JOM LAYAN IKLAN

Tuesday, August 25, 2009

MY DARLINGS CAME... HAD FUN AND THEY LEARN TO THEIR HAND FOR MAKAN

Brandon


They luv the lamp post


Lepak ajer... watching Spongebob if i'm not mistaken


Makan guna tangan....




Bala on the line... CD on piggy


Brandon.. poser

They really had fun at the playground.

Hari puasa ke-4...
Brando, Bala, Rachel, Pamela, Jess, Michelle dan Chong De came... They wanted to break fast with their darling teach... kuikuikui....

Hari ini masak nasi ghee, sambal udang, kari ayam, sayur campur dan salad mayo. Simple ajer... masa tengah masak selalu ingatkan diri untuk sediakan sudu dan garfu.. tapi... last2 terlupa pulak...

Hahahah... macam apa anak-anakku makan guna tangan... kekok!! Nak amikkan sudu garfu, mereka tak bagi... "It's OK teacher.. 1 Malaysia.. we are learning."

Brandon kata perut dia masuk banyak angin daripada nasi... Last2 bagilah jugak dia guna sudu garfu...

When we chat... I realised how my children have grown. They are really 'the young adults' who are capable of taking care of themselves and helping others... The are so matured and I couldn't help myself to just admire them while listening to issues that they discussed. Wah... they are so different... mmm... 1 day I would also see my l'lil Diba changing from a catterpillar into a beatiful butterfly... and not a MOTH!! Even now she could already point out certain issues that we have never discussed about it before.... Mmm... she is no longer my Diba who would cling to my waist... while walking... for now when we walk... she'd be at 1 corner... and i'd be at anor corner...

Even though my darling students are not my children, I felt like cooking for my own... I felt so happy... tak sedap pun masak ari ni... but My Sayang came home and finished off everything...

Biler semua dah balik Brondon sms me
"Cikgu, thank u so much 4 d dinner, It was great..sori i made u pening kepala wen planning..haha..next time, bbq pool party. I'll help u plan dun wori."

mmmmm Avtually the initial plan was to have 20 of them coming... but then my Sayang gave a suggestion to have a bbq party for our open house... then from 20 jadik 7 only today.

I had a great day today... I hope that they too had fun at my place today :D

Luv U guys

Monday, August 24, 2009

INDAHNYA RAMADHAN

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Saturday, August 22, 2009

SAPER LAH TU YE?



Tak mau lah nak syok sendiri..... tapi kalau syok sendiri pun tak per kan.....

Kalau ada pakar ICT yang boleh explain lagik baik...

Friday, August 21, 2009

ERTI RAMADHAN UNTUKKU


Ramadhan kini menjelang lagi.. dan harapnya bukanlah yang terakhir bagiku dan keluargaku.

Ramadhan... rasanya seperti nak sambut tahun baru... Kena buat azam baru... dan istimewanya bulan ini jika dibandingkan dengan azam awal tahun Januari azam bulan Ramadhan lebih bersifat spiritual. Inilah agaknya kelebihan menjadi seorang Muslim... yang mana umatnya sedar akan kebesaran Ilahi dan sedar akan dirinya sebagai seorang hamba dan sedar perlunya mengabdikan diri kepadaNya supaya diterima amal ibadat untuk alam akhirah nanti.

Bagi diriku... aku sedar bahawa aku bukanlah seorang insan yang sempurna... Ibadatku perlu kubaiki... Solatku... perlu pada waktunya... Zikir tak mahu kubuat sekali sekala... Solat malam pula hendaklah dijadikan amalan. Solat malam ni susah... solat pada waktu pun tak tepat.. Sedih juga melihatkan kedhaifan diri ini. Waktu malam sedap tidor.... sedangkan pada masa inilah pintu langit terbuka untuk melihat segala kebaikan dan membawa doa untuk dimakbulkan. Kenapalah kebaikan seperti itu tidak pernah kurebut... tak pernah kunanti2 sedangkan pahalanya besar sekali. Takut pula apabila memikirkan bahawa betapa syoknya syaitan menggoda diriku. Mesti syaitan itu ketawa dan berparti setiap kali aku lambat solat dan tidor malam tak sedar diri!!

Boleh ker... setiap malam bermula pada malam ini aku teguhkan diriku untuk membuat Solat Terawih... Bangun malam untuk Qiamullail menanti pagi dengan bacaan Al-Quran dan menanti buka dengan Al-Quran juga. Nampak macam senang... tapi ... sikap malas nih sebenarnya yang sudah sebati dengan diri ini. Rajin bila mengadap FB ajer!!!

