JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, November 30, 2011

SHORTENING OF CERVIX AND FIBROID IN PREGNANCY



I HAVE A BIG FIBROID!! 5.8 cm


I had my checkup again today to see the condition of the cervix. My cervix is better now meaning it is longer and not 2cm short like last week. It is better BUT it is at the borderline length. This does also mean I have to be careful. I am now 'upgraded' from bed rest to house rest but still no rigorous work like..... GOING TO SCHOOL. The doctor was worried when I told her that I was on duty this coming 6th and she straight away put a big NO NO. Apa-apa pun  skang I can atleast prepare light breakfast and some light house chores. Rumah dah berabuk nih!!

Sayang accompanied me the whole day sampai tak masuk ofis. Kesian dia... Hari ni dua bos tak masuk ofis.  He is so tired taking care of me even though my MIL is here.  Kesian jugak ngan my MIL. Dia pun dah tua.... She's pampering us with her deli curries.....  Since Sayang was there, he asked the doc a lot of questions.  He knows that it is my nature not to ask creative questions...   (I kan cepat panik... Doc kata nak bagi 1 week MC jer dah rasa nak pitam and I did x hear the words she said after that....) He asked a lot about the shortening of cervix, the dilation, and my FIBROID.

SHORTENING  OF CERVIX / INCOMPETENT OF CERVIX 
Last week my cervical length was a  bit more than 2 cm. Bagi mummies yang pregnancynya 24th weeks onwards...length yang sesuai adalah 3-4cm. Kalau sekadar 2cm ini bermakna... badan tgh bagitau kita yang kita dan nak branak sangat dah tu. So the chances for preterm labor is very high. COZ.. BILA DAH PENDEK INI BERMAKNA CERVIX KITA SEDANG MELEMBUT DAN BERSEDIA UNTUK DILATE (TERBUKA)....  24 weeks old premies are not ready for the outside world for their lungs are not fully developed yet... Bila nak terbuka... dokter akan suggest untuk jahit atau cerclage.  kalau jahit mummies boleh lah bawak baby2 ke full term :D

So today my cervix was 3.2cm...  For those who are 24 weeks and above, a healthy measurement would be 3 - 4 cm.  So in my case... dah kira border line lah.  The idea for bedrest tu cuma tak nak kita jalan2 dan graviti nih buat tekanan lagi tinggi kat bahagian vagina.  Ini ditambah pulak yang i ada contraction every night. ard 3 times every night... According to the doc... braxton hicks contraction tu patutnya i rasa masa 30th week and above... kalau before that the contraction cuma very mild and kita tak akan prasan sangat pun dengan contraction tu. So now... because of the contraction... the ventolin dosage is now from 3 a day to 4.   Persoalannya... bedrest nih memang boleh memanjangkan cervix nih ker?  So kalau ikut pengalaman I... betul lah tu. My bedrest memang besd rest tau...jejalan gi toilet, solat pun duduk ... (BADAN PUN NAIK)

FIBROID IN PREGNANCY
Sayang tanya banyak soalan pasal bab ini jugak.... risau dia pasal fibroid lebih dr i...

Soalan 1:
Baby OK ker ngan fibroid nih?
Since my fibroid is located at the upper part of the uterus, the baby is fine. Tp the fibroid mungkin akan membesar. Kalau dia membesar dan baby memang membesar pun .... ini mungkin menyukarkan baby untuk bergerak.  Since baby masih dalam breech position and masih kecik... dia masih boleh buat summersault lagik... tp kalau dia dah besar... dia tak boleh nak bergerak untuk engage masa dan nak full term ini bermakna... CEASER .....

Soalan 2:
Mak nya OK ker ngan fibroid ni?
Mak nya ok... tapi jangan keluarkan fibroid masa beranak coz kalau nak buat macam tu semua uterus akan dikeluarkan and maknya akan alami tmpah darah yang banyak. (Terkedip-kedip sayang dengar nih) Fibroid ni pun mungkin akan mengecut sms baby lahir. So it is really not a big deal.

Alhamdulillah semua ok...kan...
Hari ini juga nurse ajar sayang how to count the baby's movement.
So ...Sayang nak wat table. Download jer sayang :D

Tuesday, November 29, 2011

PREPARING FOR THE UNBORN BABY




Alhamdulillah ...finally I can say this after 12 years of waiting :D
preparing for my unborn Shahrukh Khan is FUN!!!!!
Who can't resist seeing all the cute stuffs from
clothes to furniture ???? :D

And today I'm officially 24 weeks ... Alhamdulillah....

