JOM LAYAN IKLAN

Friday, July 31, 2009

Hush Puppies Obermain Miss Sixty Warehouse Sales !! And a visit from my Brudus.


Nilah iklannya

Bought for fun..


Ini untuk Dibah... Since last raya dia nak kasut merah. (RM60)

Yang ini untuk ganti yang buruk tuh... (RM60)

Yang ini pun nak ganti yang ini... (RM40) Only size 9 left

Have been wearing this HP pair for 5 years dah... It is still looking good and the most comfortable shoes ever... I bought this using my RM50 voucher from Citibank. The price... RM180. Masa tuh tak pandai cari warehouse sales lagik.... Rugi kan?

Dari sekolah sibuk2 untuk Muafakat Camp... sebenarnya nak gi bank...nak bank in duit for my Honey. Ternampaklah iklah HP tergantung2 sana sini... so ...termasuk lah Armada hotel tuh... And terlupa lak sebenornya ada date ngan darling i nih.... They waited for me for soooo long!!

Me with the Anises.

Adlie, Anis, me, Syafiq and Azhar.

A complete family photo. Muka and badan Julie ditag kat dinding atas I :D

Sorry Darling smua ek.....

Depa datang siap bawak makanan lagik.. Dominos Pizza my fav. Siap ada air lagik... Cikgu dia...lapor2 balik belasah ajer apa yang depa beli. Tuan rumah tak buat air langsung untuk depa!! Len kali Cikgu belanja ek.

Bagi hadiah untuk Azhar... maklumlah... first student yang graduate degree so hadiah spesel sket. Bagi dia bag...rupanya dia memang nak carik beg nak gi kerja... maklumlah dia nak kerja kat Securities Commission of Malaysia. Alaaa leather bag murah jer...

Untuk Brudus yang lain, I bagi depa bunga-bunga comel. Dah lama beli... cuma tak sempat nak jumpa depa semua. Julie ajer yang tak ada nak bagi bunga tu...tp Anis dah volunteer nak amik for her.. :))

Malam nie...Nor (aka Fadh) ngan Zai nak lepak sini. Rupanya UTP cuti pasal H1N1. Aniz dah gitau dah yang UTP cuti...masa dia bagi tau Nor lak call... Balik lah adik oii... Kang tak pasal2 kena H1N1 lak.

Camner agaknyer my new found friend punya IUI ari nih ek. Kena singgah kat blog dia nih. Semoga dia success... Itu ada harapan tuh to get tripplets or twins. Chaiyooo my friend.

Thursday, July 30, 2009

FERTILITY: MY IUI DAY 11 and 12


My IUI didn't really go well yesterday. I'm so sad.... this doc telling this and another telling that. I even cried after the procedure... masa tgh sedeh lah sayang buat moonwalking dalam bilik tuh! Sabar aja... Yang paling sedey tu... sperms spilled. Huaaaaa!!!! The procedure was so long... and I just bear the pain as the drs did their throbbing thingie in side me... Sampai menitik lah air mata tahan sakit... (menitik jer tp tak menangis...)

I sedey... takut tak jadik lagi. Sayang kata...tak apa...nnt cuba lagi...

After the IUI the dr asked my to lie on my right side since the 1 and only egg was in the right side.

Today, 24 hours after the procedure, I feel pain in my uterus at the right side. And since yesterday I have been consuming utrogestan vaginally. Makan pun boleh jugak, vaginal application pun boleh. So what is utrogestan? Utrogestan is a modern progestron synthetised from cholestrol meant to prepare the uterus for implantation. It is a bit oily... cholestrol kan...

Progesterone is produced in the adrenal glands, the gonads, the brain, and, during pregnancy, in the placenta (which can produce placenta produces about 250 mg progesterone/day). In women, progesterone levels are low during the preovulatory phase of the menstrual cycle, rise after ovulation, and are elevated during the luteal phase.


Tak best sangat pakai ubat nih... tp pakai ajalah...

Apa-apa...kita bertawakkal sahaja kepada Allah.

Amin

Tuesday, July 28, 2009

FERTILITY: 10TH DAY OVIDREL


Day 10 dah....
Went to see my gynea today....

Wah.... so fast my follicle grew... from 16 mm yesterday to 20mm today!!! So... it's confirm that tomorrow I'm doing my IUI. And Alhamdulillah the procedure is in the afternoon. Yelah...my sayang has court tomorrow.

