dah..... tapi akan diserahkan kepada baby2 bertuah 
yang akan lahir hujung  tahun ini. 


So... as usual.... dah hujung tahun nih...sales merata2 ...tgk ajer iklan2 nih...


JCard day 1Utama...... 1st Jcard after the big renovation!!!!!

Mothercare sales.... ada terbaca blog mummy sorang nih... dia beli
8 pasang for RM150....


Apa2 pun rasa cam awal lagi utk shopping...tunggu la dah 7 bulan nnt..... bole eh bb..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...