JOM LAYAN IKLAN

Tuesday, November 29, 2011

PREPARING FOR THE UNBORN BABY




Alhamdulillah ...finally I can say this after 12 years of waiting :D
preparing for my unborn Shahrukh Khan is FUN!!!!!
Who can't resist seeing all the cute stuffs from
clothes to furniture ???? :D

And today I'm officially 24 weeks ... Alhamdulillah....

Walaupun tengah bed rest due to my cervical shortening condition..
survey online pun dah macam apa...

Actually the clothes I bought for the just in case adoption scenario could be enough for the baby.
Tapi saja aja nak Sayang sendiri yang pilih (dengan bantuan) this time.

The other day I talked to him regarding the preparation...
and he said.... "Chello  baby...... you are not going for shopping
for i will do the shopping for the baby...."

Sedey jugak dia kata gitu .... Tapi with my condition... sure tak boleh jalan banayk nih...
kalau dia shopping...bukan i tak percaya dia..
it is just that he would simply buy things ... mahal tapi tak berpatutan.... masa sale beli barang bukan on sale... (no disc), and size yang tah apa-apa tah....

So... since my parents and sisters are coming next month...
kena pakat ngan depa nih :D
Mak pandai pilih ....
Adik-adik pun pandai jugak....
Hehehhe surprise me with your choices ok ....
Rilex.... bapaknya yang bayor.. korang pilih jer :D

Beli cam ala-ala ni jer...
Gambor baju2 nih dari mothercare collection :D
Maklumlah kan sekarag nih mothercare tengah sales ... 
Tapi tak semestinya kat mothercare....
kiko anakku pun cantik2
Poney pun cantik ayahnya....


 Yang ni kat umah n jalan pun boleh
 Seluar ...
 baju siang

Baju outing :D


 baju tido

Baju tido n jalan2 pun cantik.... ada stokin sekali tapi baju denga stokin ni 
Shahrukh Khan dapat pakai kejap jer lah.. bail beli yang takde stokin tu...
Lagi pun, kalau dia dah pandai diri.... ker nak diri kan dia..yang ada stokin nih licin... senang jatuh
tp kalau ada yang anti slip tu ok gak...

So pandai-pandai lah korang beli eh :D

Kalau secara online pulak.... dah ada a few things yang disurvey ...


Antaranya cloth diapers nih.....

Kiut2 kaler dia.... haish.... 

banyak faedahnya guna clothe diapers nih....
Faedah yang paling ketara adalah faedah tempoh jangka panjang.... (ranking untuk diri sendiri)

1.  selamatkan alam sekitar daripada longgokan sampah...
Kalau pakai pampers biasa... kesian orrang yang angkut sampah... kesian dia....
taik orang pun dia kena sibuk angkat.....

2.  Jimat.... nak nak kalau ada lebih dari seorang anak.... mungkin kalau sorang anak pun banyak jugak dapat jimat.

Keburukan :
I yang messy nih boleh percaya ker nak basuh2 nih....
basuh baju laki bini ajer ni pun terkial2...



CD nih ada macam2 jenis.... yang high end boleh sampai RM110 untuk 1 set aja (bersamaan dengan 130 keping pampers) ... paling murah RM23... tapi tak tau pulak yang murah nih ok ker tidak pasal benda nih dia ikut gred jugak.. ada gred A, B, C.  Brand pun macam2.... ada Lunatots... Bb syok ... dan macam2  lagik. Kata my friend Az... pampers baby pakai dalam 5 - 7 keping sehari... So kalau beli CD kenalah min of 14 (untuk kes basuh tiap2 harilah).


Next is the breastpump

I'm eyeing for medela breast pump yang freestyle tu.

So far my survey for the cheapest on is RM1250 from US (shipping sekali)... dengan US guarantee la...

Kalau local yang paling murah is RM1200 lebih murah pun.... tapi tak tau ok ker tidak

Paling biasa nampak harga online dalam RM1580

Tapi ada juga yang jual sampai RM2200!!

(Sigh) harga pun macam beli tv.....



Yang jenis back pack nih macam best....
Tp the upper one tu nampak lebih handy jugak ...

Yang atas tu lebih mahal... lupa plak harga dia brapa...

Selain Medela ni... among the femes here is Spectra ... cheaper dan boleh jugak dipercayai...
Kalau medela kat atas tu boleh buat dual pumping...tp spectra nih tak tau pulak...kena research lebih sket.
Prce range from RM410 - RM600 ... dia ada macam2 pekej gitu.

Gambor nih dr satu blog mami tu


So ini jelah angan-angan buat masa nih.

Carseat .... stroller ....
nanti tunggu baby keluar dulu lah .....
Ada sesape nak SPONSOR :D


4 comments:

ikanriang said...

wahh bestnye! tetibe tak sabar nak join abg fir soping! :D

Hanim Salleh said...

heheheheh....... mula2...korang gi mothercare dulu eh..... pastu baru masuk jusco :D nnt knem gi tau outlet mothercare tu kat mana tau :D amik disc 50% lah..... :D tp pkalau ayahnya resist... nak buat camner kan :D tp tolong lah dia eh...

Lady Mira said...

12 years of waiting??? you and your husband such a amazing ppl! Best of luck in your pregnancy...

Hanim Salleh said...

thanks Mira :D buat modern pun tak jalan... acupuncture jugak membantu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...