Walaupun tengah bed rest due to my cervical shortening condition..
survey online pun dah macam apa...

Actually the clothes I bought for the just in case adoption scenario could be enough for the baby.
Tapi saja aja nak Sayang sendiri yang pilih (dengan bantuan) this time.

The other day I talked to him regarding the preparation...
and he said.... "Chello  baby...... you are not going for shopping
for i will do the shopping for the baby...."

Sedey jugak dia kata gitu .... Tapi with my condition... sure tak boleh jalan banayk nih...
kalau dia shopping...bukan i tak percaya dia..
it is just that he would simply buy things ... mahal tapi tak berpatutan.... masa sale beli barang bukan on sale... (no disc), and size yang tah apa-apa tah....

So... since my parents and sisters are coming next month...
kena pakat ngan depa nih :D
Mak pandai pilih ....
Adik-adik pun pandai jugak....
Hehehhe surprise me with your choices ok ....
Rilex.... bapaknya yang bayor.. korang pilih jer :D

Beli cam ala-ala ni jer...
Gambor baju2 nih dari mothercare collection :D
Maklumlah kan sekarag nih mothercare tengah sales ... 
Tapi tak semestinya kat mothercare....
kiko anakku pun cantik2
Poney pun cantik ayahnya....


 Yang ni kat umah n jalan pun boleh
 Seluar ...
 baju siang

Baju outing :D


 baju tido

Baju tido n jalan2 pun cantik.... ada stokin sekali tapi baju denga stokin ni 
Shahrukh Khan dapat pakai kejap jer lah.. bail beli yang takde stokin tu...
Lagi pun, kalau dia dah pandai diri.... ker nak diri kan dia..yang ada stokin nih licin... senang jatuh
tp kalau ada yang anti slip tu ok gak...

So pandai-pandai lah korang beli eh :D

Kalau secara online pulak.... dah ada a few things yang disurvey ...


Antaranya cloth diapers nih.....

Kiut2 kaler dia.... haish.... 

banyak faedahnya guna clothe diapers nih....
Faedah yang paling ketara adalah faedah tempoh jangka panjang.... (ranking untuk diri sendiri)

1.  selamatkan alam sekitar daripada longgokan sampah...
Kalau pakai pampers biasa... kesian orrang yang angkut sampah... kesian dia....
taik orang pun dia kena sibuk angkat.....

2.  Jimat.... nak nak kalau ada lebih dari seorang anak.... mungkin kalau sorang anak pun banyak jugak dapat jimat.

Keburukan :
I yang messy nih boleh percaya ker nak basuh2 nih....
basuh baju laki bini ajer ni pun terkial2...



CD nih ada macam2 jenis.... yang high end boleh sampai RM110 untuk 1 set aja (bersamaan dengan 130 keping pampers) ... paling murah RM23... tapi tak tau pulak yang murah nih ok ker tidak pasal benda nih dia ikut gred jugak.. ada gred A, B, C.  Brand pun macam2.... ada Lunatots... Bb syok ... dan macam2  lagik. Kata my friend Az... pampers baby pakai dalam 5 - 7 keping sehari... So kalau beli CD kenalah min of 14 (untuk kes basuh tiap2 harilah).


Next is the breastpump

I'm eyeing for medela breast pump yang freestyle tu.

So far my survey for the cheapest on is RM1250 from US (shipping sekali)... dengan US guarantee la...

Kalau local yang paling murah is RM1200 lebih murah pun.... tapi tak tau ok ker tidak

Paling biasa nampak harga online dalam RM1580

Tapi ada juga yang jual sampai RM2200!!

(Sigh) harga pun macam beli tv.....



Yang jenis back pack nih macam best....
Tp the upper one tu nampak lebih handy jugak ...

Yang atas tu lebih mahal... lupa plak harga dia brapa...

Selain Medela ni... among the femes here is Spectra ... cheaper dan boleh jugak dipercayai...
Kalau medela kat atas tu boleh buat dual pumping...tp spectra nih tak tau pulak...kena research lebih sket.
Prce range from RM410 - RM600 ... dia ada macam2 pekej gitu.

Gambor nih dr satu blog mami tu


So ini jelah angan-angan buat masa nih.

