JOM LAYAN IKLAN

Tuesday, November 1, 2011

BABY'S MOVING ACTIVELY AND I HAVE JUST EXPERIENCED MY FIRST BRAXTON HICKS CONTRACTION

Dah lama tak blog..... sibuk gitu baby sit anak2 anna. macam macam dah terjadi sepanjang minggu cuti Deepavali nih.  Antara yang dasat ialah ayep yang melompat and hurt himself. terbelah lah dagu dia.... Panik giler mamanem dia.......

AYEP EKSIDEN!!!
Dagu sudah terbelah 

Baru lepas menanges and masih boleh pose untuk untuie dibah 



 Baju dah berdarah. Ni tunggu kat 1MALAYSIA Klinik. 100m away dr rumah mamanem

 kata doc kat sini "kami tak ada selimut besar nak bedung dia... ni kena jahit nih.
Sila lah ke klinik kelana jaya..."

Dagu dibalut...jom ke klinik kelana jaya


 Kat klinik kelana  jaya Ayep dah bertambah cool.... macam tak sakit puun.....

Notice the uncle besides him... dia kata... "he is going to be a very handsome man" to ayep...

 Bagi ubat rasa sakit... Ayep paw mamanem nem Strawberry

 Jangan bagi orang lain amik!!

Pegang dengan kuat2!!!

Masih mampu untuk pose ngan kak Tsya

And pose ngan untie iba


 PEACE!!!!
Doc kata..tak payah jahit.. kecik aja luka nih....
Kita pakai aja Glue stitch... senang ajer.... tak yah bandage2 pun


HARI SABTU PULAK I PERGI FOR MY MONTHLY CHECKUP
For the first time tunggu paling sekejap..... 2 jam aja. habis aja checkup doc went for operation pulak... nasib baik we did not hav to wait long...

Doc kata baby is fine. Alhamdulillah. This time scan nampak sangat jelas.... tp tak nampak gender lagi coz bb kepit... Happy nya tgk dia..... Doc gave me neuro vit since i complain pasal my aching arms.....

BABY DAH GERAK2!!!
Baby dah start bergerak sejak 4 hari yang lalu. (2 Days b4 checkup). Mula-bula sekali sekala ajer. tapi mula semalam dia dah kerap bergerak. Dia start  aktif gerak masa mak dia nak start mengajar sampai habis mengajar.... n lepas makan :D Seronoknya rasa dia :D

Macam mana nak rasa mula2 baby gerak?
Entah lah.... rasa macam ada bubble aja mulanya. Rasanya lembut aja. Diiringi dengan gerakan lembut tik tik... Since the baby is still small t do not feel any ticklish feeling.... Sekarang nih (sejak semalam) dah rasa baby nih macam aktif dalam perut. Macam ada bubble BESAR meletup dalam perut... banyak kali :D

And today for the first time I experienced braxton hicks contractions :D
Apa mende tu braxton hicks?
Perut tetiba jadi keras....... rasa senak ada jugak. Bulat aja jadik perut tu. nak tau banyak pergi kat sini. Tak lah sakit cuma rasa macam ketatlah perut tu jadiknya...agak kurang selesa... tp bearable la :D

Az ada masa i dapat my 'tony braxton'. She was so happy for me that she hugged me.  I guess that she must be happy to see me experiencing new things throughout my pregnancy. :D Comel gitu az :D

MY FRIEND DAH PREGNANT!!!
My friend was trying hard for her 2nd baby...so i referred her to my senseh..... and now she is pregnant after 2-3 months of trying. I am so happy for her.

And today i recommended to anor friend of mine. Bior dia pun success jugak :D InsyaAllah



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...