JOM LAYAN IKLAN

Friday, October 30, 2009

CERITA KASUT Dan NAFSU BELI





Columbia Footwear Pagora Hiking Shoes - Waterproof (For Women)

Our Price: $54.95 Retail Price: $90.00
SAVE: $35.05 (38%)
Item #1739M

Montrail Nitrus Trail Shoes (For Women)

Our Price: $54.95 Retail Price: $100.00

New Balance Women's WT571 Outdoor All Terrain Trail Shoe

New Balance Women's WT571 Outdoor All Terrain Trail Shoe

List Price : $64.95
Now: $33.51

PATUTNYA BELI MACAM KAT ATAS TU.....

TAPI

BELI YANG INI PLAK!!!

Puma Complete Tenos V Wn's Wide
Ori price RM459
Tp dapat beli dengan harga RM80!!!

Giler biler beli tau!! Rasa macam murah giler walaupun memang murah!! Tp objektif pembelian masih tidak tercapai!! Dah lah cari saiz pun tak senang nak dapat!! Kasut saiz 9.5 US Wn's size!! Besar kan? Kelmarin pergi Jcard kat Sunway pun ada jugak jual brand Mizuno... tp tak ada saiz plak.... So biler pergi kat Puma Warehouse sales... nampak nih.. grab aja lah kan???

Semuanya pasal tak survey sebelum membeli!! Pembaziran telah berlaku!!! TERUK KENA TEGUR DENGAN SAYANG!!

Kasut yang terbeli tu patutnya untuk tujuan jogging... kat taman ker... kat track ker...sesuai lah...

Tapi kalau nak naik Bukit Gasing selalu ker... plan naik Gunung Nuang Ker... apa-apa gunung ker.... separuh jalan mesti dah kopak...

Tak ada ker duit yang nak turun dari langit... I boleh lah beli kasut yang tahan lasak tu..... Nak tak nak... kasut yang kat atas tu masuk kat wishlist ajer lah..... Ada sesapa nak tolong belikan>>>
:D

Wednesday, October 28, 2009

Umur 33 cam umur 55!!

Depan Gunung Nuang...

Naik Gunung Nuang...
This month kan... I am celebrating my 33rd birthday... tp rasa cam dah 55 yrs old. Among my b'day resolutions are to be spiritually stronger and to have a healthy lifestyle... So... to fulfill the latter, I pun cubalah gi ikut Ernice my friend exercise.... She is older than me.... BUT... SHE IS SO FIT!!! She can run up the hill and leave me panting behind!! How la......

First, we went to Mount Kiara Hill (dah mount... hill pulak). The 2nd trip we went to Taman Aman for a slow jog... Ernice did her 'sprint stunt' but I could only brisk walk... joining other unties and grannys who were doing the same thing there... :(( The 3rd trip was the Gasing Hill.... and last weekend we went to Gunung Nuang. The next hill trekking would be.... Gunung Angsi.

My trip to Gunung Nuang was a very interesting trip. We brought Mas along. Kita nak fit macam Ernice lah katakan.... Mmm... I thought that Gunung Nuang was easier than Gasing Hill. From what Ernice told me... Gunung Nuang is not as steep as Gasing Hill. TP Gunung Nuang is place to test your physical and cardiovascular endurance!!! Walaweiiiiiiiii....... TP the reward was when we reached Lolo Campsite. Mak Aiiii I tell u... the waterfall is so clean and SOOOOO COLD! Best giler main kejap dalam air tu!! Lepas panjat gunung, we went for makan... ala brunch gitu... and not to forget... we also stopped by the road side to try out the durian kampong!! Best... Lagi best pasal Ernice belanjer!! Hehehe

To prepare myself for Gunung Angsi, I have to climb the 'still treacherous' Bukit Gasing for 4 times a week. After 3 times climbing the hill, I managed to improve the pace thus am getting better in climbing up the hill. The first trial was around 1hr 20 mins, 2nd 1 hr 10 mins and yesterday I manage to climb within 1 hr... OK lah tu (even though not as good as Ernice). I hope I could do better tomorrow... 45 minutes?? Hope so... BUT first... I have to buy a good pair of running shoes... Ernice dia ngadu kat Kak Zu tht I made her later because of my lousy old running shoes and my lousy worn out socks (la... stokin tidur jer.... yang beli kat giant RM0.99 tu...) Esok mesti beli kasut baru.... kan ada warehouse sales and Jcard sales esok.....!!!