Carseat .... stroller ....
nanti tunggu baby keluar dulu lah .....
Ada sesape nak SPONSOR :D


Saturday, November 26, 2011

SALAM MAAL HIJRAH 1433

MEH BACA DOA AWAL DAN AKHIR TAHUN

DOA AKHIR TAHUN
Dibaca 3 kali pada akhir waktu asar




DOA AWAL TAHUN
Dibaca 3 kali selepas soalat Maghrib






Wednesday, November 23, 2011

23 WEEKS AND IT'S A BOY :D

LAYAN GAMBOR DULU EH


Ini scan 12 weeks...  untuk fetal nuchal translucency test, to detect problems like Downs Syndrome



My 23 weeks scan. Pics to 
examine the level of amniotic fluid.  Tpi the upper pics nampak baby clear jugak.


To check the gender..... and that's the BOBOY marked with an M... a male :D


and that is not the baby;'s head...but my Fibroid.... (sigh)


BEGINI CERITANYA........

Last Friday around 1 am, I felt the baby was hardening inside me.... and I felt like I had to go to the bathroom so often for big biz but nothing happened. I never thought that what I went through was a contraction that lasted for  nearly 2 hours. The pain subsided after I called mak for help and she advised me to read a few surahs and drink warm water. After I woke up the next morning, the pain was totally gone and  I told myself that it could be part of my beautiful journey. However,, to be on the safe side, we went to a nearest clinic and i was diagnosed with UTI. The baby was fine :D Sempat jugak tanya doc tu gender baby... doc cek then dia kata boy... memanglah tgk macam boy.. Doc asked "What do you think?" I jush said "Oh Doc... that could be the umbilical cord.."

On Sunday pulak I went out with Sayang to Mydin. I felt the pressure in my lower abdomen. Maklumlah... a baby is growing i n me so i should expect that feeling esp after a long walk.

Monday I went to school. But I did not walk much. I met Erice and she brought me out to her school. But still i did not walk much...  just a short tour.

Tuesday was however the opposite. I went out with Ernice again and this time we went for shopping for her clothes.  I walked alot!! And again i felt the pain. But again I told myself.... I had been walking for hours and definitely I had to expect this kind of  sensation.

Then came the long awaited 23 nov (Wednesday) for my  monthly checkup.  For the first time, Sayang could not come to accompany me but he promised to come for the scan in the afternoon.  I told Dr Siti all the pain and the checkup I had last Saturday. She assured me that my urine was clear but when she checked my cervix she told me that I might be having preterm labor for I am suffering from shortening of cervix. My cervix was 2cm only ( I did not know what she meant by 2cm). When she told me this I was lost... I lost all my senses for I was so worried. I did not hear her after that. What i heard was, no sex and ventolin. Plus 1 week MC no walking, but bed rest.  My next appointment would be next wednesday to check the cervix again. . . . . (sigh).  In the afternoon we went for the scan and the baby was fine. The sonographer gave us a cd packed with baby scan and clips. Those clips helped me to forget what I went through today...... ceria sket mummy ....

And today jugak macam lebih 50% confirmed baby nih bb boy :D

Once I reached home I googled for ventolin and found this. I have to know what i eat.... It did not answer my question but seemed like this lady had that same same worries I had. Nobody answered her :( 

THEN BACA NIH yang I dapat dari sini

Ventolin Salbutamol safe in pregnancy?

Hi,

I am 25 weeks pregnant and my doctor noticed identified a contraction during a scan. She has prescribed me with Ventolin Salbutamol Sulphate 2mg for 15 days. Apparently she thinks I am at risk of premature delivery. i have been searching the net and found contradictory info abt using ventolin during pregnancy. Can you please advise if it is safe to use ventolin and would it actually address the premature birth problem??


It seems that ventolin is widely used among asthmatic patients. It is also used to stop labor before the 37 weeks. I do not know how this medication helps but I always believe that my doc know best for me. Most of the site i read mentioned ventolin to treat asthma and elaborated less when it comes to the use of it in pregnancy. If ventolin did not work i might have to do cerclage, a procedure to stitch a band of strong thread around  the cervix to reinforce it to help it closed. Buatlah apa-apa yang patut...asalkan selamat.

So right now.... i bd rest jer lah... jalan2 sket2 jer. Gi toilet and attack peti sejuk :D Solat pun duduk aja. 