Today, I was suppose to buy Pregnyl. Since it was out of stock... nurse Marsila advised me to buy Ovidrel. What are these for? Well Pregnyl is a highly purified pyrogen-free preparation obtained from the urine of pregnant females (erk...ubat air kencing!). It has the Human Chorionic Gonadotropin (HCG) hormone which supports the normal development of an egg in my ovary, and stimulates the release of the egg during ovulation. Heheheh this does also mean that I'm ovulating tomorrow :D BERTELUR!!! KOK KOK KOOOOK!!!!! The price for this medicine is RM85 per jab.

masa nak cucuk, I went back to the Fertility Clinic. I cucuk sendiri depan the nurses. Kelakor... Macam xzam pulak... They wanted to see whether I did it correctly or not.

So tomorrow is the day.... semoga semua berjalan dengan lancar and ada lah rezki nanti. Insya Allah. Amin....

Monday, July 27, 2009

FERTILITY: 9TH DAY, 6TH DAY PUREGON

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Hari ini pergi jumpa Gynea. Ler..... ingatkan banyak kita bertelur...rupanya sebijik aja yang matang.... Dah cucuk ubat pun tak subur lagi... Ini lah nasib orang tak subur. Tak apa Alhamdulillah ada sibiji yang ok...16mm besarnya. Kata doc dia nak 18mm. So maknanya lusa dah boleh buat IUI. Tapi besok kena datang lagi untuk scan.

Sayang punya respons... alamak....I ada court lah.... mmm...itu aja lah modal dia dalam keadaan yang tengah sibuk nih... Since dia kata dia boleh arrange...kira ok lah tuh

Kat sekolah pulak.... I moody sesangat. It happen so minggu ni on duty... Ditambah pulak ngan meeting sana sini... SO terlebih stress....

Apa-apa pun.... my dear '16mm going 18mm,' hanging in there.... wait for boboy's friends eh... Tak lama lagi... 2 hari ajek...

Sunday, July 26, 2009

FERTILITY: MY 5TH DAY TAKING FSH

Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]

Wah!! Today is already the fifth day of me taking the hormone jab and my 8th day of my menstrual cycle. Side effects: I feel so bloated... Like yesterday.. for breakfast I had my soy nutrizhi and spirulina cereal, I just ate chicken rice for lunch, and rice with my favourite fried squid and sambal for dinner; a complete meal for the day... At night I felt 1 kind... as if all the fat were forming around my face and thighs. Abih lah... tripple chin lah lepas nih.. Sekarang pun dah double chin! Macam baru lepas makan durian gitu rasanya.... Furthermore, I kinda of having good exercise yesterday. Yelah.... masuk hutan Seri Cahaya tu besar tau!!

Mmmm.... I had the same amount of food today. Nothing extra. And I had the same effect too. Mmmm. macam nie cepatlah gemook....

Today my Sayang bought for me a few new blouses. Huhuhu XL pun dah tak muat nih.... Then I told him, "Sayang, cepat-cepat kita ada baby then cepat-cepat hantar I for slimming therapy eh." And he answered "Itu wajib.... for sure I'll send you because you'll look bigger after giving birth." HAHAHAHHAHA....

Tomorrow is my next appointment; somewhere around 2pm. Sayang is coming along. So..I'll update tomorrow.

Saturday, July 25, 2009

BUKIT SERI CAHAYA, SHAH ALAM


Shahira ngan Mama Nim. Mmm... kepala burung tu kena potong ek..

Burung Merak... nak cium I... Nanti jadi cantik cam merak?

Hari ini Kah Seng cikgu I...
Cikgu fotografi gitu...

Love this pic... comel...

"Rusa," kata Syahira...

Andak...

Minat betul ngan perut merak tuh. Ati jer cam tak minat...

Comel gak.. Ati and hubby...Wan


Minah-minah jiwang tepi tasik; me and Hafizah.

Comel, kan? Bila tunjuk gambar ni kat dia.. Syahira kata..
"Cantik gigi." Hahahahah

Ni pun comel kan? Jerawat tu pun comel !!

kat Rumah 4 Musim.. Musim panas kononnya..
Iz... gunakan teknik fotografi yang dia belajar 5 minit daripada
Kah Seng.

Lawo-lawo bunga kat sini.

Jadik minah bunga jap.

Iz kat rumah 4 musim...

Ni Iz punya idea... pandang belakang...
Mmmm ... jangan pandang punggung I, eh!

Cikgu penat lah... suruh Cikgu Iz lah bagi hadiah...
(I tertidur masa student panggil bagi hadiah...)
Sebelah Iz tu is Ain. Dia student form 6. Hari ni...dia lah cikgu bagi kami cikgu...
Ada gaya dia jadik cikgu.

Hari ini sangat menyeronokkan. Ati, her hubby and Shahira, Iz and I pergi Bukit Cerakah teman bebudak SPBT di buat program. Sebenarnya... ini projek Cik Mazianna. Disebabkan member tu kursus... dia mintak tolong temankan bebudak nih. Pergi free.... Bab ni lah antara yang menyeronokkan sebagai seorang guru... gi jejalan.