Heheheh...... Nak kena fit sket.... dah macam apa dah nih... badan flabby sana sini :((

Tuesday, October 20, 2009

ScUR


SEGAMAT TRIP


Atok wif anak and menantu.

Family pic gitu


Pengantin baru nya first trip ke Segamat...
Abah and Abg Lok... (kecik lah Abah...)


Abg Lok and atok... Jauh beza!!

Ni jerlah anak-anak atok

Pondok Muchidar (Mustapha and Badariah)

Monday, October 19, 2009

I'M BAD (michael jackson)


"Bad"

Your Butt Is Mine
Gonna Take You Right
Just Show Your Face
In Broad Daylight
I'm Telling You
On How I Feel
Gonna Hurt Your Mind
Don't Shoot To Kill
Come On, Come On,
Lay It On Me All Right...

I'm Giving You
On Count Of Three
To Show Your Stuff
Or Let It Be . . .
I'm Telling You
Just Watch Your Mouth
I Know Your Game
What You're About

Well They Say The Sky's
The Limit
And To Me That's Really True
But My Friend You Have
Seen Nothing
Just Wait 'Til I Get Through . . .

Because I'm Bad, I'm Bad-
Come On
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
Come On, You Know
(Bad Bad-Really, Really Bad)
And The Whole World Has To
Answer Right Now
Just To Tell You Once Again,
Who's Bad . . .

The Word Is Out
You're Doin' Wrong
Gonna Lock You Up
Before Too Long,
Your Lyin' Eyes
Gonna Take You Right
So Listen Up
Don't Make A Fight,
Your Talk Is Cheap
You're Not A Man
You're Throwin' Stones
To Hide Your Hands

But They Say The Sky's
The Limit
And To Me That's Really True
And My Friends You Have
Seen Nothin'
Just Wait 'Til I Get Through . . .

Because I'm Bad, I'm Bad-
Come On
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It, You Know
(Bad Bad-Really, Really Bad)
And The Whole World Has To
Answer Right Now
(And The Whole World Has To
Answer Right Now)
Just To Tell You Once Again,
(Just To Tell You Once Again)
Who's Bad . . .

We Can Change The World
Tomorrow
This Could Be A Better Place
If You Don't Like What I'm
Sayin'
Then Won't You Slap My
Face . . .

Because I'm Bad, I'm Bad-
Come On
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It, You Know
(Bad Bad-Really, Really Bad)

Woo! Woo! Woo!
(And The Whole World Has
To Answer Right Now
Just To Tell You Once
Again . . .)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
Come On
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It-You Know It
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know, You Know, You
Know, Come On
(Bad Bad-Really, Really Bad)
And The Whole World Has To
Answer Right Now
(And The Whole World Has To
Answer Right Now)
Just To Tell You
(Just To Tell You Once Again)

You Know I'm Smooth, I'm
Bad, You Know It
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad, I'm
Bad Baby
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know, You Know, You
Know It, Come On
(Bad Bad-Really, Really Bad)
And The Whole World Has To
Answer Right Now
(And The Whole World Has To
Answer Right Now)
Woo!
(Just To Tell You Once Again)

You Know I'm Bad, I'm Bad-
You Know It
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad-You
Know-Hoo!
(Bad Bad-Really, Really Bad)
You Know I'm Bad-I'm Bad-
You Know It, You Know
(Bad Bad-Really, Really Bad)
And The Whole World Has To
Answer Right Now
(And The Whole World Has To
Answer Right Now)
Just To Tell You Once Again . . .
(Just To Tell You Once
Again . . .)
Who's Bad?


Entry nie belum habis tulis lagik....
Cuma nak komen pasal lagu ini dan remaja kini...
Tunggu ye semua bloggerku yang setia?