Tapi hari ini i notice ada clear discharge pulak.  Clear discharge may indicate the rupture of the amniotic sac. Huhhuhuhuh... Tp tak bagi tau hubby lagi coz nak tgk dulu until tomorrow. Kalau esok masih clear cam putih telur dan bukan putih susu... i have to go to the hosp.....

Smoga slamat baby mummy ayah sorang nih Amiin.


Saturday, November 12, 2011

WHEN TO DO SHOPPING FOR MY BABY???

My pregnancy calender....

So... kalau ikutkan calender ini.... I am nearing my 22 weeks.  Time flies really fast... and i have approximately 20 more weeks to go. Alhamdulillah...... 

Today Linda came with her delicious nasi lemak.... Masak dia untuk kakak ipor dia sorang ni walaupun lain agama.... I did not cook for her pun when she was expecting.... dah 2 dah anak dia... thanks dear.... And when she came she touched my belly and said..."Yes.... it's a BOY" heheheh  macam mak bidan pulak dia. Maklumlah dia dah bawak 2 gals... and according to her... my belly shape is different than hers. Gitulah.... 

Aritu pun jumpa my acupuncturist,  kak Lin, once again she said... "Boy la Boy la"  
Dah lah baru ajer miss period pun dia kata yang I'm carrying a boy. hebat betul dia menelek..... by just checking my pulse.

Ayah pulak tak susah2 dengan my Hercules.....

Untie Nor sibuk ngan Shahrukh Khan nya....

Kalau betul..... tak payah lah teka tema apa untuk bilik atau baju baby.... it would definitely the blue theme... Kikikiki.... konon lah... hati ni nak gal jugak... Apa apa pun.... mummy redho dengan pemberian Allah kepada mummy (Mummy ker....panggilan untukku tak final lagi) Tapi ayah dah macam confirm coz itu request ayah masa baru2 kawen dulu...12 taun dulu!!

Persoalannya....... dah boleh beli ke baju untuk baby sekarang ni?? Awal sangat rasanya. Baru lepas 5 bulan.... Sebenarnya banyak baju baby dalam simpanan...pasal dulu beli ingat nak amik anak angkat... manalah tau kot2 dalam tempoh 2 hari seminggu tetiba dapat anak angkat... namun Sayang pulak lah yang berat hati nak terima... kalau nak ikutkan dah ada dalam 3 orang offer untuk bagi anak.  Itu pun baju dah banyak bagi kat orang sempena kelahiran baby2 depa :D

Tapi banyak manapun baju dalam simpanan la ni... tp tetap nak beli jugak coz kalau beli kali ini beli dengan pilihan Sayang. Dulu beli syok sendiri...senyap2 dari Sayang.... contohnya tgk lah gambor nih

Ini hasil tangkapan Anakku Warehouse Sales 2010

Baju2 tu semua dah diberi orang.... mainan yang ada dalam gambar ini hanyalah 1/3 daripada jumlah sebenar!!!! Pasal beli 3 unit setiap mainan untuk diberi kepada orang sempena kelahiran baby jugak.  Satu set lagi simpan dengan harapan untuk baby sendiri..... (Tinggi harapan tu).... P/s bra tu ...cuma nak cakap...kat warehouse t pun jual bra... dan tayang bra itu pun cuma sebahagian jer... pasal ada gak kubeli cotton shop bra untuk diba.... RM10 je beb!!!


Baju baby for boys and girls dari kasut sampailah ke
booties, socks ... mittens etc.....
Semua brand ada kat sini... yang murah punya brand lah
Yang mahal cam mothercare ker... tak der ye pembaca.... Maklumlah...tak tau 
baby angkat tu dapat ker tidak....

Ini pun dah 1 kotak dah..... tapi akan diserahkan kepada baby2 bertuah 
yang akan lahir hujung  tahun ini. 


So... as usual.... dah hujung tahun nih...sales merata2 ...tgk ajer iklan2 nih...


JCard day 1Utama...... 1st Jcard after the big renovation!!!!!

Mothercare sales.... ada terbaca blog mummy sorang nih... dia beli
8 pasang for RM150....


Apa2 pun rasa cam awal lagi utk shopping...tunggu la dah 7 bulan nnt..... bole eh bb..

Sunday, November 6, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA


Hari Raya Korban datang lagi.... cerita kat tv semuanya penuh dengan keinsafan... best best....