Kalau tak jadik Cikgu...tak dapatlah jejalan reramai... FOC. Tapi pelik... ramai Cikgu yang rasa apabila bersama pelajar... ini merupakan satu bebanan. Mungkin jugak bebanan bagi guru yang berkeluarga... tapi cuba aja tengok Ati... adik I tu... (kalau Az boleh pergi pun dia nak pergi gak...) Happy ajer bawak keluarga... I pun bertambah happy coz ini masanya nak manja-manja ngan Syahirah.
Cute ajer Syahirah panggil I..."Mama Nim.." Umur belumpun 2 tahun...tapi pandai dia cakap.

Aktiviti camni pun dapat mengeratkan silaturrahim antara guru-guru yang pergi... Boleh kenal hati budi masing-masing. Maklumlah...kat sekolah sibuk ngan kerja sekolah... tapi pergi kat tempat macam nih kira macam gi riadhah... njoy ajer...

Lagipun, kalau tak buat aktiviti macam nih...macammana nak tau atau memupuk nilai kepimpinan dalam diri pelajar? Pada masa ini jugak I dapat tengok bakat kepimpinan yang ada dalam diri Ain, Syuhada... dan member-membernya yang lain. Sangat bertanggungjawab. Dear... nanti I tell your class teacher to give u A dalam leadership.

Student nih.... pun boleh jadik cikgu kita. Masa nih Kah Seng cerita sikit pasal fotografi. kami dengar... macam baru dengar. Menarik sekali cara dia bercerita. Banyak ilmu dia dalam bidang ni. Selama ni, kita cuma nampak dia kehulu hilir ngan lense dia kat sekolah amik gambar untuk sekolah. Kali ini dia amik kat Seri Cahaya. Paling untung Ati lah... pasal Syahirah jadik subjek Kah Seng. Gambar FREE tu Ati... kata Kah Seng.... hari ini ajer dia dah ambil lebih seribu gambar. LEBIH 1000!!!

8 Ogos lak ada ekspedisi gua kat Batu Caves. Ekspedisi nih dah pergi 2 tahun lalu ngan librarian. Bawak Dibah masa tuh. Bayar cuma RM25 untuk Dibah. Untuk I memang FREE seperti biasa. Kalau sebelum IUI...tentu I dah pergi...tapi masa tu dah lepas IUI... Kena jaga diri lebih sikit. Kesian Kak Zaini nak cari orang. Anim mintak maaf eh akak. Kalau tak ada apa-apa...Anim memang pergi. Tapi Anim dah cuba-cuba cari orang untuk akak... Bagi Cikgu tu pikir positif sikit...


DAY4:

Hari ini jugak merupakan hari keempat I amik hormon. So pergi kali ni nak exercise sket... kurangkan stress.... Kena enjoy sket kalau nak baby kan? Lagi pun... kita kena tolong orang... Mazianna banyak tolong akak. Tak tolak pun pelawaan akak kita gi Kuala Selangor aritu.... Aritu pergi enjoy..arini pun pergi enjoy. Thank you dear pasal bagi kesempatan untuk Kak Nim pergi.

Day4 nih... rasa sengal kat pinggang tu masih ada... tengah bertelurkan... Masa-masa nih pun nak dimanja... Sayang eh... Chaiyok


Friday, July 24, 2009

FERTILITY: 3RD JAB


Hari ini hari yang ketiga ambik Purogen. Dah rasa sakit sikit kat belakang pinggang... tentu pasal tengah nak bertelur nih... KOK KOK KOK KOOOOK!!!

Not only that. I noticed that I have clear dicharge which is heavier than normal. Rasanya discharge cam nie ada bila tengah subur. Mungkin ini rangsangan daripada banyak telur tu kot?
Besides... I tak berapa selera nak makan. Bila nak makan berkobar... Order kat kantin tadi macam lembu nak makan "Amei, nak mee keowteow ngan kerang, ngan udang, ngan telur tau..".
Tapi bila nak makan tak selera lak...

Now... I dah tak minum nescafe.... maklumlah...I ni hantu nescafe... Skang minum soya ajer....

Esok nak buat light exercise. nak pergi Bukit Cerakah ngan anak-anak Mazianna. Join main paintball pun ok gak nih..