Malam ini kena insaf... semoga malam ini turut membawa perubahan diri untuk yang terbaik... AKu berdoa agar Allah itu sentiasa dekat dengan diriku. Aku tidak mahu ketakutan aku kepada Allah akan hilang... kerana takut kepada Allah sebenarnya adalah satu kenikmatan buat diriku... Ya Allah.. Ampunilah aku... Jangan kau tutup pintu hati ini setelah kau beri kami petunjuk... Jauhkanlah kami daripada sifat malas yang hanya akan merugikan kami.
Amin Amin YaRabbal Aalamiin

Semoga aku dapan melalui bulan Ramadhan ini dengan penuh kesabaran... Aku tahu aku boleh lapar sepanjang hari kerana memenuhi tuntutan puasa ini. Tetapi aku tidak mahu diri ini alpa terhadap kewajipan kepada Allah... Semoga aku dan ahli keluargaku melalui Ramadhan dengan penuh keberkatan.

Wednesday, August 19, 2009

UPDATE KOLAM dan H1N1 SCREENING






Kolam ni kira macam 1st projek kokurikulum untuk pelajar-pelajar tingkatan 6. Seronok rasanya apabila buat kolam ramai-ramai. Yang riuh... yang memuji... yang mengutuk... yang buat kecoh.... semua character student ada apabila buat kolam. Isy mmg seronoklah. Jadi kolam ini mmg sebenarnya memberi erti yang mendalam kepada semua pelajar tingkatan 6 bawah pada tahun ini.

Nak jadi cerita.... semalam hujan lebat.... Alamak... kesian pulak bila memikirkan keadaan tempat buat kolam tu yang agak terbuka sedikit.... Maklumlah...tempat tak berdinding...ditambah lagi dengan keadaan geografi kawasan yang berlereng. Gerenti air dah melimpah ruah masuk dalam Anjung Muafakat. Penat Vinser membuat benteng menahan air.

Jadi nak sedapkan hati, lepas hujan pergilah tengok kolam. Alhamdulillah...tak terjejas teruk. Bumbung yang bocor tu... airnya menitik kat atas kolam... tapi tak teruk sangat. Aliran air pun tak lah deras sangat agaknya sehingga membolehkan beras tidak terhanyut dibawa arus...
Kolam basah... tapi masih cantik :D

Esok nanti Kah Seng nak amik gambar kolam dengan menggunakan kamera canggihnya....
Kah Seng, amik macam-macam sudut eh...



Hari ini seperti semalam juga, Fida Cikgu kaunselor sekolah ronda2 periksa temperature student. Maklumlah dah ada wabak kat sekolah nih... So kenalah berjaga2 sikit. Student 5 Lili mangsa pertama... Imran pembawa wabak .... Hari ini satu kelas 5 Lili tak pergi sekolah.... So ramailah Cikgu 5 Lili yang free... seronokkan? Jadi, Cikgu Fida mengambil inisiatif jadik Misi Fida... ke mana-mana ajer bawak thermometer... Dia tembak orang sana sini pakai menda alah tuh...

Chong Sheng in action... poser

Mun Chien yang prihatin.

Tuesday, August 18, 2009

PROJEK KOKURIKULUM TINGKATAN 6 SMKTS






Hari ini para pelajar menyambung aktiviti membuat kolam mereka yang dimulakan semalam. Siap sudah semuanya hari i ni. Kesemua 30 kg beras telah digunakan. Semua student kreatif... cikgu cuma busy-busy ajer tangkap gambar... :D

Pengarah projek Becky tentu berasa bangga. Aku sendiri berasa bangga. Semua pun happy. So just enjoy the pics.

Saturday, August 15, 2009

MY TERATAI BATCH 07

The Mush-mush from Abhi and Deepika.

My Teratai 07 (Kehadiran 9/16)

Macam kat sekolah lak...amik gambor ada kerusi.

Sam... the poser...
just got to know tht she is Tiiben's gf.
(Cikgu lambat lah...)

The surprise

A small gift for Lee Yean.

Mmmm ... a few days ago Deepika called. Nak jumpa kekawan ala-ala reunion... Me? OK aja... at the same time they wanted to celebrate Lee Yean's b'day.

After so long not seeing them, today I met Deepika n Abhi, Callie, Yuen Yim, Kar Mun, Sasee, Sam, Tiiben, and Yuen Yim. And today too... I heard 'The Ultimate Laugh'!! Siapa lagi kalau bukan Kar Mun. Mmm...terubat jugak rindu tengok mereka. Semua nya dah besar-besar.... Siap belanja Cikgu makan lagi kat Chillies. Abhi will be leaving for Russia next week... so this weekend is the best time to get together and catch up. My students... they are still the same Teratai students. I wish that others could make it too.... Tak apa... lain kali agaknya... I am still wondering macam mana agaknya Wen Thye, Thurga, Ashleigh, Mun Yi and Lili. (Lupa lagi nama 2 orang member teratai)

Abhi bagi ole-ole from Russia... Sth "Mush-mush" I've forgotten the way to pronounce it already. It is a doll in side a doll... there are 4 dolls inside a big doll... tengok ajer gambar tuh.... hehehhehh... Hopefully I'd be more fertile. Ahhaah

I also asked him whether he knows Vicky or not.. and he said "YES!" Sounds like my Vicky is very active too... mana taknya... He is the president of Malaysia Student studying in Russia (sth like that lah).