Sunday, October 11, 2009

HANTU - NUR KASIH

Cerita Nur Kasih

Buat masa ini, aku memang suka cerita Nur Kasih. Suka sangat-sangat sampai sambil menaip soalan peperiksaan pun aku biarkan cerita ini dimainkan di tab yang lain. Sayang terjerit-jerit panggil aku obses!! Nak baca sinopsis... silalah ke sini ... http://www.tv3.com.my/nurkasih/sinopsis.asp

Tahniah kepada pengarah filem ini Khabir Bhatia, dan penulis skrip Mira Mustaffa dan Mariana Hashim kerana mengarah cerita yang sememangnya dinantikan oleh generasi muda kini.

Perkara yang menjadi perhatianku dalam cerita ini adalah percintaan yang yang tulus hanya untuk Allah, cinta yang hanya menurut Islam. Menonton cerita ini menjadikan diriku insaf. Maklumlah kisah cintaku tak macam cerita ini. Tetapi memang aku akui bahawa cinta memerlukan banyak pengorbanan.

Daripada cerita ini, seseorang seperti aku pasti menjadi insaf dalam mengenali diri dan mengenali tanggungjawab diri dalam Islam. Aku percaya bahawa ramai anak muda kini yang berjenis 'rebellious' dan sering mempertikaikan konsep Islam itu sendiri. Ramai anak muda yang tidak suka akan sikap Islam yang dilihat agak mengongkong dan penuh dengan batas-batas keagamaan. Islam tidak dilihat sebagai 'cool' kerana 'macam tak moden' ... maklumkah... susah nak enjoy..... Maka tidak hairanlah jika ramai anak-anak kita kini mudah terjerumus dalam kancah kehinaan seperti minum arak, pergaulan bebas, pengguguran, dan yang lebih teruk lagi hilang akidah (murtad). Alangkah baiknya jika semua anak muda ini dianugerah Allah hidayah seperti yang diberikan kepada Adam dalam cerita ini.

Cerita ini juga jelas menunjukkan cara hidup yang sebenar dalam Islam... cara hubungan kekasih, cara hubungan sesama muhrim dan bukan muhrim, cara hubungan suami isteri, cara bekerja, cara mendidik anak-anak mengikut Islam dan juga hubungan sesama insan lain dan yang paling penting sekali adalah hubungan dengan Allah.

Di sini juga dipaparkan bahawa berdoa memainkan peranan yang paling penting dalam melalui gelora kehidupan kerana Allah memang suka memberikan dugaan kepada hambanya kerana Dia ingin melihat kesungguhan hambanya beribadat kepadaNya. Lihatlah si ibu berdoa kepada Allah semasa berada di Jabal Rahmah (menunaikan umrah) supaya Allah membela nasib anak-anaknya. Dan inilah bukti bahawa Allah itu maha mendengar dan maha mengasihani. Ujian daripada Allah... dari situ diberi ganjaran pahala yang tinggi kepada hambanya yang sentiasa bersabar dalam menempuh dugaannya. Tinggi darjat diberikan.... Islam tidak sepi daripada dugaan... kerana janji Allah adalah untuk hari kemudian.

Dugaan yang hebat dalam cerita ini merupakan dugaan untuk Aidil dan juga dugaan untuk Nur Amina. Dugaan untuk Aidil dikatakan hebat kerana dia tabah melalui dugaan hidup melihat cinta kasihnya terpaksa dikorbankan semata-mata untuk memenuhi permintaan si ayah yang menjodohkan kasihnya dengan adiknya Adam. Nur Amina pula terpaksa melalui satu kehidupan bergelar isteri tetapi bergantung tanpa tali. Sepanjang Nur Amina digantung suami, Aidil lah yang membela nasib Nur Amina tanpa pengetahuan sesiapa.

Episod yang paling aku suka adalah episod 18... Adam dan Nur bersatu dalam erti kata suami isteri yang sebenar manakala... Adikku Dibah suka episod 13... maklumlah ada babak-babak romantik kat situ...

Semoga hidupku diberkati Allah.... Jauhkanlah aku daripada godaan syaitan yang sentiasa membawaku ke lembah kehinaan dan maksiat.

SPAM EMAIL DARIPADA Mr. Robinson, Donald, Bruno Agogo, dll - bdnld.rbinsn2@earthlink.net

Kalau nak sangat kayap..... contact lah orang-orang nih...
Bruno Agogo and Robinson Donald are scammers!!! Beware!!