Thursday, July 23, 2009

FERTILITY: MY FIRST DAY TAKING HORMONE



"Isy...nurse...canggih no pen nih".
"Tu lah inovasi. Dah brapa lama awak tak follow up.
Macam-macam dah ada kat sini", jawab nurse Marsila.

mmmm....
Semalam gi appoinment kat reproductive clinic. It was my third day of my menstrual cycle.
The nurse scanned me... "Mmm ada 2 telur kat kiri and 2 lagi kat kanan. Kecik lagi. Nampak tak?"
"Ooooo itu telur.... Ingatkan satu aja yang keluar setiap bulan."
"Banyak boleh keluar... tapi biasanya... satu aja yang akan matang.."
"Ooooo gitu."
Dapat ilmu baru....




These are not mine... but the scanning was sth like this.
The small circles are the eggs or are known as follicles.

So pergilah kami ke Hospital UM Fertility Centre. Finally, after consultation Sayang izinkan I ambik hormon. Mana taknya... Kata dr, kalau cuba sendiri... nak I pregnant cuma 1-2% only... but with help...adalah naik sket to 16-18%. So kenalah amik ubat. Nama ubat nih... Follitropin Beta yang digunakan untuh FSH (follicle stimulation hormone). Ubat lak sangat lah mahal... RM700 for 600IU. Takper lah... bukannya senang nakada anak... itu kira murah lah.... kalau beli separate 300IU x 2.. lebih mahal...mahal RM16 jer...Tapi, kalau beli kat luar harga dia boleh jadik 3 kali ganda...

So today (the fourth day of my menstual cycle) was actually my first day taking the jab. I started on purogen injected once a day into my abdomen for 6 days at 8 pm sharp and every time I take the jab, I have to sign the monitoring sheet. Manalah tau... kot2 tercucuk dua kali sehari!! Tak sakit pun... Unlike before the needle is finer and shorter. My Sayang pun kali ni brani nak tengok I cucuk. If not tentu dia dah lari masuk bilik biorkan I sorang2 cucuk...

After taking the jab and eating Coney Dog at A&W.. I felt so sleepy. I do not think that was part of the side effect. It was a very tiring day in school..plus I was full.... Itu aja...
I'll be seeing the doctor again this next Monday...

Just hope that everything would be fine.

Amin...

Tuesday, July 21, 2009

FERTILITY: MY 2nd DAY... THE DAY TO VISIT THE FERTILITY CLINIC


Mmmmm.... my Sayang tak mo I amik hormon... nak try jugak naturally after 10 years...
Huhuhu Sayang... susah lah...

Reasons why my Sayang takut...
Sayang I takut kalau :

1. I suffer from OHSS....

What is OHSS?
OHSS is Ovarian Hyper Stimulation Syndrom. Maknanya, apabila ambik hormon jabs maka I akan bertelur dengan banyaknya. kalau banyak telur yang keluar maka... the procedure have to be aborted.

Kalau diteruskan, nanti susah kalau ada multiple pregnancies. Kalau twins ker...triplets ker... takper jugak... tapi kalau ada octuplets macam Nadya Suleman... susah gak.. Nak jaga susah...nanti plak 1 dunia tau pasal Hanim Salleh lak... Jadik isu plak nnt

Pic from:

2. Hormone therapy - trigger cancer cells
Kebanyakkan research kata... hormone therapy after menopause yang trigger cancer cells...tp itu pun bukan semua yang dapat.

Lagi pun... with a family history of having a sister suffering from lymphoma cancer... and a mother in law suffering from breast cancer... memang Sayang I takut...

3. I makin gemooookkkk

Sekarang nih pun dah gemok...

My Sayang call me Mok or Fatma.... Kalau orang tanya... Fatma tu apa...I cakap..."Fat ma tu shor form of Fatimah...." :D

When I took this med way back in 2003... I did put on weight. I felt so bloatted after the 2nd cycle. Rasa panas badan pun semacam.

So... kata dia... NO HORMONES HANIM!! WE JUST GO AND SEE THE GYNEA TOMORROW.....

Monday, July 20, 2009

HARI GURU SMK TAMAN SEA


From dear Kenanga

Teratai sayang

Indian dance

The rappers

Ni yang tak tahan nie.... Darling I in action (Prefect)


Kak Fari semasa nyanyi lagu Guru Malaysia dengan penuh semangat.

Mr Alan

Me and Az

Sapa lah amik gambor nih. Kecik benor.. (Mr Alan kan?..) Me and my siss Az and Fida...


Pn Pengetua pun sporting giler!!

I like this...Pn Shirley dan En. Zol...ligat di pentas


Tengok tuh....

Semua nih Leng Cai taman SEA



Ole-ole KDU

Pelajar ku

Ehem-ehem...yang diraikan

Yang hadir...

Patutnya entry ini dibuat 2 bulan yang lalu, namun kita backdatedkan entry ini...

Enjoy the pics
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...