Sempat juga terlihat video yang kawanku share.... sangat bermakna...... Islam penyerahan diri dari segi makna.... semua haiwan pun tahu akan maknanya Islam... tgk shj video ni.  Kambing-kambing tu tahu apa perlu buat apabila dibisikkan Bismillahuallahuakbar...... depa terus rebahkan diri dan ready untuk disembelih.  macam nilah agaknya pengorbanan Nabi Ismail ketika ingin disembelih oleh ayahanda baginda Nabi Ibrahim dalam manjalankan perintah Allah. Ikhlas dirinya terhadap perintah Allah....

Meh buat refleksi diri.......
Malu nak cakap...... banyak yang perlu diperbaiki.... dari solat sehinggalah kepada kehidupan seharian yang lain.  Boleh ke hidup tanpa FB, tanpa eletrik, tanpa tv?????? Semua benda ini membuatkan kita terbuai dalam pelukan dunia dan lupa nikmat akhirat.... natijahnya.... akhirat itu bukan nikmat sebaliknya sesuatu yang ditakuti.. tak yah akhirat... alam barzah tu kita kena tanya diri kita..... bersediakah kita..... ikhlas kah kita di dunia ini?

Apabila tengok cerita Panggilan Baitullah, diri ini tertanya-tanya samada pengorbanan yang dibuat selama ini tak kira dari segi wang atau harta benda ini diterima Allah atau tidak.... takut sangat kalau tetiba ada sekelumit rasa mengungkit dan mengharapkan balasan.... takut kalau tercakap..... "Kita pernah tolong dia dulu, sekurang-kurangnya kenalah...... (isi sendiri) "

Taknak lah pula diri ini sibuk juga berkata "Cukuplah Allah sahaja untuk diriku ini..." tapi bila buat apa checklist yang penting dalam hidup...Allah itu tak tersenarai sebagai yang pertama.... entah2 lupa nak tulis dalam cheklist.... "Hidup dan matiku hanya untuk Mu Ya Allah" - tapi bermati-matian simpan duit untuk beli tudung Fareeda yang lawo dan mahel itu.....

HUHUHUHUHUHU malukan??????

Lagi haru tahun ini tak dapat pula nak menyumbang untuk korban..... kalaulah tahun ini raya korban yang terakhir bagi ku atau mungkin bagi dunia ini (konon tahun 2012 kan kiamat) kan aku ni dah tergolong dalam golongan yang rugi..... :(     Kat sini jer dah nampak diri ini belum ikhlas lagi ...... Insaf...insaf....takut....

Selepas ini nak buat a point... InsyaAllah nak berkorban setiap tahun... bukan untuk menunjuk2 tapi inginkan keredhaan Allah....pasal berkorban itu banyak pahalanya kalau benar2 Ikhlas..... agaknya...boleh ke aku korban macam cerita Muhammad Haq dalam cerita Panggilan Baitullah ... insan yang tak dapat menunaikan haji tetapi mendapat pahala seperti inisan yang pergi haji......

TAPI................ sibuk jugaklah diri ini masak untuk Raya Haji..... buat laksa Johor jer.... itu pun perpuluh kali telefon mak... Alhamdulillah jadi.....

(Sayang berkorban masa membantu menggulung spegetti laksaku)

Hantar sikit kat Akbar and the gang yang IKHLAS BERKORBAN MENCUCI RUMAHKU setiap minggu TANPA BAYARAN..... May Allah bless u guys...

Ana datang untuk amik makanan istimewa daripada kakak dia terchenta ini... maklumlah...selama ini hanya Anna aje yang BERKORBAN untuk MASAK UNTUK KAKAK DIA NIH dia walaupun dia dah sarat mengandung.....


Harapan aku....
Aku ingin menjadi seorang insan yang lebih menyerah diri kepada Allah dalam semua bentuk .......... InsyaAllah... semoga amalan aku diterima.... Semoga Syaitan tidak menggoda.... Amiin

Wednesday, November 2, 2011

LOVE NOTE FROM TSYA

Ini penulisnya.... muka macam Mia Sara :D


Note ini dijumpai terbuka macam ni atas vanity table mamanem.

Bunyinya.....