Wednesday, August 12, 2009

A FRIEND IN NEED A FRIEND IN DEED (2)

After had the session, I do have to admit that being a Yes person could put me into trouble at time. All of my friend do advise me to take care of myself if I want to conceive.

Even my sisters want me to be more relaxed and have more fun.

To all my friends,
Thank you for the advise. Thank you for the support and for the attention u guys showered me.
Cuma nak reflek diri sendiri...
I have great friends around me...
Am I a good friend to my friends?

A DAY OUT

Da restaurant

Da food

The advertisement...

Da Movie....

BEHIND ME... SUNWAY LAGOON

SAYANG'S NEW CAP
Late entry....
This is to be back dated biler eh... mmm...(sambil tengok calender...) last Saturday, 9 August 2009.

After sending Nor and Zye to their reunion function, Sayang bought movie tickets.. GI JOE. Kata Nor..I had to thank her for she was the one who reminded Abang Fer to not forget me... Heheheh TQ sis.

We went to Sunway Pyramid for our 2pm show. Best jugak lah show tu. Action pack. My Sayang lagi lah suka... for action pack movies are his favourite. After movie then.. solat then, we went shopping... actually we just bought a few t-shirts and khakis for Sayang. Kesian Sayang.... (he claimed that he had no casual clothes) yeler...semua casual outfit dia dah dia guna utk cat rumah.... His most pride and joy was the Adidas cap. "Ala.... kain diakan Gunse macam swimming suit tu...". That was how he explained the quality of the material to me. "Iya lah... beli lah...." (Tak kan nak kata tak kan?) "Apa-apa Sayang beli, I pun happy jugak..." was my reply. "Iya ker Gunse?" "Betul...." I didn't really have the mood to shop for myself that day. Mana tak nya!!! Asyik gi warehouse sales ajer!! Mmmm...I'm eyeing for the Correlle Warehouse Sales kat Subang Parade. Sayang bagi I duit eh.....

After solat again we went for lunch-dinner kat Tony Romas. Heheheh... first time coming here. Sayang kata sedap... so I ikut ajer lah kata pakar. Sayang ate his favourite... The Ribs... I makan entah apa tah nama dia...

Air dia best... heheh ice lemon T. Cawan besar giler.... free refill tapi tak ter refill!!

I really enjoyed the day. Happy coz for quite some time finally my Sayang have time for me... and I knew that he also knew that...my IUI cam tak jadik jer....

PADINI WAREHOUSE SALES GLENMARIE OGOS 2009

Me...undercover...

Nor dah giler memilih

Spot tapisan keselamatan wallet.

Gali...jangan tak gali!! Mmmm ramai gak yang tak takut H1N1

Masih belum berputus asa...

Cukup lah tu untuk I...

Pergilah jugak warehouse sales ari tu... Ni semua gejala baca sns... ramai yang sokong suruh pergi. So... I n my sis apa lagik...pergilah.

Kesimpulannya.... kalau I ada anak ramai... ada budak kecik... memang berbaloi untuk pergi coz baju bebudak mmg kiut n murah-murah.

Baju org tua tak best sangat.... I beli baju pj aja and handbag padini... (RM9 + RM6). Nor beli kasut aja.... Rasa tak berbaloi pulak pergi.

Untuk lelaki... mmg tak berbaloi pun.... Kalau minat seluar warna coklat buat gi kerja...kira ok lah... Tak ada pun slack warna hitam.

Untuk yang suka bergaya baju seksi...tak ada lengan...baju ketat... kategori ini mmg banyak..BUT not my type.

Kot pun banyak cantik-cantik and murah2... tp cikgu kat sekolah tak pakai kot pun..kalau tak dah lama beli.

Jeans tak banyak pilihan... sarung-sarung tapi tak muat... tak apa lah.... Lupa kan ajer... Mmmm... fitting room tak ada... so.... I amik skirt besar.... then heheheh buatlah apa-apa yang patut... ORang sibuk giler kat sana... tak prasan pun apa orang sebelah tengah buat....

Sunday, August 9, 2009

IT DIDN'T WORK THIS TIME


Nothing much to say. Obviously I'm sad.... My IUI didn't work..... Need some rest. Wanna take leave tomorrow...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...