From: "Mr. Robinson, Donald"
Sent: Sat, October 10, 2009 10:37:06 AM
Subject: Bekerja sama dengan saya

Bekerja sama dengan saya

Halo!


Sila: merespon dalam bahasa inggris, karena saya tidak bercakap bahasa melayu dan penterjemahan tidak cukup baik


Aku Donald Robinson, Aku Mr. Robinsons Don, auditor general daripada syarikat kewangan empayar Terhad, Inggeris. Dalam perjalanan audit saya, Saya menemukan dana mengambang dalam satu akaun, dikinjunji pada tahun 1990 milik asing yang mati mati tentang tahun 1999. Setiap upaya yang dilakukan untuk menjejaki setiap ahli keluarga atau kerabat telah sejak gagal; oleh kerana itu, Saya berhubungan dengan anda sehingga anda akan berdiri sebagai kerabat terdekat kerana anda menanggung nama belakang yang sama dengan dia. Beliau meninggal tidak meninggalkan waris atau yang akan.

Objektif saya bilangan ialah untuk memindahkan ini Lima belas Juta, Lima ratus ribu dolar Amerika Syarikat daripada akaun Allahyarham untuk yang dipercayai akaun asing di luar negeri. oleh kerana itu, i am mencadangkan bahawa anda diam-diam bekerja sama dengan saya untuk membolehkan anda menyediakan akaun atau membuat akaun bank baru yang akan melayani tujuan menerima dana ini.

Kerana bantuan anda dalam projek ini, saya siap untuk berpisah dengan peratusan yang baik daripada 15, 5 juta dolar amerika serikat.

Selepas melewati almarhum nota dan fail, Saya mendapati bahawa:

(1) Tidak ada yang dikendalikan akaun yang sama sejak tahun 1999
(2) Dia meninggal tanpa waris ataupun AKAN; Oleh kerana itu, wang tersebut telah mengambang.
(3) Tidak ada orang lain tahu tentang akaun ini dan tidak ada ahli waris diketahui.

Jika kita tidak mendakwa wang ini mendesak, itu akan dilepaskan dan kemudian dikonversi menjadi dana syarikat, yang hanya akan menguntungkan para pengarah syarikat saya. Wang ini boleh diluluskan untuk anda secara legal sebagai dengan semua dokumen yang diperlukan kelulusan dalam nama anda. Saya akan memberi anda maklumat lanjut berkaitan dengan beberapa butiran dan juga membimbing anda tentang cara untuk menyerahkan surat permohonan pelepasan dana dalam proses hukum.

Jika anda tertarik dan siap untuk bekerja sama dengan saya, respons dengan maklumat di bawah ini sehingga saya boleh menghantar modalitas proposisi saya. Anda mesti terus proposisi ini benar-benar rahsia, jika anda tertarik untuk bekerja sama dengan saya menjawab dengan maklumat di bawah ini:

Nama lengkap anda:
Nombor Telefon Bimbit anda:
Telefon anda (Pejabat dan Rumah) Nombor:
Faks anda:
Pekerjaan anda:
Umur anda:
Anda Kebangsaan:

Sila: merespon dalam bahasa inggris, karena saya tidak bercakap bahasa melayu dan penterjemahan tidak cukup baik. Saya berharap anda anda respons cepat.

Salam,
Robinsons Don
Juruaudit Jeneral
Imperial Kewangan Firma
Inggeris

Sila: merespon dalam bahasa inggris, karena saya tidak bercakap bahasa melayu dan penterjemahan tidak cukup baik. Saya berharap anda anda respons cepat.

Full View
MY PROPOSAL OF TRUST
From:
DR.BRUNO AGOGO
Add to Contacts
To:

DEAR FRIEND,
MY GREETINGS TO YOU.



FUNDS PROPOSAL.


NOTE: Before you proceed reading this mail,this is true and not one of those mails you see on the internet,i am about to retire and here in Africa service is not adequately rewarded i tell you the gospel truth,hence do not blame me on this,i only need you to help me so that we can smile in future,GOD bless you as you read.

