JOM LAYAN IKLAN

Wednesday, July 22, 2015

HIAS BILIK ANAK

Hahahahahha... sekali lagi kita jumpa.. Assalamualaikum semua!!!

Apa?? Hias bilik anak? Mana la ada bilik nak hias kalau dah tinggal kat pigeon hole cam nih.....

Now kita dah pun masuk 30 weeks membuyung.... LHA dah kena let go baby cot dia.
Memandangkan cuti raya tak balik kampung.. maka kami pun raya kat ikea.... Hihiihi

Hasilnya...

Meh tolong papa.....

Meja dah siap... dengan bangga nya berpose :D
Asalnya nak beli coffee table... maklumlah... ami pandai duduk atas coffe table Lack tu
Maka.... roboh lah.... 
Papa kata... dari beli coffee table.. y not beli study table... 2 in one...boleh gak jadi coffee table...

Katil baru.... dia gelar katil tu... Abang Long's Bed... 
Letak dekat tepi katil parents...
Nanti dalam bilik yang sama nak sumbat baby cot plak...
hohohohoho.. imagine la bilik kecil sumbat semua katil2 ... 

Kerusi hi chair... menggantikan hi chair dia yg dah peroi...
Kaler bg matching dining

Beli lah gak utk dia papan tulis tu..... malas nak amik gambor..

tak lah berhias mana..... cuma menambahkan cramp rumah kecik nih


Monday, April 6, 2015

LHA and MASHA AND THE BEAR


Inilah kegilaan LHA sejak2 ini.  Cerita Russia, Masha and the Bear.  Memang cute semua characters dalam cerita ni. Rating... mmm baru aja depa post this year... viewers nya dal 46 JUTA hokay!!

Kan LHA tak suka cerita sedih... Dalam cerita ni banyak gak part sedih.. So LHA pun belajar gak nak control rasa sedih.  Caranya... sembamkan muka kat kusyen.  That is actually a good sign for he no longer switches off the main power...

Cute pulak la tengok dia control perasaan :D

Now kami dah wujudkan notty corner.  memang dia tak nak la diri kat notty corner.  Ilham lebih menjadi coz bear tu kalau Masha nakal sangat dia kena pergi kat notty corner :D
Comei

Thursday, March 19, 2015

MATTEL and GBS MARKTING WAREHOUSE SALES MARCH 2015 REVIEW


I went there today. I considered myself early.. i reached there around 12.30 PM but to my surprise all the toys like thomas... infant fisher-price toys were so limited... dah habis katanya.... 'Q'ed for  30 mins pulak tu!! The Q for payment was long but it was manageable.. 
If you are a fan of monster high... u can come the last day of sales... banyak aja.... same goes to barbie products.... I asked whether they would replenish the stock.. and sadly they said no.. not even for tomorrow!!! Siap cakap lagi.. next time please come early... Dalam hati... lepas subuh kot kena beratur... erk.. melampau.. (Pergi ni aja pun dah terasa melampau)

Apa-apa pun I spent ard RM500 and only bought a RM15 toy for my son ..... 


BS WHS

Chuggington toys.. @GBS

No thomas at Mattel Whs.. Y not come here and get you
Chunggington instead... CHEAPER!!

>RM200

50% less RM35


Kat bawah ni gambar from Mattel WHS










P/s..

Kalau dia announce dah replenish... pergi sana kul 7 am tau



Sunday, March 15, 2015

THIRD BIRTHDAY

Bismillahirrahmanirrahiim
Semoga LH jadi anak yang soleh. Diberkati hidupnya. Amiin.

This year ada a few small celebrations.. first was on his birthday itself... a very small celebration with his bbsitter and her small family and mamanoe and popofit.... We had it at Dima Oasis. Kacau bilau ami beli balloons and the miniature CAT trucks... maklumlah since bday theme was construction.. kek pulak tak tempah... so tenggekkan aja tractor atas kek :D Secret Recipe Hackers.. hohohoh




Next celebration was at the school... ami selitkan aja birthday dia since the class was having end of term party.  Since the theme set by the school was transportation .. might as well follow the flow...
Cikgu suruh pakai baju ikut theme :D maka tempah lah ami uniform pilot... Bonda helped ami for at that time Ami couldn't surf the net nor wathching tv nor phones... (TQ BONDA)... Cake tempah from Nouriz Sweet Touch... Cantik gitu.. Ordered cupcakes as well.. Ami pun tempah oreo choc from my student's sis meant for the goodie bags.  Nothing much inside the goodiebags... a small bubble pack.. a whistle .. the oreo chocolate.. a pudding... and a bun... Memang tak ada sweets for the parents tried not to feed their children with sweets... So jangan nak buat hal ya... Gambar pun tak amik.. :(

Drama gak pagi tu... ami siap menangis-nangis.. itu sebab LH terkesan... LH termuntah.. dah lah lambat ke sekolah.. nak basuk gosok balik baju.. then bila gosok hi heat... rosak sket baju.. nak tak nak dar sewa kena beli baju :(






LH being LH... geram tengok cake.... less than 5 minute I placed the cake to admire.. he ruined it... teacher cakap its ok its ok.. tp papa kepala dah naik geram gak... tu yg bday boy moody tu...