I love you mamanem.
Kepada mamanem
bacalah
mamanem
Ada 3 isya tulis
satu depan
dua belakang
1 tepi 1 kanan

mamanem
baik hati sangat
sangat sangat

(luv luv : dalam luv tu ada gambor mamanem)



luv luv luv
mamnemlah
yang paling baik hati
dengan isya
memanem
selimutkan isya
mamanem tidurkan isya
isya sayang mamanem

I love u mamanem

(muka sebelah)

I love you mamanem
I love you mamanem
isya sayang mamanem kerana menjaga
mamanem isya dan Ariff
Isya tantakan kotak tak atau ye
( dia lukis dua kotak : satu kotak ditulis 'tidak' dan satu lagi 'ye' - part ni mamanem tak paham)
I love you mamanem
(ada lukisan kartun mamanem dengan tsya)

dan mamanem sayang tsya



A short simple note yang buat hati mamanem berbunga-bunga. Sebelum dia balik... dia kata...."Mamanem balas tau...."

Heheheheheh...nanti mamanem hantar surat...pakai pos lagik nnt :D


Thank you isya :D



Tuesday, November 1, 2011

BABY'S MOVING ACTIVELY AND I HAVE JUST EXPERIENCED MY FIRST BRAXTON HICKS CONTRACTION

Dah lama tak blog..... sibuk gitu baby sit anak2 anna. macam macam dah terjadi sepanjang minggu cuti Deepavali nih.  Antara yang dasat ialah ayep yang melompat and hurt himself. terbelah lah dagu dia.... Panik giler mamanem dia.......

AYEP EKSIDEN!!!
Dagu sudah terbelah 

Baru lepas menanges and masih boleh pose untuk untuie dibah 



 Baju dah berdarah. Ni tunggu kat 1MALAYSIA Klinik. 100m away dr rumah mamanem

 kata doc kat sini "kami tak ada selimut besar nak bedung dia... ni kena jahit nih.
Sila lah ke klinik kelana jaya..."

Dagu dibalut...jom ke klinik kelana jaya


 Kat klinik kelana  jaya Ayep dah bertambah cool.... macam tak sakit puun.....

Notice the uncle besides him... dia kata... "he is going to be a very handsome man" to ayep...

 Bagi ubat rasa sakit... Ayep paw mamanem nem Strawberry

 Jangan bagi orang lain amik!!

Pegang dengan kuat2!!!

Masih mampu untuk pose ngan kak Tsya

And pose ngan untie iba


 PEACE!!!!
Doc kata..tak payah jahit.. kecik aja luka nih....
Kita pakai aja Glue stitch... senang ajer.... tak yah bandage2 pun


HARI SABTU PULAK I PERGI FOR MY MONTHLY CHECKUP
For the first time tunggu paling sekejap..... 2 jam aja. habis aja checkup doc went for operation pulak... nasib baik we did not hav to wait long...

Doc kata baby is fine. Alhamdulillah. This time scan nampak sangat jelas.... tp tak nampak gender lagi coz bb kepit... Happy nya tgk dia..... Doc gave me neuro vit since i complain pasal my aching arms.....

BABY DAH GERAK2!!!
Baby dah start bergerak sejak 4 hari yang lalu. (2 Days b4 checkup). Mula-bula sekali sekala ajer. tapi mula semalam dia dah kerap bergerak. Dia start  aktif gerak masa mak dia nak start mengajar sampai habis mengajar.... n lepas makan :D Seronoknya rasa dia :D

Macam mana nak rasa mula2 baby gerak?
Entah lah.... rasa macam ada bubble aja mulanya. Rasanya lembut aja. Diiringi dengan gerakan lembut tik tik... Since the baby is still small t do not feel any ticklish feeling.... Sekarang nih (sejak semalam) dah rasa baby nih macam aktif dalam perut. Macam ada bubble BESAR meletup dalam perut... banyak kali :D

And today for the first time I experienced braxton hicks contractions :D
Apa mende tu braxton hicks?
Perut tetiba jadi keras....... rasa senak ada jugak. Bulat aja jadik perut tu. nak tau banyak pergi kat sini. Tak lah sakit cuma rasa macam ketatlah perut tu jadiknya...agak kurang selesa... tp bearable la :D

Az ada masa i dapat my 'tony braxton'. She was so happy for me that she hugged me.  I guess that she must be happy to see me experiencing new things throughout my pregnancy. :D Comel gitu az :D

MY FRIEND DAH PREGNANT!!!
My friend was trying hard for her 2nd baby...so i referred her to my senseh..... and now she is pregnant after 2-3 months of trying. I am so happy for her.

And today i recommended to anor friend of mine. Bior dia pun success jugak :D InsyaAllah



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...