JOM LAYAN IKLAN

Sunday, January 31, 2010

IVF?


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia

Mmmm ... ni dah second dah peot. I was just wondering whether I'm prepared for IVF next month or not. Takut pulak rasa. So... my gynea said I could come on the first day of my cycle or 21st day. So i decide to go on my 21st. The dr did advise me to do in June for UH is handling 100% IVF procedure.For now they collaborate with HUKM: monitoring is done in UH while IVF procedure is done in HUKM. My hubby kata... buat kat HUKM pun tak apa coz their staffs are still not very sure with the procedure... gitu lah ceritanya.

So... kenapa takut??? Takut jugak kalau tak menjadi... tapi bukankah diri ini perlu berdoa dan berserah kepada Allah? Iya itu yang aku akan buat. Oleh itu untuk bersedia aku harus mengurangkan stress. Awal tahun di sekolah kerja amatlah banyak. Stress wajib ada... Nak legakan stress takkanlah tiap2 hari nak naik gasing?? 2 - 3 kali seminggu jadiklah...

Apa-apa pun... kita tunggu jer nanti bulan depan K?

I'll post my journey doing IVF untuk semua :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...