Ergh.. tak boleh selamat dah.. yg ni 2nd time

Next one would be the one with his fav uncle Siva Mama.. :D

So lepas nih.. beginilah gaya bday LH.. coz kena bagi chance kat adik pulak ...



Saturday, February 21, 2015

IT'S OFFICIAL

Konon official.... kan dah gi tau aritu .. :D

Went to gynae today and baby seemed to be fine. Alhamdulillah.... InsyaAllah LHA would have a sis  or a bro by Sept. Today, according to the computer bb is 9 weeks 2 days old... and the EDD is 24th Sept...unlike my own calculation.. 8 weeks 3days.  Mana larik pun tak tau....

The journey for this adik was not like LHA... when people asked "bila nak bagi LHA adik ni?" .. we could just say... "Dah lama cuba sejak lepas pantang LHA lagik.. but kalau ada rezki adalah..." We went to see or fav dr Lin occasionally.... We'd go there when we felt unwell.. too tired and just need to be pampered.

This time around... nausea and dizzy spell made me happier for finally I could really feel the meaning of the real pregnant-hood. LHA dulu tak macam ni... it was so easy for me... dah lah kena bed rest for months... :D.  Mabuk would come at any time whether it is in morning or late nite.  Apa-apa pun my weight still increase tremendously. 5w3d to 7w3d with an increase of 3 kgs... and only lost 1.2 kg today... Like the doc said... "you will lost some weight later". Betul pun ...

What do you feel?? A girl or a boy?? I can't really tell... Dr Lin said it would be a boy... the Chinese 
Gender Predictor Calender said it would be a girl... if i conceived in the month of January..(predicted 5th Jan).. tapi dah lari bb from calender so if sempat 31st Dec.. maka boy la kot..  As for my Sayang... "There is another hercules there!!" As for my late ate... she would only refer LHA's younger sibling as a tanggachi.

This time ard... I'm preg without my ate... Today we broke the news to my mama.. but could not talk much for I was wishing my ate was ard.  And if she was ard .. i believe that she would be at my doorstep tomorrow morning until the delivery and post ... just to care this menantu hantu of hers.. sobs sobs...

THANK YOU ALLAH FOR GIVING ME ANOTHER OPPORTUNITY.. MAY ALLAH EASE OUR WAY . AND MAY THIS CHILD SUBMIT HIS/HERSELF TO THE PATH OF ALLAH. AMIN.

Monday, February 2, 2015

KECEWA SEORANG GURU

Minggu lepas keputusan keluar.... siapa yang cikgunya bajet dia cemerlang maka cemerlanglah dia... kalau cikgu dia tengok dia lost semacam sepanjang sesi... maka sukarlah nak kata dia boleh lulus dengan baik.

Memang emo sejak keputusan keluar.... kalau gagal sahaja tak apa... tp dikata kita ni pulak yang salah mengajar.. :(  kalau salah kenapa budak yang konsisten cemerlang akan cemerlang.  Bukannya amik tuition pun... bukan lah nak kata kita nih bagus sangat... tp pantang I kalau student kata kita ngajar salah... yang duduk belakang tp ek eo ek ok... sembang memanjang.... mintak homework tak buat .... dah sah sah keluar semua dari buku.. senang kata ala bulat bulat lah.... jadi apa kes??

Sekarang semua kaki tangan awam guna sistem pencapaian KPI... kalau macam tu mmg lah i tak ikut KPI.... kalau tak diizinkan pergerakan gaji mmg I tak dapat lah....

Selama ni ramai pelajar gagal... tp selama ini juga tak ada yang mengutuk... mungkin ini wake-up call untuk diri sendiri.. diri ini pun kena banyak muhasabah dalam dunia pendidikan....

Lepas nih kalau jadi cikgu kelas... memang I akan kejar lah siapa yang asyik tak datang... homework akan I kutip sampai ke lubang cacing... muka kasi garang sikit.  Kalau tak nak hantar hwork macam mana..? suruh dia hantar kertas kosong dan cikgu akan compilekan kertas tu bebanyak...

Haish.....
Sekian.

Thursday, January 29, 2015

LITTLEWHIZ CYBER SALE 2015

Pernah pergi sini?

Pernah beli online dari depa?

Depa buat sales... online...



Niat Ami cuma nak beli Ergo insert ni...



Dan clip utk carseat... 


Tapi terbeli gak bebarang lain.... 

Inilah natijahnya kalau dah cuti MC lama anak bbsitter jaga....
Argh.......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...