I presume this mail will not be a surprise to you. I am an accountant in the mineral commission department of Ministry of Mines and Energy Ghana and also a member of
contracts awarding committee of this ministry under Ghana government. I got your full information from Chamber of Commerce and industry on foreign business relations here in Accra-Ghana.And i beleived you must be trustworthy and honest main looking at your profile.

Some years ago, Ghana government asked this committee to awards contracts to foreign firms, which I and my colleagues happed to be the head of this committee. With our good position, this contract was over invoiced to the tune of US$10,500,000:00 as a deal to be benefited by the two Members of this committee. Now the contracts value has been paid off to the actual contractors that executed these jobs, all we want now is a trusted foreign partner like you that we shall front with her banking account number to Claim the over inflated sum.

The said funs will be shared within us when it is confirmed into your provided Account in your country by the paying Bank.

NOTE: I know there may be scams and junk mails flying here and there on the internet but certainly, this is not one. Please do not fail to understand that in spite of all that, opportunities of this kind still abound. If you have ever wished or prayed for something good to come your way, now I urge you to take this message seriously and with an open mind.

You could never know. This may be an answer to your prayers. So please give it a benefit of doubt, and withgood faith and trust join me and I am assuring you now that you will never be disappointed. Kindly respond back to me

Sincerely

Dr.Bruno Agogo.
bruno.dr_agogo@live.com (Dr Bruno's exact email address)

Thursday, October 8, 2009

MY 33rd BIRTHDAY



Sam makan.... dengan sopan...

Foo Hen and kah Hao... the heros


The cake with it's own story..
The surprise :D


Apa nak makan ek?

Tengok Atas...

Toleh kanan

Toleh Kiri....


WOW!!! Makan!!!! Sedap Fried Mushrooms nih!

Lantak time!!!


Thank you Sayang... Muahmuahmuah

From my ex student Jerome. TQ dear

Sedap tuh!!




Wednesday, October 7, 2009

THE EVE

Today I did something that i should had done long time ago... It is to exercise. So... I planned a trip with my dear school friend Ernice to Bukit Kiara Park... Ernice was so kind teaching me from the very first steps... warming up... relaxing... rigorous as well as vigorous... exercise...

Esok pergi lagi... penat but my muscles are happy...

This is a very good way for me to reflect myself... the big me.. the lazy me... the disorganize me.. the kabut me... I have to set a new habit lifestyle... and by closing the 33rd year old me I need to throw all the bad habits...

1. I need to be more energised... physically and spiritually...
2. I need to be more organized.
3. I need to do more exercise.
4. I need to read more...
5. I need to be more focussed
6. Need to eat well...
7. and sleep well too...

Banyak kalau nak list... but... I would like to be the person that I admire in school. Kak Zu... she has the full package... plus... she is a very loving person (which I'm not.. am more to a playful kinda person..hehehe).

Sebagai Hamba Allah,
I want to focus more on my daily prayers... Pray hard... spiritually and physically... All the sunats in now should be considered wajib for me.... For I know.. the more I submit myself to Allah... the happier person I'd be... I do not want to rush when praying and I know.. praying is also a form of exercising.... mental and physical exercise.

So...
Ya Allah... perkenankanlah doaku ini...Tabahkan hatiku dalam melawan godaan syaitan dan manusia... Jauhkan hatiku daripada melakukan perbuatan yang terkutuk... Beriku kesabaran dalam menempuh hidup ini... Amin Yan Rabbal 'Aalamiin


So to day....
Actually...
I'm setting my goals....

Saturday, October 3, 2009

MY FRIEND STARTS HER IVF TODAY







A friend of mine, as I call her Naddy, starts her IVF today and promised me to log her journey.

To Naddy,
Good luck! Nanti kita join masa cuti sekolah.


Kot-kot dapat twins ker.


Boy and girl plak tu :D

Apa-apa pun kita doakan Naddy selamat.

"Ya Allah Ya Tuhanku. Berikanlah sahabatku, Naddy, zuriat yang telah dinantikan sekian lama. Semoga segala perjalanannya dalam melalui IVF turut selamat dan berjalan Lamcar. Amiin Ya Rabbal A' laamiin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...