JOM LAYAN IKLAN

Monday, November 30, 2009

RAYA KORBAN







Mak and D'head

Aren't they just cute??



Burning the apple pie and etc

BEST RAYA KALI NIH TAPI ...SAYANG LAK YANG TAK ADA. SIBUK BENOR NGAN COURT CASE DIA ....

Hari Raya ni pun b'day Nor yang ke-20. Dah tua adikku sorang nih. Ai... dulu kecik2 sempat gak kakak dia cuci bottom die... buaikan dia.... belikan baju baby untuk dia... pukul dia biler dia buli Diba... beli buku sekolah dia... Skang dia dah besor... Maknya b'day pun on the 25th ari tuh... So.. since e1 was here... we had a small b'day celebration for both of them. Best lak when we sang for mak and nor the b'day song. Even the smallest (Ayef) got excited.

This time, Mak Teh our neighbour gave us the cow's head. Oh my.... I had no idea what to do with the head but mak definitely had a few ideas on it. So... she and Wadi started working on it all day long and finally we had brain, tongue, ear soup for our 2nd day of raya. The tongue soup was great... the meat was so soft and tender... yummy.. (Iyalah...lembu tak pandai ngumpat...). Besides the yummy food... mak made her great apple pie. She told us how excited she was just waiting for the day that everyone was home so that she could cook for us, feed us and make us grow!!! Because of the apple pie, the satay, and the other greasy meat stuff... we went to the park to do some workouts... Kononnya lah.... Apa-apa pun... we had fun :D

However... this raya... Ayep suffered from HFMD. Camner dia dpt pun tak tau lah.....

Hari Raya korban ni membuatkan aku terpikir akan pengorbananku untuk diri, keluarga, dan agama pada tahun ini.

Apa-apa pun diriku sangat daif daripada pelbagai segi. Pengorbanan tak banyak pula yang kulakukan.... entah lah.... Rasanya macam banyak aja masa yang terkorban dengan sia-sia. Apa-apa pun... ini semua kena reflek nanti masa awal tahun.

SELAMAT ARI RAYA SEMUA :D

Monday, November 9, 2009

MALAM KENANG BUDI smkts

Inilah rupa backdrop nya....

Tetiba Elvis Original Malaysia datang naik Harley

Tetiba dia hulur tangan kat I ajak I joget gelek ngan dia!! My friends were
wondering how la he spotted me first!!! Mungkin masa dia naik motor masuk dewan tu
dia nampak I... :D

I pun gelek ajer!!!

Lepas I, Cikgu-cikgu lain pun ikut sama... gelek dengan dia :D

Ini pulak group ratu gelek taman sea

Then, kami pun ramai ramai bertwist

Pastu... tibalah persembahan kami dengan lagu Malam Pesta Muda Mudi

I dapatlah bunga daripada Mr Alan yang buat I lupa steps terus :D

Amik lah gambor ngan Pengetua, Pn Zakiyah and President Kelab Guru Puan Harminder
sebagai gambor kenang-kenangan

Dapat ole-ole plak tu biler dah joget :D

Malam itu memanglah aku bergumbira ngan teman-teman... Bertwist dan tah apa-apa lagik. Makan pun sedap... Banyak ler yang aku makan! Nasib baik my personel instructur ak ader malam tu. Kalau tak mesti banyak yang tokleh makan.

BTW, they AJK did also announce the new line for next near... AND GUESS WHAT?!!! They called my name first!! Yes!! HANIM SALLEH!!! Terkujat ku dengar... Masa tu tgh sibuk nak tepuk sungguh2 tp...terkelu lak biler they announced my name!... Tak aper!!! Next year kita wat theme..... the arabian night. Kita tayang semua peyot kiter!!! :D

Kesimpulannya.... Memang seronok dan aku happy :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...